Agnieszka Pyłka Wierzgacz
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Kurczak pieczony z ziemniakami i pistacjami w sosie śmietankowo-musztardowym’’ 8 lat, 1 miesiąc temu
Soczyste, mocno przyrumienione mięso kurczaka. Miękkie i pyszne ziemniaki. Sos ze śmietanki i musztardy. To wszystko posypane pistacjami. Pyszne, łatwe i szybkie do przygotowania Tak upieczony kurczak z ziemniakami[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych i orzechach laskowych’’ 8 lat, 1 miesiąc temu
Pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych i orzechach laskowych to doskonała alternatywa dla smażonych kotletów z kurczaka. Uprzejmość marki Helio, ePrezenty oraz Frisco, pozwoliła na wykonanie tego pysznego dania!
[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Pizza z leśnymi grzybami” 8 lat, 1 miesiąc temu
Dzisiaj proponuję najsławniejszą włoską potrawę, szybkie, proste danie czyli pizzę z grzybami. Samo ciasto na pizzę jest miękkie i elastyczne, z farszem grzybowym smakuje wyśmienicie. Pyszna pizza powstała dzięki[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Pavlova z malinami’’ 8 lat, 2 miesiące temu
Co myślicie o lekkim deserze z bezą, bitą śmietaną oraz świeżymi owocami? Tort bezowy Pavlova to jeden z najbardziej lubianych tortów. Deser w konsystencji jest lekki jak chmurka, delikatny chrupiący na zewnątrz[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Pulpety z jarzębiną’’ 8 lat, 2 miesiące temu
Owocowa eksplozja smaków! Jarzębina czerwona, która rośnie na drzewach jest nie tylko ładną ozdobą w postaci korali na szyi, ale może posłużyć również jako ciekawy dodatek w każdej kuchni. Pulpeciki z[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Kotleciki z indyka i cukinii’’ 8 lat, 3 miesiące temu
Szukacie pomysłu na urozmaicenie zwykłych kotletów mielonych? Dla wielbicieli cukinii prezentuję smaczną alternatywę tradycyjnych kotletów. Lekkie, puszyste, aromatyczne, idealnie chrupiące… Idealne połączenie[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, Recenzja czterech, nowych smaków batonów zbożowych firmy Helio. 8 lat, 3 miesiące temu
Dzięki firmie Helio miałam okazję przetestować zbożowe batoniki, które chciałabym Wam właśnie przedstawić i przekonać was ,że są idealną przekąską i spokojnie mogą zastąpić kaloryczne czekoladowe batony z[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Jagodowa chmurka’’ 8 lat, 3 miesiące temu
Delikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z galaretką jagodową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom jagód i[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Roladki z cukinii i łososia ’’ 8 lat, 3 miesiące temu
Tak upieczone roladki są bardzo delikatne w smaku. Można je podawać „w sosie” własnym, ale można także podać dodatkowe sosy. Roladki powstały dzięki uprzejmości marki Frisco,
Frisco.pl – supermarket online z pełnym[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,, Babeczki z borówkami i kruchą bezą’’ 8 lat, 3 miesiące temu
Delikatne, puszyste ciasto z kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Babeczki wprost rozpływają się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom boówek i bez! Pyszne ciasto malinowe powstało dzięki[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Makaron z kurkami i boczkiem’’ 8 lat, 4 miesiące temu
Makaron wszystkim kojarzy się ze słoneczną, piękną Italią…
Składniki:
• 300 g kurek
• 150 g GALLO Makaron kokardki (trzykolorowy)
• 40 dkg boczku wędzonego
• natka pietruszki
• 1 cebula
• 2 łyżki śmietany
•[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Malinowa chmurka’’ 8 lat, 4 miesiące temu
Delikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z galaretką malinową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom malin i[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Cukinia faszerowana pomidorkami koktajlowymi i oliwkami’’ 8 lat, 5 miesięcy temu
Pomysł na lekki, ale sycący posiłek z cukinii, idealny na lato. Cukinia faszerowana kurczakiem i pomidorami, doprawiona ziołami smakuje wyśmienicie i jest prosta w przygotowaniu.
Składniki:
• 2 większe cukinie,[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Czekoladki z daktylami migdałami i marcepanem’’ 8 lat, 6 miesięcy temu
Przepyszne czekoladki, które oczarują smakiem, a wbrew pozorom są bajecznie proste do zrobienia. Owinięte marcepanem i polane czekoladą smakują po prostu wyśmienicie.
Składniki:
30 suszonych daktyli
30 całych[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Wiosenna sałatka w szklankach’’ 8 lat, 6 miesięcy temu
Dziś mam dla Was pomysł na niebanalną sałatkę w szklankach idealną na domowe imprezy. Prosta i efektowna sałatka udekorowana smakowitymi szaszłykami z kurczaka. Dzięki uprzejmości firmy Ole w mojej kuchni powstała[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Serowa rolada z kurczakiem i pieczarkami’’ 8 lat, 6 miesięcy temu
Pyszna i prosta w przygotowaniu rolada. Smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno. Można ją serwować z dipem czosnkowym lub ulubioną sałatką.
Składniki:
Na masę serową:30 dag żółtego sera
5 jajek
2 łyżki[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Tarta z makiem, marakują i chrupiącą bezą’’ 8 lat, 7 miesięcy temu
Tarta z makiem to pyszne połączenie maku, delikatnego, kruchego ciasta oraz słodkiej bezy, która jest chrupiąca z zewnątrz i cudownie mięciutka w środku.
Składniki na ciasto kruche:
200 g mąki pszennej tortowej<br[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Pawi ogon pod bezą” 8 lat, 7 miesięcy temu
Ciasto, które zachwyca swoim kolorem i smakiem. Roladki zatopione w malinowej galaretce przykryte miodowym ciastem z bezą!
Składniki:
Ciasto miodowe:300 g mąki tortowej,
2 łyżeczki miodu,
1 płaska łyżeczka[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,, Wielkanocny zajączek w cieście szpinakowym” 8 lat, 7 miesięcy temu
Ciasto Wielkanocne, które stanowi niezwykłą ozdobę świątecznego stołu. Wielkanocna babka z zajączkiem, to tak na prawdę dwa ciasta w jednym
Składniki:
Ciasto białe:
• 1 ½ szklanka mąki pszennej
• 5 jajek
• 125g[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,, Mazurek różany z białą czekoladą’’ 8 lat, 8 miesięcy temu
Delikatny kruchy spód, cieniutka warstwa konfitury różanej słodka polewa z białej czekolady i śmietany kremówki, dekoracja z pokruszonych bez.
Składniki na ciasto kruche:
• 200 g mąki pszennej tortowej
• 50 g[…] - Załaduj więcej