Agnieszka Pyłka Wierzgacz
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Szaszłyki z oliwkami w cieście francuskim’’ 6 lat, 11 miesięcy temu
Oliwki w cieście francuskim to idealna przekąska do piwa, świetna na karnawałową imprezę. Szaszłyki w takiej formie mogą stanowić pyszny i efektowny element stołu wśród innych zakąsek. Oliwki w cieście francuskim[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Marchewkowe ciasto z piernikami’’ 6 lat, 11 miesięcy temu
Puszysty biszkopt z masą śmietanową, i pierniczkami typu Katarzynki. Efektownie wyglądające i proste w przygotowaniu, znakomite dla smakoszy pierniczków.
Składniki
Ciasto:25 dag masła
4 jajka
1/4 szklanki[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Ciasto kakaowe z musem chałwowym’’ 6 lat, 11 miesięcy temu
Czy jesteście smakoszami chałwy? Jeśli tak to zapraszam na delikatny biszkopt przełożony puszystym kremem o smaku chałwy.Do przygotowania ciasta wykorzystałam produkty HELIO oraz ePrezenty
Składniki:
160 g[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Choinki z ciasta francuskiego’’ 6 lat, 11 miesięcy temu
Macie ochotę na choinki z ciasta francuskiego? To świąteczna przekąska, którą możecie zaserwować swoim gościom. Moim zdaniem to jedna z prostszych przystawek, który spełnia funkcję dekoracji na świątecznym stole.
[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Schab faszerowany oliwkami i pomidorami suszonymi’’ 6 lat, 11 miesięcy temu
Coraz bliżej święta! Przed Wami wspaniały schab pieczony, faszerowany oliwkami i pomidorami suszonymi. To potrawa uniwersalna, doskonała wędlina na świąteczny stół. Efektowne i bardzo smaczne mięso, które podajemy[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Chatka Baby Jagi’’ 6 lat, 11 miesięcy temu
Chatka Baby Jagi, zwana również przez niektórych ,,Chatką Puchatka’’, to znane i lubiane przez wiele osób ciasto, składające się z herbatników oraz dwukolorowej masy. Deser powstał dzięki uprzejmości marki Helio[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Mini tarta z makiem, marakują i chrupiącą bezą’’ 6 lat, 11 miesięcy temu
Mini tarta z makiem to pyszne połączenie maku, delikatnego, kruchego ciasta oraz słodkiej bezy, która jest chrupiąca z zewnątrz i cudownie mięciutka w środku.Tarta powstała dzięki uprzejmości[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Muszle makaronowe faszerowane mięsem i oliwkami’’ 6 lat, 11 miesięcy temu
Muszle makaronowe faszerowane mięsem mielonym i czarnymi oliwkami, zapiekane w sosie pomidorowym to pyszne i niezawodne danie. Prostsza wersja bolognese, w dodatku w formie zapiekanki. Do przygotowania zapiekanki[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Ciasto kukurydziane z dżemem kiwi i białym winogronem’’ 7 lat temu
Zapraszam na lekkie ciasto kukurydziane z nutką kiwi i białego winogronu . Zaskocz swoich najbliższych tym pysznym, oryginalnym wypiekiem. Do przygotowania ciasta wykorzystałam produkty OLE, HELIO[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Sałatka z marynowanymi pieczarkami, czosnkiem i prażonymi pistacjami’’ 7 lat temu
Szukasz pomysłu na pyszną sałatkę? Polecam pyszną sałatkę z marynowanymi pieczarkami i czosnkiem. Błyskawiczna w przygotowaniu. Niecodzienne połączenie kurczaka, marynowanych pieczarek, prażonych[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Kurczak pieczony z ziemniakami i pistacjami w sosie śmietankowo-musztardowym’’ 7 lat temu
Soczyste, mocno przyrumienione mięso kurczaka. Miękkie i pyszne ziemniaki. Sos ze śmietanki i musztardy. To wszystko posypane pistacjami. Pyszne, łatwe i szybkie do przygotowania Tak upieczony kurczak z ziemniakami[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych i orzechach laskowych’’ 7 lat, 1 miesiąc temu
Pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych i orzechach laskowych to doskonała alternatywa dla smażonych kotletów z kurczaka. Uprzejmość marki Helio, ePrezenty oraz Frisco, pozwoliła na wykonanie tego pysznego dania!
[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Pizza z leśnymi grzybami” 7 lat, 1 miesiąc temu
Dzisiaj proponuję najsławniejszą włoską potrawę, szybkie, proste danie czyli pizzę z grzybami. Samo ciasto na pizzę jest miękkie i elastyczne, z farszem grzybowym smakuje wyśmienicie. Pyszna pizza powstała dzięki[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Pavlova z malinami’’ 7 lat, 1 miesiąc temu
Co myślicie o lekkim deserze z bezą, bitą śmietaną oraz świeżymi owocami? Tort bezowy Pavlova to jeden z najbardziej lubianych tortów. Deser w konsystencji jest lekki jak chmurka, delikatny chrupiący na zewnątrz[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Pulpety z jarzębiną’’ 7 lat, 2 miesiące temu
Owocowa eksplozja smaków! Jarzębina czerwona, która rośnie na drzewach jest nie tylko ładną ozdobą w postaci korali na szyi, ale może posłużyć również jako ciekawy dodatek w każdej kuchni. Pulpeciki z[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Kotleciki z indyka i cukinii’’ 7 lat, 2 miesiące temu
Szukacie pomysłu na urozmaicenie zwykłych kotletów mielonych? Dla wielbicieli cukinii prezentuję smaczną alternatywę tradycyjnych kotletów. Lekkie, puszyste, aromatyczne, idealnie chrupiące… Idealne połączenie[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, Recenzja czterech, nowych smaków batonów zbożowych firmy Helio. 7 lat, 2 miesiące temu
Dzięki firmie Helio miałam okazję przetestować zbożowe batoniki, które chciałabym Wam właśnie przedstawić i przekonać was ,że są idealną przekąską i spokojnie mogą zastąpić kaloryczne czekoladowe batony z[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Jagodowa chmurka’’ 7 lat, 2 miesiące temu
Delikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z galaretką jagodową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom jagód i[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Roladki z cukinii i łososia ’’ 7 lat, 3 miesiące temu
Tak upieczone roladki są bardzo delikatne w smaku. Można je podawać „w sosie” własnym, ale można także podać dodatkowe sosy. Roladki powstały dzięki uprzejmości marki Frisco,
Frisco.pl – supermarket online z pełnym[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,, Babeczki z borówkami i kruchą bezą’’ 7 lat, 3 miesiące temu
Delikatne, puszyste ciasto z kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Babeczki wprost rozpływają się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom boówek i bez! Pyszne ciasto malinowe powstało dzięki[…]
- Załaduj więcej