Agnieszka Pyłka Wierzgacz
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, Domowe chipsy o smaku złocistego kurczaka 10 lat, 7 miesięcy temu
Lubisz laisy kranczypsy stary Nie musisz ich kupować wystarczy kilka ziemniaczków abyś stworzył ich sam. Domowe chipsy- kto się im oprze? które przyrządziłam w mojej kuchni dzięki życzliwości marki Przyjemne[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,De volaille z serem i szynką” 10 lat, 7 miesięcy temu
Kotlet de volaille to pyszne danie z piersi kurczaka, które przyrządziłam w mojej kuchni dzięki życzliwości marki Przyjemne gotowanie http://przyjemnegotowanie.pl. Mięso tak przyrządzone wychodzi soczyste,[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, De volaille z serem i szynką 10 lat, 7 miesięcy temu
Kotlet de volaille to pyszne danie z piersi kurczaka. Mięso tak przyrządzone wychodzi soczyste, mięciutkie i aromatyczne, a skórka chrupiąca. Bardzo polecam wypróbowanie tego przysmaku, jeśli ktoś jeszcze nie[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Sałatka w koszyczkach makaronowych’’ 10 lat, 7 miesięcy temu
Przedstawiam Wam dziś pomysł na alternatywne podanie sałatki. Przepis na rewelacyjne gniazdka makaronowe z sałatką, bardzo proste do zrobienia, szybkie a jakże efektowne. Koszyczki makaronowe świetnie sprawdzą się[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Wielkanocne króliczki’’ 10 lat, 7 miesięcy temu
Małe ozdobniki zarówno wielkanocnego stołu jak i koszyczka wywołujące uśmiech i radość. Są delikatne, puszyste i mięciutkie. Idealne na świąteczne śniadanie oraz na lekką przekąskę w ciągu dnia!
Składniki:250 g[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Jaskółcze jajka otulone boczkiem’’ 10 lat, 7 miesięcy temu
Święta to szczególne dni, kiedy w koło unosi się wiele zapachów smacznych potraw, a my dosłownie zjadamy je oczami. Jednym z takich dań są bez wątpienia jaskółcze jaja, znane i bardzo lubiane. Efektowna przystawka[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Jajeczne koguciki” 10 lat, 7 miesięcy temu
Stół Wielkanocny musi być kolorowy i radosny. Moim pomysłem na podanie jajek są ,, jajeczne koguciki’’ a żeby było smacznie i wesoło. Banalnie proste w wykonaniu, a uśmiech wywołują u każdego gościa. To urocza[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Rolada z łopatki z pieczarkami i papryką” 10 lat, 7 miesięcy temu
Na wielkanocnych stołach królują mięsa i pieczenia. Chcesz zaskoczyć gości wykwintnym smakiem? Pieczeń można podawać na ciepło jak i na zimno zastępując wędliną.
Składniki:1/2 kg łopatki bez kości
20 dkg[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Pistacjowa rozkosz” 10 lat, 7 miesięcy temu
Prezentuję Wam dziś ciasto intensywnie pistacjowe, mięciutkie, puszyste i bardzo wilgotne. Dzięki życzliwości marki Piątnica http://piatnica.net/ w mojej kuchni powstał ten aromatyczny wypiek[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Wielkanocne jajeczka po królewsku” 10 lat, 7 miesięcy temu
Moi Kochani Święta Wielkanocne już za pasem , więc obowiązkowym w menu naszego Wielkanocnego stołu będzie kurczak lub szynka w galarecie. Proponuję pomyśleć już teraz o zbieraniu wydmuszek. Gwarantuję, że jeśli[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Kapturki cukinii faszerowane słonecznikiem” 10 lat, 7 miesięcy temu
Nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad? Cukinia nadziewana ryżem i mięsem która od dawna gości na naszym stole ale tym razem jest wzbogacona w słonecznik. Kto chętny wypróbować? Dzięki życzliwości marki Piątnica w[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Wiśniowa pokusa’’ 10 lat, 7 miesięcy temu
Kto z Was kochani chce kawałek ciasta z galaretką wiśniową? Ciasto popularne i dość znane, bardzo lubiane! Wiśniowe ciasto ze śmietankową nutką to rozkosz nie tylko dla podniebienia, ale genialny sposób na nastrój[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Walentynkowa galaretka z zatopionym sercem” 10 lat, 7 miesięcy temu
W dniu zakochanych nie wiesz jak zaskoczyć swoją drugą połówkę? Jak mówi stare powiedzenie przez żołądek do serca. Przedstawiam jakże prosty w przygotowaniu deser z zatopionym wewnątrz sercem.
Składniki na 6[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Błękitna Laguna’’ 10 lat, 7 miesięcy temu
Czy film który nosi tytuł ,,Błękitna Laguna’’ można przenieść na talerz? Oczywiście że tak!! A ciasto które Wam dziś prezentuje jest tego dowodem! Połączenie egzotyki oraz morskiej bryzy przeniesie Was w krainę[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Karnawałowe róże” 10 lat, 7 miesięcy temu
Dziś coś na karnawał kończący się tłustym czwartkiem. Czy ten dzień musi nam się kojarzyć tylko z pączkami? Prezentuje przepis na tradycyjne chrupiące faworki z bąbelkami. To jeden z przysmaków wszystkich[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Cukinia w tropikach” 10 lat, 7 miesięcy temu
Czy kuchnia to tylko gotowanie? Zapraszamy Was do kącika kreatywnej kuchni.
Składniki na 4 roladki :4 kawałki cukinii ok 4 cm
4 plasterki dowolnej szynki
3 łyżki serka śmietankowego Almette
2 ugotowane jajka
por[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Marchewkowo- pomarańczowe szaleństwo na słodko” 10 lat, 7 miesięcy temu
Dziś już weekend, więc pozwolę sobie na odrobinę szaleństwa! Prezentuję Wam marchewkowo- pomarańczowe ciasto z kremem mascarpone, które jest idealnym połączeniem smaków. Dodatek marchewki powoduje, że ciasto jest[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Warkocz z ciasta francuskiego z kurczakiem oraz szpinakiem’’ 10 lat, 7 miesięcy temu
Wyjątkowo smaczny i oryginalny pomysł na podanie zwykłej piersi z kurczaka. Robi się go całkiem prosto i szybko. Polecam zarówno na co dzienny obiad lub kolację jak i na eleganckie przyjęcie, gdyż prezentuje się[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi i makaronem ryżowym” 10 lat, 7 miesięcy temu
Prezentuję Wam dziś niezwykle lekką, kolorową sałatkę, łączącą w sobie wiosenne smaki świeżej rzodkiewki, szczypiorku i ogórka z aromatycznymi paluszkami krabowymi i delikatnym makaronem ryżowym.
Składniki:200 g[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Kolorowe leczo z parówkami” 10 lat, 7 miesięcy temu
Jaki jest sekret aromatycznego leczo? To proste: przede wszystkim duża ilość świeżych kolorowych warzyw, starannie pokrojonych w niewielką równą kostkę z dodatkiem dobrej jakości parówek, kiełbasy oraz wędzonego[…]
- Załaduj więcej