Agnieszka Pyłka Wierzgacz
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Łódeczki z cykorii ze szpinakiem i serkiem Apetina’’ 9 lat, 5 miesięcy temu
Łódeczki z cykorii to bardzo prosta i lekka przystawka. Cykoria jest lekkostrawna i ma mało kalorii, a małe listki w kształcie łódek wdzięcznie zastępują talerzyki. Można nakładać w nich różne nadzienia, pasty oraz[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Bajeczne lizaki z pianek’’ 9 lat, 5 miesięcy temu
Jakie słodkości dla dzieciaków na dzień dziecka? – co wymyślić nowego tym razem? Zaskocz dzieci pysznymi piankami na patyku! Takie urocze słodkości to świetny pomysł na urozmaicenie również dziecięcych imprez choć[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Kolorowe kuleczki z serkiem Apetina” 9 lat, 6 miesięcy temu
Kolejna wygodna i smaczna propozycja na spotkanie towarzyskie, albo po prostu na miły wieczór. Kuleczki robi się błyskawicznie, dosłownie w 30 minut możemy wyczarować naprawdę kolorową, efektowną przystawkę. Do[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Bukiet tulipanów z pomidorków z nadzieniem ricotty’’ 9 lat, 6 miesięcy temu
Dziś Dzień Matki i z tej okazji życzę wszystkim Mamom tego co najlepsze – zdrowia, wielu powodów do uśmiechu oraz radości na co dzień, cierpliwości, dumy i zadowolenia ze swoich dzieci oraz ciepła i odwzajemnionej[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, (bez tytułu) 9 lat, 6 miesięcy temu
Dziś już weekend, więc pozwolę sobie na odrobinę szaleństwa! Chcesz zrobić coś pysznego co zasmakuje Twojej rodzinie ? Szukasz pomysłu na podwieczorek a może planujesz zrobić rodzinną uroczystość? Prezentuję Wam[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Magiczne krągłości, radością dla podniebienia’’ 9 lat, 6 miesięcy temu
Dziś już weekend, więc pozwolę sobie na odrobinę szaleństwa! Chcesz zrobić coś pysznego co zasmakuje Twojej rodzinie ? Szukasz pomysłu na podwieczorek a może planujesz zrobić rodzinną uroczystość? Prezentuję Wam[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Ratatouille z mięsem mielonym” 9 lat, 6 miesięcy temu
Ratatouille czyli inaczej prowansalski gulasz warzywny, to tradycyjna potrawa kuchni francuskiej. W oryginalnym przepisie bazą do przygotowania są: cukinia, bakłażan, pomidor cebula oraz papryka. Ja w tym przepisie[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, Ratatouille 9 lat, 6 miesięcy temu
Ratatouille czyli inaczej prowansalski gulasz warzywny to tradycyjna potrawa kuchni francuskiej. W oryginalnym przepisie bazą do przygotowania są cukinia, bakłażan, pomidor cebula i papryka. Ja w tym przepisie[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Ratatouille” 9 lat, 6 miesięcy temu
Ratatouille czyli inaczej prowansalski gulasz warzywny to tradycyjna potrawa kuchni francuskiej. W oryginalnym przepisie bazą do przygotowania są cukinia, bakłażan, pomidor cebula i papryka. Ja w tym przepisie[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Domowe chipsy o smaku złocistego kurczaka’’ 9 lat, 6 miesięcy temu
Lubisz Laysy, Crunchipsy? Nie musisz ich kupować wystarczy kilka ziemniaczków abyś stworzył ich sam. Domowe chipsy- kto się im oprze? Chipsy przyrządziłam dzięki życzliwości marki Przyjemne gotowanie[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, Domowe chipsy o smaku złocistego kurczaka 9 lat, 6 miesięcy temu
Lubisz laisy kranczypsy stary Nie musisz ich kupować wystarczy kilka ziemniaczków abyś stworzył ich sam. Domowe chipsy- kto się im oprze? które przyrządziłam w mojej kuchni dzięki życzliwości marki Przyjemne[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,De volaille z serem i szynką” 9 lat, 6 miesięcy temu
Kotlet de volaille to pyszne danie z piersi kurczaka, które przyrządziłam w mojej kuchni dzięki życzliwości marki Przyjemne gotowanie http://przyjemnegotowanie.pl. Mięso tak przyrządzone wychodzi soczyste,[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, De volaille z serem i szynką 9 lat, 6 miesięcy temu
Kotlet de volaille to pyszne danie z piersi kurczaka. Mięso tak przyrządzone wychodzi soczyste, mięciutkie i aromatyczne, a skórka chrupiąca. Bardzo polecam wypróbowanie tego przysmaku, jeśli ktoś jeszcze nie[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Sałatka w koszyczkach makaronowych’’ 9 lat, 7 miesięcy temu
Przedstawiam Wam dziś pomysł na alternatywne podanie sałatki. Przepis na rewelacyjne gniazdka makaronowe z sałatką, bardzo proste do zrobienia, szybkie a jakże efektowne. Koszyczki makaronowe świetnie sprawdzą się[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Wielkanocne króliczki’’ 9 lat, 7 miesięcy temu
Małe ozdobniki zarówno wielkanocnego stołu jak i koszyczka wywołujące uśmiech i radość. Są delikatne, puszyste i mięciutkie. Idealne na świąteczne śniadanie oraz na lekką przekąskę w ciągu dnia!
Składniki:250 g[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Jaskółcze jajka otulone boczkiem’’ 9 lat, 7 miesięcy temu
Święta to szczególne dni, kiedy w koło unosi się wiele zapachów smacznych potraw, a my dosłownie zjadamy je oczami. Jednym z takich dań są bez wątpienia jaskółcze jaja, znane i bardzo lubiane. Efektowna przystawka[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Jajeczne koguciki” 9 lat, 7 miesięcy temu
Stół Wielkanocny musi być kolorowy i radosny. Moim pomysłem na podanie jajek są ,, jajeczne koguciki’’ a żeby było smacznie i wesoło. Banalnie proste w wykonaniu, a uśmiech wywołują u każdego gościa. To urocza[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Rolada z łopatki z pieczarkami i papryką” 9 lat, 7 miesięcy temu
Na wielkanocnych stołach królują mięsa i pieczenia. Chcesz zaskoczyć gości wykwintnym smakiem? Pieczeń można podawać na ciepło jak i na zimno zastępując wędliną.
Składniki:1/2 kg łopatki bez kości
20 dkg[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Pistacjowa rozkosz” 9 lat, 7 miesięcy temu
Prezentuję Wam dziś ciasto intensywnie pistacjowe, mięciutkie, puszyste i bardzo wilgotne. Dzięki życzliwości marki Piątnica http://piatnica.net/ w mojej kuchni powstał ten aromatyczny wypiek[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Wielkanocne jajeczka po królewsku” 9 lat, 7 miesięcy temu
Moi Kochani Święta Wielkanocne już za pasem , więc obowiązkowym w menu naszego Wielkanocnego stołu będzie kurczak lub szynka w galarecie. Proponuję pomyśleć już teraz o zbieraniu wydmuszek. Gwarantuję, że jeśli[…]
- Załaduj więcej