Agnieszka Pyłka Wierzgacz
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Mini szarlotki” 10 lat, 2 miesiące temu
Przepyszne amerykańskie mini szarlotki, czyli apple pie, a dokładnie mocno maślane kruche ciasto i jabłka pokrojone w cienkie paseczki. Delikatne, nie za słodkie kruche ciasto w połączeniu z pysznymi soczystymi[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Kolorowe roladki ze szpinakiem i szynką’’ 10 lat, 2 miesiące temu
Roladki, które dziś prezentuję są prostym, efektownym i pysznym daniem! Idealnie sprawdzą się na wszelkich imprezach. Koniecznie wypróbujcie!
Składniki na żółte ciasto:
2 szt jajka
2 łyżki oleju
1 łyżka śmietany[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,CIASTO DYNIOWE Z POMARAŃCZĄ I MASCARPONE’’ 10 lat, 2 miesiące temu
Przystanek- Stany Zjednoczone! Ciasto dyniowe stanowi niezaprzeczalną wizytówkę amerykańskiej gastronomii. Przyrządzane obowiązkowo na Halloween i Dzień Dziękczynienia w Stanach Zjednoczonych. Wilgotne ciasto[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Czekoladowe makaroniki z nutellą’’ 10 lat, 2 miesiące temu
Zabieram Was tym razem w podróż do Francji. Dziś prezentuję Wam słodkie, lekkie, aromatyczne czekoladowe ciasteczka, które zaspokoją nie jedno podniebienie. Makaroniki to francuskie, malutkie, migdałowe beziki,[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,, Koszyczki z cista filo’’ 10 lat, 2 miesiące temu
Dzisiaj zapraszam na przekąskę w stylu greckim. Ciasto filo to cienkie listkowe ciasto doskonałe zarówno do słodkich jak i do wytrawnych wypieków. Taka przekąska jest bardzo prosta i szybka do przygotowania.[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Smażone pierożki faszerowane mięsem i pieczarkami’’ 10 lat, 2 miesiące temu
Kto powiedział, że pierogi muszą być tylko z ciasta pierogowego?! Ja mam dziś dla Was przepis na pyszne pierogi zrobione z ciasta drożdżowego. Delikatne, ze złocistą skórką, wypełnione po brzegi fantastycznym[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Spacer po lesie’’ -ciasto szpinakowe z jeżynami 10 lat, 2 miesiące temu
Ciasto, które zachwyca swoim kolorem i smakiem. Intensywnie zielone ciasto ze szpinakiem, bardzo pyszne, miękkie i wilgotne. To dzięki życzliwości marki Piątnica http://piatnica.net/ i marki Garneczki.pl w mojej[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Krewetki w cieście piwnym’’ 10 lat, 3 miesiące temu
Krewetki w cieście piwnym, delikatnie chrupiące ciasto, a w środku soczysta krewetka. Najlepiej smakują z sosem słodko- ostrym. Pychotka!
Składniki:
300 g świeżych krewetek
140 g mąki + kilka łyżek do obtoczenia[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Złota rosa z jagodami’’ 10 lat, 3 miesiące temu
Delikatny biszkopt pod złotą kołderką z jagodami. Doskonałe ciasto na koniec wakacji.
Składniki:
1 kg jagód
1 szklanka śmietany 18 %
4 żółtka
1 szklanka cukru pudru
Pół kostki margaryny
1 łyżeczka proszku do[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Domowa wędlina drobiowa’’ 10 lat, 3 miesiące temu
Czy masz dosyć nieświeżych wędlin zakupionych w sklepie? Prezentuję Wam dziś szynkę domowej produkcji. Wędlina w tym wydaniu jest pyszna, niezwykle soczysta i pachnąca, a co najważniejsze nie zawiera konserwantów i[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Mini kebaby’’ 10 lat, 3 miesiące temu
Kebaby świetnie smakują jako przekąski z sosem czosnkowym. Idealnie sprawdzą się na wszelkich imprezach. Koniecznie wypróbujcie!
Składniki:
1 filet z kurczaka
Pół papryki czerwonej
Pół papryki żółtej
1[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Tarta z różyczkami’’ 10 lat, 3 miesiące temu
Nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad? Zabieram Was dziś w podróż do Francji, bo tarta to nic innego jak tradycyjne danie kuchni francuskiej. Prezentuje wyjątkowo smaczny i oryginalny pomysł na podanie tarty z[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Koreczki z makaronowymi kokardkami’’ 10 lat, 3 miesiące temu
Prezentuję Wam dziś kolorowe imprezowe koreczki. Szybkie, pyszne i ładne dla oka.
Składniki:
7 kolorowych makaroników- kokardki
7 oliwek
7 plastrów wędliny
7 pomidorków koktajlowychWykonanie:
Makaron gotujemy[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Biała kostka Lionu’’ 10 lat, 3 miesiące temu
Lubicie batonik ,,Biały Lion’’? Delikatny biszkopt, rozpływający się kajmak z preparowanym ryżem, budyniowa masa i chrupiące orzeszki z nutą białej czekolady! Inspiracją do powstania ciasta była życzliwość[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Lekka sałatka z truskawkami i melonem’’ 10 lat, 3 miesiące temu
Prezentuję Wam dziś niezwykle lekką i szybką w przygotowaniu sałatkę z soczystymi truskawkami i miodowym melonem. To pyszny i słodki owoc, który świetnie nadaje się do podania jako przekąska czy deser albo dodania[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Tarta arbuzowa’’ 10 lat, 4 miesiące temu
Przedstawiam dziś letnią tarte arbuzową, która jest lekka, delikatna i orzeźwiająca w sam raz na upalne dni . Polecam w szczególności miłośnikom arbuza .
Składniki:
Spód:250 g herbatników maślanych
100 g[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Makaroniki kawowe” 10 lat, 4 miesiące temu
Prezentuję dziś słodkie, lekkie, aromatyczne kawowe ciasteczka, które zaspokoją nie jedno podniebienie. Inspiracją do ich powstania była życzliwość marki Garneczki.pl oraz marki Bogutynmlyn.pl .
Składniki:
125 g[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Zapiekanka szpinakowa’’ 10 lat, 4 miesiące temu
Prezentuję Wam dziś smaczny i prosty do przygotowania obiad. Przyrządzony ze szpinakiem i drobno pokrojoną piersią z kurczaka, z dodatkiem aromatycznego czosnku. Szybkie w przygotowaniu i na prawdę bardzo smaczne.
<p style="text-align:[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Stworki bakłażanowe’’ 10 lat, 4 miesiące temu
A może przekąska? Smaczna i zdrowa przystawka dobra na przyjęcia, bo i wygląda atrakcyjnie i nie wymaga dużo pracy. Całość pięknie wygląda, dobrze smakuje i spokojnie zaspokoi Wasz głód
Składniki:
• 1 bakłażan
•[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Krewetki w cieście piwnym” 10 lat, 4 miesiące temu
Krewetki w cieście piwnym, delikatnie chrupiące ciasto, a w środku soczysta krewetka. Najlepiej smakują z sosem słodko- ostrym. Pychotka
Składniki:
• 300 g świeżych krewetek
• około 6 łyżek mąki
• 150 ml zimnego[…] - Załaduj więcej