Agnieszka Pyłka Wierzgacz
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Sakiewki z niespodzianką’’ 9 lat temu
Dzisiaj zapraszam na przekąskę w stylu azjatyckim. Po co biegać po sakiewki do chińskiego baru, skoro można je zrobić samemu? Bardzo łatwa, szybka i niezwykle efektowna przekąska.
Składniki:
10 arkuszy papieru[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Tarta dyniowa z boczkiem’’ 9 lat temu
Tarta z dynią i boczkiem doskonała na obiad lub kolację. Proste i smaczne danie do serwowania na ciepło i na zimno.
Składniki:
6 płatów ciasta filo
0,5 kg dyni,
1 cebula,
30 dag boczku,
2 jajka,
5 łyżek[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Miseczka jabłkowa z owocami’’ 9 lat temu
Zaskocz swoich gości i podaj im przekąski w niepowtarzalnych miseczkach owocowych. Taka dekoracja jest smaczna i zdrowa a do tego wygląda atrakcyjnie i nie wymaga dużo pracy.
Składniki:
4 twarde jabłka
Około 400[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Prawdziwa rozkosz orzechowo- dyniowa” 9 lat temu
Prezentuję Wam dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem z dużą dawką orzechów. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni powstał ten dyniowo- orzechowy mini[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Rolada serowa’’ 9 lat, 1 miesiąc temu
Roladka, którą dziś prezentuję jest prostym, efektownym i pysznym daniem! Idealna na przystawkę czy jako przekąska w ciągu dnia, a składniki potrzebne do jej przyrządzenia z pewnością znajdziecie w swojej lodówce.[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Dyniowa lampka’’ 9 lat, 1 miesiąc temu
Dzisiaj kolejny przepis z dynią w roli głównej. Tym razem w postaci deserów w lampkach.
Składniki na masę:
2 szklanki puree z dyni
3 galaretki brzoskwinioweMasa:
Śmietana 30% – 250ml
4 łyżki cukru pudru
3[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Kurkowe tymbaliki’’ 9 lat, 1 miesiąc temu
Dzisiaj zapraszam na przekąskę w stylu francuskim .To pomysł na urozmaicenie śniadania, a także na sycący obiad bądź aromatyczną kolację, a nawet lekką przekąskę.
40 dag kurek
cebula
8 jajek
2 łyżki kukurydzy
Pół[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Różyczki z ciasta francuskiego’’ 9 lat, 1 miesiąc temu
Róże z ciasta francuskiego i wędlinką to smaczna i efektownie wyglądająca przekąska idealna na przyjęcia, kinderbale czy nawet jako przystawka na kolację. Gdziekolwiek się nie znajdą będą zdobić półmiski i wzbudzać[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Tarta z dyni” 9 lat, 1 miesiąc temu
Przedstawiam dziś jesienną tarte dyniową, która jest lekka, delikatna i bardzo aromatyczna. Przy tym wygląda bardzo optymistycznie – to ciasto w sam raz na jesienne szaro-bure dni.
Składniki:
Spód:
• 250 g[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Zupa krem z dyni’’ 9 lat, 1 miesiąc temu
Jesienią może być metaforą i substytutem słońca, a latem pysznym ukojeniem w trakcie upałów. Dynia to wdzięczny składnik wielu smacznych dań. Jednym z nich jest właśnie zupa z dyni. Prezentuję dziś przepis, który[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Mini szarlotki” 9 lat, 1 miesiąc temu
Przepyszne amerykańskie mini szarlotki, czyli apple pie, a dokładnie mocno maślane kruche ciasto i jabłka pokrojone w cienkie paseczki. Delikatne, nie za słodkie kruche ciasto w połączeniu z pysznymi soczystymi[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Kolorowe roladki ze szpinakiem i szynką’’ 9 lat, 1 miesiąc temu
Roladki, które dziś prezentuję są prostym, efektownym i pysznym daniem! Idealnie sprawdzą się na wszelkich imprezach. Koniecznie wypróbujcie!
Składniki na żółte ciasto:
2 szt jajka
2 łyżki oleju
1 łyżka śmietany[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,CIASTO DYNIOWE Z POMARAŃCZĄ I MASCARPONE’’ 9 lat, 1 miesiąc temu
Przystanek- Stany Zjednoczone! Ciasto dyniowe stanowi niezaprzeczalną wizytówkę amerykańskiej gastronomii. Przyrządzane obowiązkowo na Halloween i Dzień Dziękczynienia w Stanach Zjednoczonych. Wilgotne ciasto[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Czekoladowe makaroniki z nutellą’’ 9 lat, 2 miesiące temu
Zabieram Was tym razem w podróż do Francji. Dziś prezentuję Wam słodkie, lekkie, aromatyczne czekoladowe ciasteczka, które zaspokoją nie jedno podniebienie. Makaroniki to francuskie, malutkie, migdałowe beziki,[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,, Koszyczki z cista filo’’ 9 lat, 2 miesiące temu
Dzisiaj zapraszam na przekąskę w stylu greckim. Ciasto filo to cienkie listkowe ciasto doskonałe zarówno do słodkich jak i do wytrawnych wypieków. Taka przekąska jest bardzo prosta i szybka do przygotowania.[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Smażone pierożki faszerowane mięsem i pieczarkami’’ 9 lat, 2 miesiące temu
Kto powiedział, że pierogi muszą być tylko z ciasta pierogowego?! Ja mam dziś dla Was przepis na pyszne pierogi zrobione z ciasta drożdżowego. Delikatne, ze złocistą skórką, wypełnione po brzegi fantastycznym[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Spacer po lesie’’ -ciasto szpinakowe z jeżynami 9 lat, 2 miesiące temu
Ciasto, które zachwyca swoim kolorem i smakiem. Intensywnie zielone ciasto ze szpinakiem, bardzo pyszne, miękkie i wilgotne. To dzięki życzliwości marki Piątnica http://piatnica.net/ i marki Garneczki.pl w mojej[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Krewetki w cieście piwnym’’ 9 lat, 2 miesiące temu
Krewetki w cieście piwnym, delikatnie chrupiące ciasto, a w środku soczysta krewetka. Najlepiej smakują z sosem słodko- ostrym. Pychotka!
Składniki:
300 g świeżych krewetek
140 g mąki + kilka łyżek do obtoczenia[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Złota rosa z jagodami’’ 9 lat, 2 miesiące temu
Delikatny biszkopt pod złotą kołderką z jagodami. Doskonałe ciasto na koniec wakacji.
Składniki:
1 kg jagód
1 szklanka śmietany 18 %
4 żółtka
1 szklanka cukru pudru
Pół kostki margaryny
1 łyżeczka proszku do[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Domowa wędlina drobiowa’’ 9 lat, 2 miesiące temu
Czy masz dosyć nieświeżych wędlin zakupionych w sklepie? Prezentuję Wam dziś szynkę domowej produkcji. Wędlina w tym wydaniu jest pyszna, niezwykle soczysta i pachnąca, a co najważniejsze nie zawiera konserwantów i[…]
- Załaduj więcej