Agnieszka Pyłka Wierzgacz
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Choinka z pierników’’ 9 lat, 11 miesięcy temu
Proste w wykonaniu i apetycznie wyglądające choinki z pierniczków stanowią smaczną i efektowną ozdobę świątecznego stołu. Mogą być również słodkim prezentem dla bliskich.
Składniki na ciasto:
3 szklanki mąki[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Wigilijna zupa midałowa” 9 lat, 12 miesięcy temu
Jaką zupę jada się u Was w Wigilię? U mnie w rodzinnym domu była to zupa grzybowa, u innych jada się czerwony barszcz z uszkami lub barszcz z grzybami. Są jednak rejony Polski, gdzie w czasie Wigilii je się zupę[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Topniejące bałwanki migdałowe” 10 lat temu
Czy nie są urocze? A do tego tak proste w wykonaniu i wyśmienite podczas chrupania. Pyszne migdałowe bałwankowe ciasteczka Idealnie sprawdzą się jako słodki prezent dla rodziny i znajomych. Inspiracją do ich[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Tulipanowy schab z orzechami’’ 10 lat temu
Coraz bliżej święta! Przed Wami wspaniały schab pieczony z farszem z orzechów włoskich. Schab pieczony to potrawa uniwersalna, doskonała wędlina na świąteczny stół. Aromatyczny, pięknie wypieczony, kruchy, soczysty[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Makaronikowe bałwanki’’ 10 lat temu
Makaroniki zostały przygotowane na bezie francuskiej. To przekładane ciasteczka bezowo – migdałowe z chrupiącą cienką skórką i mięciutkim wnętrzem. Przesłodkie świąteczne makaroniki w postaci bałwanków.
<p style="text-align:[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Domowa wędlina z salami” 10 lat temu
Czy masz dosyć nieświeżych wędlin zakupionych w sklepie? Prezentuję Wam dziś kolejny przepis na szynkę domowej produkcji. Wędlina w tym wydaniu jest pyszna, niezwykle soczysta i pachnąca, a co najważniejsze nie[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Sałatka z winogronem’’ 10 lat temu
Szybka i smaczna sałatka. Niecodzienne połączenie kurczaka, selera oraz winogronu poruszy niejedno podniebienie. Intensywny smak selera jest przełamany słodkością winogrona. Idealna na lekki lunch lub[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Orzeszki w karmelu z wanilią’’ 10 lat temu
Dziś podzielę się z Wami przepisem na pyszne batoniki orzechowe w karmelu z nutką wanilii. Idealny pomysł na szybką, słodką i chrupiącą przekąskę.
Składniki:
40g masła
½ szklanki wody
2½ szklanki cukru pudru z[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,, Ekspresowe minipizze z tortilli’’ 10 lat temu
Zapraszam dziś na ekspresowe minipizze z tortilli. Idealne na imprezę, smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.
Składniki:
2 placki tortilli
20 dag startego sera
2 kabanosy drobiowych
4 łyżki kukurydzy
Około[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Warstwowa sałatka z brokułem ’’ 10 lat temu
Warstwowa sałatka z brokułem i jajkiem zachwyca swoją prostotą i wyglądem. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria w mojej kuchni powstała ta warstwowa sałatka.
Składniki:4 plasterki szynki
2 jajka
2 łyżki[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Sakiewki z niespodzianką’’ 10 lat temu
Dzisiaj zapraszam na przekąskę w stylu azjatyckim. Po co biegać po sakiewki do chińskiego baru, skoro można je zrobić samemu? Bardzo łatwa, szybka i niezwykle efektowna przekąska.
Składniki:
10 arkuszy papieru[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Tarta dyniowa z boczkiem’’ 10 lat, 1 miesiąc temu
Tarta z dynią i boczkiem doskonała na obiad lub kolację. Proste i smaczne danie do serwowania na ciepło i na zimno.
Składniki:
6 płatów ciasta filo
0,5 kg dyni,
1 cebula,
30 dag boczku,
2 jajka,
5 łyżek[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Miseczka jabłkowa z owocami’’ 10 lat, 1 miesiąc temu
Zaskocz swoich gości i podaj im przekąski w niepowtarzalnych miseczkach owocowych. Taka dekoracja jest smaczna i zdrowa a do tego wygląda atrakcyjnie i nie wymaga dużo pracy.
Składniki:
4 twarde jabłka
Około 400[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Prawdziwa rozkosz orzechowo- dyniowa” 10 lat, 1 miesiąc temu
Prezentuję Wam dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem z dużą dawką orzechów. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni powstał ten dyniowo- orzechowy mini[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Rolada serowa’’ 10 lat, 1 miesiąc temu
Roladka, którą dziś prezentuję jest prostym, efektownym i pysznym daniem! Idealna na przystawkę czy jako przekąska w ciągu dnia, a składniki potrzebne do jej przyrządzenia z pewnością znajdziecie w swojej lodówce.[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Dyniowa lampka’’ 10 lat, 1 miesiąc temu
Dzisiaj kolejny przepis z dynią w roli głównej. Tym razem w postaci deserów w lampkach.
Składniki na masę:
2 szklanki puree z dyni
3 galaretki brzoskwinioweMasa:
Śmietana 30% – 250ml
4 łyżki cukru pudru
3[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Kurkowe tymbaliki’’ 10 lat, 1 miesiąc temu
Dzisiaj zapraszam na przekąskę w stylu francuskim .To pomysł na urozmaicenie śniadania, a także na sycący obiad bądź aromatyczną kolację, a nawet lekką przekąskę.
40 dag kurek
cebula
8 jajek
2 łyżki kukurydzy
Pół[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Różyczki z ciasta francuskiego’’ 10 lat, 1 miesiąc temu
Róże z ciasta francuskiego i wędlinką to smaczna i efektownie wyglądająca przekąska idealna na przyjęcia, kinderbale czy nawet jako przystawka na kolację. Gdziekolwiek się nie znajdą będą zdobić półmiski i wzbudzać[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Tarta z dyni” 10 lat, 1 miesiąc temu
Przedstawiam dziś jesienną tarte dyniową, która jest lekka, delikatna i bardzo aromatyczna. Przy tym wygląda bardzo optymistycznie – to ciasto w sam raz na jesienne szaro-bure dni.
Składniki:
Spód:
• 250 g[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Zupa krem z dyni’’ 10 lat, 2 miesiące temu
Jesienią może być metaforą i substytutem słońca, a latem pysznym ukojeniem w trakcie upałów. Dynia to wdzięczny składnik wielu smacznych dań. Jednym z nich jest właśnie zupa z dyni. Prezentuję dziś przepis, który[…]
- Załaduj więcej