aaasikkk
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Smażona kaszanka z cebulą 8 lat, 7 miesięcy temu
Popisowe, męskie śniadanie wg. Pana MężaKocham weekendy! Kiedy to nie muszę się zrywać wcześnie rano i leniwie mogę powitać w łóżku dzień. A jak szczęście dodatkowo dopisze, to Pan Mąż zaskoczy mnie gotowym[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Koktajl gruszkowo-bananowy z otrębami na kefirze 8 lat, 7 miesięcy temu
Otręby pszenne na oczyszczanie i odchudzanieMamy kwiecień, wiosna w pełni. Powoli budzimy się z zimowego leżakowania i coraz częściej z paniką sięgamy myślami do nadchodzącego lata i naszej, nieprzygotowanej na[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Gofry drożdżowe z jogurtem i frużeliną truskawkową 8 lat, 7 miesięcy temu
Najlepsze gofry jakie w życiu jadłam!Niemalże oszalałam z radości, gdy zaserwowano mi informację, iż wygrałam jedną z nagród w konkursie promocji marki PROSTE HISTORIE firmy IGLOTEX. Moje wpisy konkursowe zostały[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Chleb z kaszą manną 8 lat, 7 miesięcy temu
Kasza manna w chlebie – tego jeszcze nie było!Z pieczywkiem od Ewy z bloga z cukrem pudrem mam bardzo dobre doświadczenia. Za który przepis się nie zabiorę, ten zawsze wyjdzie! Tak to ja mogę domowym sposobem chleb[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Wiosenna edycja Restaurant Week 2016 – z wizytą w ON/OFF w Gdyni 8 lat, 7 miesięcy temu
Trwa właśnie Restaurant Week w wybranych miastach Polski, m.in. w Trójmieście, Krakowie, Warszawie, Wrocławiu, Lublinie, Łodzi, Szczecinie, Poznaniu czy na Śląsku. Akcja została zainaugurowana w roku 2014 i z roku[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Babka z likierem kawowym 8 lat, 7 miesięcy temu
Ciasto mocno kawowe, aromatyzowane naparem z kawy oraz likierem kawowymDlaczego babki piecze się w kominach? Czy wieńce są tylko dla ciekawego kształtu ciasta?Carla Bardi w książce Babki i wieńce – Ponad 50[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Owsianka owocowa z nasionami chia 8 lat, 7 miesięcy temu
Poświąteczny detoks w bezglutenowym i wegańskim styluObjedzona i zapchana pożywieniem po Świętach, ale nadal uzależniona od słodkiego smaku, z chęcią wzięłam udział w dietetycznej wersji Wypiekania na śniadanie.[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Babka majonezowo-budyniowa z nutą pomarańczy 8 lat, 8 miesięcy temu
Pomarańczowa eksplozja smaku! Co ja tu będę dużo gadać… Niech składniki i wygląd babki przemówią same za siebie! Sami zróbcie i potwierdzicie, że w smaku rewelacyjna :)Składniki na okrągłą formę silikonową do[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Sałatka z tuńczykiem i kuskusem z Remuladą duńską 8 lat, 8 miesięcy temu
Tuńczyk w sałatce najlepszy! Do tego w towarzystwie pysznych dodatkówŚwięta, święta i po świętach… Nie sposób nie wracać do nich z nostalgią wspomnieniami. Przypomina mi się zwłaszcza Wielkanocne śniadanie – jak[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Sernik na półkruchym spodzie 8 lat, 8 miesięcy temu
Wielkanocna klasyka sernikowaW moich słodkich wypiekach jestem ostatnio bardzo monotematyczna. Nie tak dawno robiłam Sernik na jogurtach bałkańskich, a już dziś znowu naszła mnie ochota na tradycyjny wyrób[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Faszerowane jaja ze szpinakiem i sosem chrzanowym 8 lat, 8 miesięcy temu
W Wielkanoc jaja górą! Sztuka gotowania jaj na twardo – Rady & PoradyJaja przed włożeniem do garnka należy wyszorować pod bieżącą wodą – to mit i legenda, że wyjęte prosto z wytłaczanki są czysteAby nie dopuścić do[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Gdyńska Oferta Lunchowa – z wizytą w TRAFIK 8 lat, 8 miesięcy temu
Zakończył się właśnie ostatni, III-ci etap Gdyńskiej Oferty Lunchowej, organizowanej w ramach Szlaku Kulinarnego Centrum Gdyni.Ideą akcji było oferowanie przez wybrane restauracje promocyjnego lunchu w atrakcyjnej[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, FIT kanapka z hummusem 8 lat, 8 miesięcy temu
Na śniadanie, lunch czy kolację – liczy się smak, bogactwo wartości odżywczych i wygląd!Gorąco przyklaskuję akcji FIT Kanapka organizowanej na Durszlaku. Autorka postuluje o stworzenie bazy pomysłów na zdrowe[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Ciasteczka wielkanocne z Grześków 8 lat, 8 miesięcy temu
Ukochane Grześki, w ulubionych ciastkach kruchych , z dodatkiem uwielbianej wanilii… Trzy, słodkie sympatie w jednym!Do Grześków mam ogromny sentyment z dzieciństwa. Do teraz są to moje ulubione wafelki i żadne[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Klasyczna lazania pomidorowa 8 lat, 8 miesięcy temu
Mięso mielone i sos pomidorowy w bardzo prostej lazaniiWiosenne porządki w kuchni zazwyczaj skutkują u mnie w kulinarnych inspiracjach. Zawsze odnajdę wtedy jakąś paczkę zapodzianego w czeluściach szafek składnika,[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Wiosenna babka majonezowa z glazurą z limonki 8 lat, 8 miesięcy temu
Czyli jak poprawić sobie humor w oczekiwaniu na wiosnę W ramach komponowania menu z okazji zbliżających się Świąt i treningu cukierniczego przed Wielkanocą, upiekłam ostatnio moją popisową babkę majonezową.[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Penne ze szpinakiem i serem ricotta 8 lat, 8 miesięcy temu
Szybki, pożywny i smaczny pomysł na nieskomplikowany obiadZielono, zieloniutko, zielonkawo! A wszystko to w ramach fejsbukowej akcji Zielono mi! organizowanej przez Trochę inna Cukiernia. W dniach 17-20 marca[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Spaghetti bolognese prawdziwego mężczyzny 8 lat, 8 miesięcy temu
Czyli obiad po męsku w 15 prostych krokach1. Idź na łowy i upoluj mięso. W pobliskim sklepie oczywiście. Pół kilo wystarczy.2. Znajdź w kuchni cebulę. Nie poddawaj się po pierwszym kwadransie szukania, szukaj do[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Gdyńska oferta lunchowa – słów i fotek kilka z edycji I-szej 8 lat, 8 miesięcy temu
Bardzo pozytywnie postrzegam projekt działający w ramach miasta Gdynia pod nazwą Szlak Kulinarny Centrum Gdyni.Jak sami o sobie piszą: Jest to pomysł promujący zwiedzanie miasta w bliskiej relacji z dobrą kuchnią.[…]
-
aaasikkk dodał(a) nowy wpis, Zawijasy orkiszowe z czosnkiem niedźwiedzim 8 lat, 8 miesięcy temu
Intensywnie czosnkowe, maślane, chrupiące – nie sposób im się oprzeć! Tym razem w Wypiekaniu na śniadanie padła propozycja upieczenia Zawijasów czosnkowych. Oryginalny przepis został zapożyczony z bloga Najedzeni.<br[…]
- Załaduj więcej