Warstwowy Torcik ala Szarlotka

20.11.2017

Warstwowy torcik ala Szarlotka to moje ulubione ciasto w jesiennym sezonie. Właśnie wtedy jabłka w moim ogrodzie są nareszcie gotowe do zbioru! Dojrzałe, kwaskowate owoce idealnie kontrastują ze słodyczą pozostałych warstw: delikatnego, puszystego, pachnącego cynamonem biszkoptu oraz masy budyniowej i czekoladowej polewy. Zestawione ze sobą warstwy, składaja się na pyszną całość. Torcik nie tylko jest pyszny i elegancki, ale również podzielny (przepis na dużą tortownicę, 26-28cm.). Jest troszkę pracowity, ale efekt końcowy wynagradza wszelkie trudy i  chyba nic tak nie odgania jesiennej chandry, jak zapach pieczonych jabłek i cynamonu! Zapraszam do przepisu (przepi krok po kroku + zdjęcia) i Życzę Smacznego!!!

Czytaj Dalej

Komentarze