Duszone warzywa bez tłuszczu
09.09.2016
Bardzo proste i szybkie danie dla dbających o linię bądź chcących schudnąć.
Składniki:
- 1 cukinia
- 1cebula
- 1 ziemniak
- 1 pomidor
- zioła prowansalskie
- pieprz cayenne (chili)
Ziemniak dość średniej wielkości gotujemy w skórce.
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki,wrzucamy na patelnię i podlewamy wodą.
Cukinię myjemy, wydrążamy i pokrojoną w półplasterki dorzucamy do duszącej się cebuli.
Sparzony pomidor i obrany ze skórki kroimy w kosteczkę i dorzucamy do warzyw.
Na koniec dodajemy obrany i pokrojony w plastry ziemniak. Dusimy do miękkości dolewając co jakiś czas wodę by nie wyparowała.
Doprawiamy ziołami i pieprzem cayenne ( z chili należy nie przesadzać ) zioła zastępują sól więc soli nie dodajemy. Smacznego 🙂
Duszone warzywa bez tłuszczu
Komentarze