Ze smakiem i z pasją
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Makaronowa sałatka z superfoods 8 lat temu
Ponieważ polskie superfoods są równie smaczne i zdrowe jak jagody goji i spółka proponuję bombę witaminową w postaci sałatki z kiszonymi buraczkami, pietruszką, siemieniem lnianym, orzechami włoskimi i innymi[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Dziki łosoś w batatach i koprze włoskim 8 lat temu
Bardzo często na naszym stole gości ostatnio dziki łosoś. Jeżeli jeszcze go nie próbowaliście to zachęcam do przygotowania jakiejś potrawy z takim łososiem w roli głównej. Można podawać go na wiele sposobów: piec,[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Kolorowa zapiekanka makaronowa 8 lat temu
Kolorowa, sycąca zapiekanka z makaronem pełnoziarnistym poleca się na szybki, jesienny obiad :)Składniki na dwie porcje:1 szklanka pełnoziarnistego makaronu penne (u mnie Barilla)150 g obranej dyni4 łyżki startego[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Wyniki II. tury konkursu z marką Barilla 8 lat temu
WYNIKI II. TURY KONKURSU Z MAKARONEM BARILLA:1. Martyna Zając 2. Just a Salad3. Tomek WarchołGRATULUJĘ!Na Wasze adresy i nr telefonu czekam do piątku 11.11.2016. Wyślijcie je na adres: sisterskitchen2@gmail.com<br[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Ziemniaczki smażone z boczkiem i chrzanem 8 lat temu
Ziemniaczki smażone z dodatkiem boczku i świeżym chrzanem. Najlepiej smakują podane z maślanką, zsiadłym mlekiem albo kefirem :)Składniki na dwie porcje:ok 800 g ziemniaków100 g wędzonego boczkukilkucentymetrowy[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Wątróbka z jabłkiem, mandarynką i majerankiem 8 lat temu
Dziś mam dla Was pyszną propozycję na szybki obiad. Wątróbka drobiowa to jedyne co jem z podrobów. Wcześniej przygotowywałam ją tradycyjnie po prostu z cebulą, solą i pieprzem, ale w dzisiejszej wersji smakuje o[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Kurczak teriyaki z chrupiącymi warzywami 8 lat temu
Dzisiaj obiad w lekkiej i zdrowej wersji. Aromatyczna, kolorowa patelnia na styl azjatycki gotowa w kilka chwil 🙂 Lubicie takie dania? Można podawać z ryżem, ale nam najlepiej smakuje bez dodatków.Składniki dla[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Rurki z kremem pomarańczowo-dyniowym 8 lat temu
Chyba każdy z nas chociaż raz próbował rurek z kremem. Dla mnie to smak dzieciństwa. Pamiętam, że jak byłam dzieckiem to uwielbiałam rurki z bitą śmietaną i chyba do dziś takie smakują mi najbardziej. Czasem jednak[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Wyniki I. tury konkursu 8 lat temu
WYNIKI I. TURY KONKURSU Z MAKARONEM BARILLA:1. KAROLINA RUDNICKA2. KAMILA ZAORSKA3. EDYTA BRACKAGRATULUJĘ!Na Wasze adresy czekam 3 dni. Wyślijcie je na adres: sisterskitchen2@gmail.comZa tydzień kolejne wyniki,[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Jesienny konkurs z makaronem Barilla 8 lat, 1 miesiąc temu
Moi drodzy! Jesień chyba każdemu daje się we znaki. Jesienna chandra, brak inspiracji i motywacji do działania. Na pewno dobrze to znacie. Czas jednak to zmienić 😉 Ja postanowiłam, że zacznę od ożywienia atmosfery[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Indyk curry z ananasem i mleczkiem kokosowym 8 lat, 1 miesiąc temu
Aromatyczna, orientalna potrawa z indykiem, mleczkiem kokosowym, kurkumą i curry, która rozgrzeje w jesienny, ponury dzień. W dodatku słoneczne kolory na talerzu z pewnością dodadzą optymizmu 🙂 Idealny, zdrowy i[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Bigos z indykiem i dynią 8 lat, 1 miesiąc temu
Szybki bigos z kiszonej kapusty z indykiem i dynią. Dodanie dyni miało być eksperymentem a jak się okazało było całkiem dobrym pomysłem, bo danie wyszło naprawdę bardzo smaczne. Można podawać je z pieczywem lub[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Sałatka z figami i kozim serem 8 lat, 1 miesiąc temu
Pyszna, prosta, jesienna sałatka podana z rozgrzewającym dressingiem na bazie oleju rzepakowego. Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Owocowe smoothie z imbirem 8 lat, 2 miesiące temu
Bardzo orzeźwiające smoothie z dodatkiem imbiru, znakomite np. na drugie śniadanie albo rano zamiast kawy :)Składniki na 2 porcje:2 zielone jabłka1-2 cm kawałek imbiru1 duży, dojrzały banansok z 1/2 cytryny300 ml[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Wegetariański smalec z fasoli 8 lat, 2 miesiące temu
„Smalec” z fasoli jest pysznym i zdrowym dodatkiem do chleba, który zasmakuje na pewno nie tylko wegetarianom. Warto czasem dla odmiany przygotować do chleba coś innego niż zwykle. Taką pastę można wykorzystać też[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Domowe mleko kokosowe 8 lat, 2 miesiące temu
Domowe mleko kokosowe smakuje zdecydowanie lepiej niż to sklepowe w kartonie. W dodatku nie posiada żadnych ulepszaczy i jest tańsze. Do przygotowania takiego mleka potrzebujecie tylko wiórki i wodę. Możecie[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Quinoa z sosem kurkowym 8 lat, 2 miesiące temu
Temperatury w tym roku dały nieźle popalić, dlatego nie wiem jak Wy, ale ja z utęsknieniem czekam na piękną, kolorową, chłodną a nawet deszczową jesień i to uczucie kiedy po długim spacerze z przyjemnością można[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Koktajl z opuncją i korzeniem maca 8 lat, 3 miesiące temu
Jeśli szukacie pomysłów na koktajle z korzeniem maca to polecam wypróbować taką kombinację składników. Koktajl ma delikatny, ale odświeżający smak. Najlepiej użyć schłodzonego mleka migdałowego (lub innego[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Kostka malinowa bez pieczenia 8 lat, 5 miesięcy temu
Błyskawiczne, banalnie proste ciasto malinowe na zimno, do przygotowania którego wystarczą tylko 4 składniki. Dobrze schłodzone będzie idealnym deserem podczas upałów :)Składniki na małą blaszkę 20x25cm:ok 1/2[…]
-
Ze smakiem i z pasją dodał(a) nowy wpis, Gołąbki z młodej kapusty 8 lat, 5 miesięcy temu
Próbowaliście kiedyś ugotować gołąbki zamiast je piec? Ja ostatnio wypróbowałam ten sposób i przypadł mi do gustu. W smaku może tylko nieznacznie się różnią. W dodatku z młodej kapusty są wg. mnie najlepsze a przy[…]
- Załaduj więcej