zawsze głodna

  • Marzy mi się lato, słońce ciepło… albo chociaż urlop i spędzenie kilku dni na gorącej egzotycznej wyspie. Niestety, do lata daleko, do urlopu jeszcze dalej :(W tej sytuacji postanowiłam wyczarować deser, który[…]

  • Nie wiem dlaczego, ale Walentynki kojarzą mi się głównie z pysznymi deserami. Jasne, w ten dzień królują romantyczne, kilkudaniowe kolacje przy świecach, ale to na deser zawsze czekam najbardziej 🙂 Rok temu[…]

  • Bardzo już tęsknię za latem, za ciepłem i słońcem, a najbardziej za świeżymi truskawkami, malinami, jeżynami i borówkami. Niby mamy już wiosnę, niby lato tuż-tuż, jednak pogoda nas ostatnio nie rozpieszcza i w[…]

  • Dziś mam dla Was przepis na bardzo wiosenny i delikatny FIT „sernik”. Bardzo łatwy w przygotowaniu, rozpływający się w ustach, pachnący słodkimi truskawkami. U mnie posłużył jako tort na przyjęciu urodzinowym, ale[…]

  • Jesień budzi we mnie sprzeczne uczucia. Jednocześnie ją uwielbiam i nienawidzę. Nienawidzę za krótkie, ponure, deszczowe dni, kiedy rano marzy się o tym, by nie wychodzić z łóżka, a w ciagu dnia myśli tylko o tym,[…]

  • Łosoś jest moją ulubioną rybą. Lubię go za to, że jest bardzo „uniwersalny” w smaku – pasuje do ryżu, makaronów, placków, naleśników, kanapek itp. Do tego zawsze wychodzi pyszny, bez względu na to, jakich przypraw[…]

  • Przeglądając przepisy na tym blogu, nie trudno się domyślić, że jestem ogromną fanką kokosów. Cenię je przede wszystkim za wspaniały aromat i słodki smak, ale także za dużą ilość zawartego w nich zdrowego tłuszczu.[…]

  • Tajlandia zwana także Krainą Uśmiechu kojarzy się z gorącym klimatem, rajskimi plażami i pysznym jedzeniem. Niedawno wróciłam z 3-tygodniowej wyprawy do tego pięknego kraju, gdzie miałam okazję osobiście spróbować[…]

  • Dziś znów mam dla Was bardzo uniwersalny przepis. Jaglanka, którą dla Was przygotowałam ma postać puddingu, a do tego jest tak zdrowa, słodka i sycąca, że można ją śmiało serwować na śniadanie, drugie śniadanie,[…]

  • Przeglądając przepisy na tym blogu, nie trudno się domyślić, że jestem ogromną fanką kokosów. Cenię je przede wszystkim za wspaniały aromat i słodki smak, ale także za dużą ilość zawartego w nich zdrowego tłuszczu.[…]

  • Kochani!Chciałabym Wam życzyć zdrowych, pogodnych i radosnych Świąt spędzonych w rodzinnej atmosferze oraz samych smakołyków na Wielkanocnym stole :)Co do smakołyków-mam dla Was przepis na ciasto z masą kajmakową,[…]

  • Moje najnowsze odkrycie kulinarne to silken tofu. Kupiłam ostatnio na spróbowanie i muszę przyznać, że od razu się zakochałam 🙂 Nazwa brzmi trochę tajemniczo, ale w rzeczywistości oznacza tofu, tyle że w kremowej[…]

  • Nie jest tajemnicą, że moim ulubionym posiłkiem w ciągu dnia jest śniadanie. Koniecznie na słodko, z owcami, najlepiej o kremowej konsystencji, ale z chrupiącym dodatkiem. Najczęściej na ciepło.Do tej pory w moim[…]

  • Łosoś jest moją ulubioną rybą. Lubię go za to, że jest bardzo „uniwersalny” w smaku – pasuje do ryżu, makaronów, placków, naleśników, kanapek itp. Do tego zawsze wychodzi pyszny, bez względu na to, jakich przypraw[…]

  • Witajcie w Nowym Roku!Jak tam Wasze postanowienia noworoczne? Początek nowego roku to najlepszy czas, by coś w swoim życiu zmienić, np. zacząć jeść zdrowo lub chociaż wdrożyć kilka zdrowych nawyków. Chciałabym więc[…]

  • Tajlandia zwana także Krainą Uśmiechu kojarzy się z gorącym klimatem, rajskimi plażami i pysznym jedzeniem. Niedawno wróciłam z 3-tygodniowej wyprawy do tego pięknego kraju, gdzie miałam okazję osobiście spróbować[…]

  • Jesień budzi we mnie sprzeczne uczucia. Jednocześnie ją uwielbiam i nienawidzę. Nienawidzę za krótkie, ponure, deszczowe dni, kiedy rano marzy się o tym, by nie wychodzić z łóżka, a w ciagu dnia myśli tylko o tym,[…]

  • Owsianka. Albo się ją kocha, albo nienawidzi. Ja zawsze należałam do tej drugiej gupy. Próbowałam wiele razy i na wiele sposobów, ale nie mogłam się do niej przekonać. W końcu wersję „tradycyjną” zastąpiłam[…]

  • Wiele osób wyobraża sobie zdrowy obiad jako porcję suchej kaszy lub ryżu, do tego wiórowaty kurczak i jałowe warzywa gotowane na parze. Nic bardziej mylnego! Wystarczy odrobina kreatywności, by z podanych[…]

  • Dziś mam dla Was przepis na bardzo wiosenny i delikatny FIT „sernik”. Bardzo łatwy w przygotowaniu, rozpływający się w ustach, pachnący słodkimi truskawkami. U mnie posłużył jako tort na przyjęciu urodzinowym, ale[…]

  • Załaduj więcej