VioletoweKucharzenie
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Kakaowe placuszki z serka wiejskiego 4 lata, 5 miesięcy temu
U nas standardowo kilka razy w tygodniu robimy naleśniki lub placuszki. Tym razem wspólnie z Córcią zrobiłyśmy placuszki na bazie serka wiejskiego. Dzięki ubitym osobno białkom wychodzą bardzo puszyste. 200 g se[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Kotlety z zielonej soczewicy 4 lata, 6 miesięcy temu
Bezmięsne obiady są równie smaczne co mięsne. Te kotlety to jakiś kosmos. Przyprawy grają tu pierwsze skrzypce. Wierzch kotlecików jest chrupiący, środek mięciutki. Polecam z sosem czosnkowym na bazie jogurtu n[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Kotlety z zielonej soczewicy 4 lata, 6 miesięcy temu
Bezmięsne obiady są równie smaczne co mięsne. Te kotlety to jakiś kosmos. Przyprawy grają tu pierwsze skrzypce. Wierzch kotlecików jest chrupiący, środek mięciutki. Polecam z sosem czosnkowym na bazie jogurtu n[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Drobiowe leczo 4 lata, 6 miesięcy temu
Pyszny i rozgrzewający pomysł na obiad! Wolno gotowany oddaje cały smak, a przyprawy dodatkowo go wzmacniają! My uwielbiamy! Idealnie sprawdzi się również do słoików, kiedy to nie mamy czasu na gotowanie.2 cebule1[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Ciasto kokosowa princessa 4 lata, 6 miesięcy temu
Ciasto wygląda jak zebra, a w smaku przypomina popularny wafelek. Nie wymaga zbyt dużo pracy, a co najważniejsze ciasto jest bez pieczenia. Bazą kremu jest domowy budyń. W połączeniu z białą czekoladą i wiórkami[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Migdałowy koktajl witaminowy 4 lata, 7 miesięcy temu
Pyszny, kremowy pomysł na koktajl. Do przygotowania możemy również wykorzystać zwykłe mleko lub jogurt. Taki koktajl to samo zdrowie. Warto codziennie wypić przynajmniej szklankę takiej bomby witaminowej.1 szklank[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Mini pączki ptysiowe 4 lata, 7 miesięcy temu
Córcia uwielbia pączki, prosiła, więc mama musiała zrobić. Domowe najlepsze. Pączusie są bez drożdży, dlatego nie musimy martwić się, że ciasto nie wyrośnie.400 g mąki pszennej tortowej300 ml wody80 g margaryny lu[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Szpinakowo grzybowe kotleciki 4 lata, 7 miesięcy temu
Nowy pomysł na tradycyjnego polskiego kotleta. Z szpinakowo grzybową wkładką smakują wyśmienicie! Najlepiej smakują na ciepło, zaraz po podaniu!500 g mięsa mielonego z szynki lub łopatki6 kulek mrożonego szpinaku2[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Bezowe gniazdka z kremem śmietanowym 4 lata, 7 miesięcy temu
Totalny klasyk na naszym stole! Pyszna beza, dobrze wysuszona to podstawa tego deseru! Krem również w wersji klasycznej – tu jednakże możemy eksperymentować z kremami. Wierzch udekorowany jest chrupiącymi orzecha[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Brownie z jagodową śmietanką 4 lata, 7 miesięcy temu
Te ciasto to istny obłęd smakowy. Wilgotne, mocno czekoladowe brownie przełożone lekkim i puszystym kremem w formie jagodowej pianki. Polecam do kawy!Biszkopt brownie:60 ml soku pomarańczowego1 łyżka kawy[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Pieczone mielone z boczkiem i mozzarellą 4 lata, 7 miesięcy temu
Bardzo prosty przepis na nietradycyjnego kotleta mielonego! Serowy środek, chrupiący wierzch! Z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej smakuje wyśmienicie! Polecam na domowy obiad!500 mięsa mielonego z szynki[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Sałatka makaronowa z fasolką i kurczakiem 4 lata, 8 miesięcy temu
Kolejna błyskawiczna sałatka. Wystarczy mieć kilka składników aby zaskoczyć gości. Uwielbiamy makaronowe sałatki. Ta ma posmak czosnkowy.250 g makaronu farfalle (kokardki)300 g fileta z kurczakaPrzyprawa do mięsa1[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Domowe bagietki do zapiekanek 4 lata, 8 miesięcy temu
Pyszne pieczywo w formie bagietek. Idealnie sprawdzi się do domowych zapiekanek! Zjemy je również na śniadanie czy kolację z masełkiem! 250 ml mleka 3,2%1 łyżka masła 82%1 łyżka cukru250 ml wody o temperaturze[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Mleczny sernik ,,Zebra” 4 lata, 8 miesięcy temu
Sernik jest bardzo delikatny, kremowy i obłędnie czekoladowy. Przygotowanie go zajmuje mało czasu. Cierpliwością w czekaniu na zjedzenie musimy jedynie wykazać się podczas pieczenia, ponieważ tu troszkę czekamy.[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Placuszki kukurydziane na jogurcie greckim 4 lata, 9 miesięcy temu
Pyszna wersja domowych mini naleśników w zdrowej wersji. Na mące kukurydzianej smażą się błyskawicznie. Polecam podawać z ulubionym jogurtem i owocami. 200 g jogurtu greckiego2 łyżki ksylitolu (lub cukru)5 łyżek[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Fit szyszki z daktylami i masłem orzechowym 4 lata, 9 miesięcy temu
Wszyscy zapewne kojarzymy takie szyszki z dzieciństwa. Nam mama robiła je z ryżu preparowanego. Nasze są bardzo słodkie za sprawą daktyli. Wystarczą zaledwie 4 składniki.120 g suszonych daktyli1 czubata łyżka masła[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Kolorowa sałatka makaronowa z jajkiem i suszonymi pomidorami 4 lata, 9 miesięcy temu
Taka sałatka jest idealnym pomysłem gdy spodziewamy się gości. Robi się błyskawicznie. Uwielbiam chrupiące dodatki w sałatce – rzodkiewkę i zielonego ogórka. Zamiast filet z kurczaka możemy użyć dowolnej wędliny[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Kokosowe ptasie mleczko 4 lata, 9 miesięcy temu
Błyskawiczne w przygotowaniu kokosowe ptasie mleczko. Masa jest niebiańsko lekka i puszysta. Wierzch ciasta można oblać ulubioną czekoladą lub po prostu obsypać wiórkami kokosowymi. Za spód ciasta posłużyły[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem 4 lata, 10 miesięcy temu
Nowość w mojej kuchni! Sałatkę robiłam po raz pierwszy i okazała się przepyszna! Wszystkie składniki idealnie do siebie pasują. Idealna na domowe imprezy!2 opakowania zupek chińskich1 puszka czerwonej cebuli1[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Pieczone roladki z mięsa mielonego z brokułem 4 lata, 10 miesięcy temu
Błyskawiczny pomysł na obiad. Wystarczy wyrobić mięso, uformować i zawinąć boczkiem. Takie upieczone roladki są o wiele zdrowsze niż te smażone na tłuszczu.500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej1 biała cebula3[…]
- Załaduj więcej