VioletoweKucharzenie
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Kolorowe roladki z kurczaka 6 lat, 8 miesięcy temu
Kolorowy i smaczny pomysł na drobiowe roladki. Uwielbiam smak słodkiej kukurydzy w połączeniu z brokułem i ciągnącym się żółtym serem. Myślę, że i dzieci chętnie sięgną po takie mięsko.1 podwójny filet z piersi[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Musztardowy filet w serowej panierce 6 lat, 8 miesięcy temu
Znakomity pomysł na kotlety z kurczaka gdy nie chcemy smażyć ich na patelni. Wystarczy serowa panierka, trochę przypraw i musztarda aby stworzyć smaczny obiad.1 podwójny filet z kurczakaSólPieprzCzosnek[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Torcik śmietanowo kajmakowy z chałwą 6 lat, 8 miesięcy temu
Błyskawiczny i prosty w składnikach jak i przygotowaniu niewielki torcik. U nas zaspokoił ochotę na domowe ciasto do niedzielnej kawy. Uwielbiamy takie połączenia smakowe. Plastry cytryny nadały troszkę[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Miruna po grecku 6 lat, 8 miesięcy temu
Ulubiona i znana wszystkim ryba po grecku jest obowiązkową pozycją na wszystkich świętach i domowych uroczystościach. Mi osobiście smakuje najlepiej w okresie zimowym.700 g miruny patagońskiej4 marchewki1[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Paszteciki – bułeczki z pieczarkami i łososiem 6 lat, 9 miesięcy temu
Pyszne drożdżowe paszteciki ze znanym wszystkim pieczarkowym farszem. Swój domowy wypiek wzbogaciłam o wędzonego łososia, który idealnie pasował ze smakiem grzybów. Polecam jako ciepła przystawka na domowe imprezy.<br[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Tort śmietanowo porzeczkowy 6 lat, 9 miesięcy temu
Pyszny tort śmietankowo porzeczkowy. Porzeczki znakomicie sprawdzają się w tortach, łamią słodycz śmietanki.To co skusisz się na kawałeczek do kawy?Biszkopt (tortownica 24 cm):6 jajekSzczypta soli¾ szklanki cukru¾[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Miruna po japońsku na ostro 6 lat, 9 miesięcy temu
Obowiązkowa od dziś na każdej domowej imprezie ryba po japońsku. Jadłam już wcześniej ale sama robiłam ją po raz pierwszy. Smaki dopasowałam typowo pod nasz gust – czyli więcej keczupu i octu.700 g miruny[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Krokiety z pieczarkami i łososiem 6 lat, 9 miesięcy temu
Zawsze przygotowywałam krokiety z kapustą i grzybami. Tym razem zrobiłam je z pieczarkami i smacznym łososiem. Danie było rewelacyjne w smaku.Krokiety:1,5 szklanki maki pszennej1,5 szklanki mleka2 jajkaSzczypta[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Czosnkowa sałatka śledziowa z chrupiącymi dodatkami 6 lat, 9 miesięcy temu
Pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu sałatka śledziowa z chrupiącym ogórkiem i słodką kukurydzą. Dodatek czosnku sprawia, że sałatka jest smaczniejsza. 4 płaty śledzi marynowanych½ puszki słodkiej kukurydzy1[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Panna cotta z białą czekoladą i musem brzoskwiniowym 6 lat, 9 miesięcy temu
Pyszny deser, znany chyba już wszystkim. Bogactwo owoców sprawia, że panna cotta nie jest przesłodzona. Mus z brzoskwiń jest bardzo aksamitny. Koniecznie wypróbujcie!Mus brzoskwiniowy:1 puszka brzoskwiń w[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Pieczeń z kukurydzą i kabanoskami – idealna przystawka na ciepł 6 lat, 9 miesięcy temu
Chipsy boczkowe, chipsy mięsne w dwóch smakach, jerky classic oraz mini kabanoski i mini paróweczki z sosem – to oferta mięsnych przekąsek od Henryka Kani, która wchodzi na sklepowe półki. Spółka szybko chce nią[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Recenzja – ,,48 tygodni" Magdaleny Kordel 6 lat, 9 miesięcy temu
Jeżeli uważnie śledzicie mój profil na Instagramie, to doskonale wiecie, że sporo czytam. Jakiś czas temu dotarła do mnie książka Magdaleny Kordel – ,,48 tygodni”. To właśnie dzięki tej książce życie autorki bardzo[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Sernik gotowany z kokosem i białą czekoladą 6 lat, 9 miesięcy temu
Prosty w przygotowaniu i smaczny sernik bez pieczenia. Cukier kokosowy oraz wiórki kokosowe nadają niesamowitego aromatu. Kajmak dodatkowo nadaje słodyczy.Forma 24×24 cm1 kg twarogu z wiaderka1 łyżka esencji[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Surówka z pekinki z chrupiącymi dodatkami 6 lat, 9 miesięcy temu
Taka surówka sprawdzi się jako dodatek do obiadu jak i do domowego fast foodu. Robi się szybko a jest bardzo smaczna!1 mała kapusta pekińska1 ogórek zielony½ czerwonej papryki2 marchewki3 łyżki majonezuSólPieprz<br[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Kulki mocy z masłem orzechowym, chia i płatkami owsianymi 6 lat, 9 miesięcy temu
Zakochałam się w ich smaku! Są obłędne, nie za słodkie, a przede wszystkim bardzo zdrowe! Po treningu idealne! Polecam pyszne masło orzechowe od firmy Planta Food. Jest smaczne! Wyjadałam je łyżką z pudełka. 1,5[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Falafele 6 lat, 9 miesięcy temu
Arabski, wegański przysmak w postaci pysznego falafela. Zakochałam się w tych kotlecikach z ciecierzycy. Słyszałam o nich już od dawna, ale dopiero niedawno jadłam je pierwszy raz w miejskim fast foodzie. Nie[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Blok czekoladowy z żurawiną 6 lat, 10 miesięcy temu
Smakołyk z czasów dzieciństwa. Szybki w przygotowaniu blok czekoladowy z herbatnikami, żurawiną i białą czekoladą. Znika błyskawicznie!125 g margaryny1 szklanka cukru trzcinowego2 łyżki kakao250 g mleka w proszku w[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Mielone z serem i zielonymi oliwkami 6 lat, 10 miesięcy temu
Alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych. Ciągnący ser i zielone oliwki wzbogacają smak mięsa. Polecam na domowe obiady!250 g mięsa mielonego z indyka1 cebulka1 ząbek czosnku50 g żółtego sera10 zielonych[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Babka zebra – smaki dzieciństwa 6 lat, 10 miesięcy temu
Tradycyjna i znana wszystkim, pyszna i wilgotna babka zebra. Numer jeden wśród moich smaków dzieciństwa. A co najważniejsze – błyskawiczne ciasto w przygotowaniu.Smak tego pysznego ciasta przekazała mi moja mama.[…]
-
VioletoweKucharzenie dodał(a) nowy wpis, Pulpeciki z indyka w sosie serowym 6 lat, 10 miesięcy temu
Mojej córeczce bardzo zasmakowały pulpeciki w sosie serowym. Szczerze mówiąc nam również. Pyszny i szybki pomysł na domowy, rozgrzewający obiad!500 ml bulionu drobiowegoPulpeciki:250 g mięsa z indyka1 cebula1[…]
- Załaduj więcej