veggieola
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Wegańska tarta z jagodami 7 lat temu
Może przyda Wam się taki przepis na leniwy, szary weekend? Ostatnio opublikowałam tutaj łatwą © Mariola Streim(foremka o średnicy 20 cm lub dwie średnicy 10 cm)Ciasto:75 g margaryny roślinnej35 g cukru pudru140 g[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Tarta, francuska inspiracja 7 lat temu
Jeśli byliście we Francji, to z pewnością spostrzegliście, że w kraju tym pyszne jedzenie odgrywa ogromną rolę. Podczas naszego ostatniego urlopu sami gotowaliśmy i już podczas zakupów zauważyliśmy różnicę w[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Mus jabłkowy z sucharkami, syropem klonowym i kilka słów o cukrze 7 lat temu
Niektóre desery tak bardzo kojarzą się nam z dziecinną papką, że nawet do głowy nie przyjdzie nam sięgnąć po nie w wieku dorosłym, a szkoda, bo to nie tylko świetna okazja, aby wrócić pamięcią do tamtych miłych[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Powidła śliwkowe podane z sucharkami 7 lat temu
Główny sezon śliwkowy już właściwie za nami i mam nadzieję, że półki w Waszych spiżarniach uginają się pod ciężarem wielu słoiczków napełnionych powidłami. Ja jestem jak zwykle spóźniona i dopiero teraz znalazłam[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Test blendera personalnego firmy Blaupunkt 7 lat temu
Kwestia wyboru odpowiedniego blendera wcale nie jest prosta, ponieważ każdy z nas ma nieco inne potrzeby. Zaraz na początku nasuwa się cała masa pytań: jakie urządzenie wybrać, które czynności są dla nas niezbędne,[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Dlaczego warto jeść grzyby i przepis na pyszną zupę 7 lat temu
Dla wielu z nas zbieranie grzybów, to już nie tylko sposób spędzania wolnego czasu, to wprost rytuał. Zaopatrzeni w ciepłą kurtkę, nożyk i wygodne obuwie wędrujemy rankiem do lasu, aby tam wypatrywać dojrzałych[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Zupa z boćwiny 7 lat, 1 miesiąc temu
Gdy zobaczyłam na straganie te kolory, musiałam kupić. Ciemna, głęboka zieleń i jaskrawa czerwień sprawiły, że nie mogłam oderwać oczu. Od razu też było jasne, co ugotuję z tych przepięknych liści. Najpierw[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Wegańskie, szybkie burgery z dwóch głównych składników 7 lat, 1 miesiąc temu
Czy lubicie burgery? Ja je uwielbiam, choć wcale się na nich nie wychowałam i nie mam żadnych mięsnych skojarzeń. Roślinne wersje burgerów nie są dla mnie żadnymi zastępnikami, po prostu lubię je takie, jakie są. A[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Jesienne ciasto z batatów 7 lat, 1 miesiąc temu
Czy jesteście już w jesiennym nastroju? Ja jeszcze się waham, tym bardziej, że u nas temperatury znów wzrastają i zapowiada się prawie letni weekend. Czas w końcu poświęcić nieco czasu na ogród i posprzątać złote[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Radicchio duszone z octem balsamicznym i pomidorami 7 lat, 1 miesiąc temu
Czy widujecie w sklepach radicchio i zastanawiacie z czym się to je? Może nawet się nie zastanawiacie, ponieważ już sobie to odpuściliście, w przekonaniu, że jest to do niczego. Wiele lat ja również miałam takie[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Książka znalazła nowego właściciela! 7 lat, 1 miesiąc temu
Nadszedł dzień, na który niektórzy w Was z niecierpliwością czekali. Z okazji 6 rocznicy prowadzenia bloga, Czytaj dalej
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Modra kapusta z jabłkami i marchwią z dodatkiem cynamonu 7 lat, 1 miesiąc temu
Oj zrobiło się tu fioletowo na tym blogu… ale najważniejsze, żeby smakowało 🙂 Dzisiejsza kapusta to właściwie klasyk, przynajmniej tu w Niemczech, ale muszę przyznać, że nie zawsze mi ona smakuje. Co najgorsze[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Bezglutenowe placki z dyni z kompotem śliwkowym 7 lat, 1 miesiąc temu
Od razu mówię, że było pysznie, choć połączenie powstało zupełnie przypadkowo. Miały być wafle, ale okazało się, że się rozdwajają, więc szybko przerzuciłam się na placki, a te wyszły znakomite. Kompot był do[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Uwaga, książka do rozdania! 7 lat, 1 miesiąc temu
Moi Drodzy! Mój blog istnieje już 6 lat i z tej okazji czeka na Was książka mojego autorstwa. w prezencie. Choć jest ona dosłownie na wyciągnięcie ręki, coś jednak musicie zrobić, aby ją otrzymać. Zostawiajcie[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Panna cotta, zapomniane urodziny bloga i książka do rozdania 7 lat, 1 miesiąc temu
Rzut okiem na archiwum bloga zdradza, że istnieje on już aż 6 lat! Aż mi się wierzyć nie chce. 6 wspaniały lat, wiele nowych znajomości, smaków, zdjęć… W sierpniu 2011 roku wszystko się zaczęło. Ze spontanicznego[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Dyniowe kaszotto z czerwoną kapustą 7 lat, 2 miesiące temu
Czy jesień da się lubić? Podobno są tacy, którzy ją uwielbiają. Niestety nie należę do tej grupy osób i piszę Wam o tym przy każdej nadarzającej się okazji. Są jednak rzeczy, które dostępne są tylko jesienią, na[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Groch z kapustą, łatwa jesienna zupa 7 lat, 2 miesiące temu
Dla mnie jesień to trochę sprzeczna pora roku. Kręcę nosem na niskie temperatury, zawieje i deszcze, tym bardziej, że teraz muszę chodzić na spacery z moją psinką, ale z drugiej strony cieszę się, że mogę kupić[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Zupa z zielonego groszku 7 lat, 2 miesiące temu
Świeży groszek niestety nieczęsto można spotkać w sklepach czy na straganach. Jego byt jest coraz bardziej zagrożony. Może dlatego, że produkcja nie jest już opłacalna? Ale przecież mrożony można zawsze kupić. Brak[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Budyń z kaszy jaglanej 7 lat, 3 miesiące temu
Znów słodko. Nie myślcie tylko, że tak się głównie na co dzień odżywiamy. Słodkie dania bywają u nas tylko od czasu do czasu, ale znacznie częściej trafiają na bloga, niż dania wytrawne. Może dlatego, że nasz[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Słodkie kaszotto z sosem waniliowym na śniadanie 7 lat, 3 miesiące temu
Czy zostaje Wam czasami kasza z obiadu? U mnie zdarza się dość często, ale to nawet dobrze, ponieważ mam dla niej świetne zastosowanie następnego dnia. Przygotowuję ją na śniadanie zamiast musli i zapewniam, że[…]
- Załaduj więcej