Tobiasz Gacek
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Flądra z ziołowym masełkiem 10 lat, 10 miesięcy temu
Wspomnienie lata w środku zimy! Bałtycka flądra z domowymi frytkami i masełkiem ziołowym jest odtworzeniem najbardziej dostępnej ryby nad polskim morzem. U mnie na blogu w wersji zdrowszej i na pewno ładniej[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Wafle czekoladowe z migdałami i goji 10 lat, 10 miesięcy temu
Dla niektórych przysmak dzieciństwa a da innych po prostu zdrowsza alternatywa przemysłowych wafelków. Tak czy inaczej takie wafle domowe to połączenie czegoś naprawdę prostego z dobrym pomysłem na smak. Moja[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Wielozbożowe POLSKIE spaghetti 10 lat, 10 miesięcy temu
Na przekór wszechobecnej modzie na „włoską” kuchnię, dziś będzie polska odsłona spaghetti. Pieczarki, czosnek, liść pietruszki, lubczyk, liść laurowy, czarny pieprz i wieloziarnisty makaron to odpowiedź na[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Śniadaniowy twarożek śródziemnomorski 10 lat, 10 miesięcy temu
Znudziły ci się marketowe gotowe twarożki? chcesz by śniadanie powaliło Cię intensywnym smakiem który obudzi twoje wszystkie kubki (smakowe)? :). Jeśli tak, to zapraszam do spróbowania niby zwykłego a jednak innego[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Sałatka tatarska 10 lat, 10 miesięcy temu
Dziś trochę bardziej się trzeba będzie napracować 🙂 ale też będzie smaczniej :). Zawita sos podobny do tatarskiego ale jak zawsze w wersji lekkiej bez majonezu. Zarumienione połówki pieczarek, spieczone[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Sałatka z ananasem i kurczakiem w orientalnym sosie 10 lat, 10 miesięcy temu
Kolejny klasyk czyli kurczak-ananas w sałatkowej odsłonie. Wersja odchudzona czyli mniej majonezu, więcej zielonego i chrupkiego. Będzie rzodkiewka, sałata masłowa, orzech włoski i sos z imbirem,cynamonem i kakao[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Pieczony szponder wołowy z kminkiem i kolendrą 10 lat, 10 miesięcy temu
Wołowina to baza naszej ukochanej Polskiej kuchni, obecnie zamerykanizowana popularnymi stekami i sprowadzona do hamburgerowego użytku. Sfrustrowany tym obecnym trendem postanowiłem wrzucić przepis na mięso[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Sałatka łososiowa z sosem koperkowym 10 lat, 10 miesięcy temu
Aromatyczny i sycący łosoś wędzony na gorąco polany lekko cytrynowym sosem z koperkiem to pokusa nie do odparcia. Odżywczy łosoś zapewni nam dużą porcję witamin B6 i B12 a także jodu, potasu i kwasów omega 3.[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Ranking sklepów ze zdrową żywnością NAJTAŃSZE 10 lat, 10 miesięcy temu
Witajcie!Dziś owoc mojej wielogodzinnej pracy, wielki RANKING sklepów internetowych oferujących zdrową żywność.Postanowiłem wykonać takie zestawienie głównie ze względu na to, że owe sklepy są pod płaszczykiem[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Sałatka Cezar na szpinaku 10 lat, 10 miesięcy temu
Klasyk! w mojej osobistej odsłonie :). Świeży szpinak zamiast rzymskiej kapusty, grzanki z chleba orkiszowego, lekki aromatyczny sos, jajko na miękko i intensywny ser ementaler to cechy mojego cezara :). Zapraszam[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Sałatka z zielonym jabłuszkiem i sosem mandarynkowym 10 lat, 10 miesięcy temu
Prostota i ład w wersji dla jednej osoby 🙂 Soczyste zielone jabłuszko, jagody goji, banan wraz z sosem z mandarynek, marchwi i kardamonu posypany migdałami. Jeśli chcesz podarować komuś zdrowie to przygotuj tej[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Maślana Pizza Margherita 10 lat, 10 miesięcy temu
Hej! mam dla Was pomysł na pyszną pizzę :). Nie lubisz nadmiaru ciasta w pizzy? nie chcesz jeść grubych bezsmakowych rantów? Jest wyjście 🙂 lekka pizza margherita na maślanym cieście a’la tarta. Cieniutkie i[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Czosnkowa sałatka z wędzonym serem i kurczakiem oraz ricottą 10 lat, 10 miesięcy temu
Kolejny ciekawy smak przed Wami!. Wędzona pierś z kurczaka, ser rolada ustrzycka, chrupiąca kapusta pekińska, czerwona cebula oraz groszek to pierwszy skład :). Drugi to jogurt grecki zmieszany z ricottą oraz[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Rosół wołowy z pieprzem syczuańskim 10 lat, 10 miesięcy temu
Rosół to wymarzona zupa zimowa każdego zmarzlucha :). Rosół to też zupa na którą każdy ma swoją unikalną recepturę, mimo kilku elementarnych zasad przy przygotowywaniu rosołu reszta pozostaje inwencją twórczą. Dziś[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Sałatka z imbirem i grejpfrutem 10 lat, 10 miesięcy temu
Chrupka i niskokaloryczna, odświeżająca a zarazem rozgrzewa. O to sałatka którą musisz spróbować! Pekińska, marchew, świeżo poszatkowany imbir, soczysty grejpfrut oraz kostki kokosa z melisą. To połączenie zadziwi[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Sałatka z roszponką, pesto genovese i kozim serem 10 lat, 10 miesięcy temu
Prozdrowotna, intensywna w smaku i chrupiąca! Taka jest dzisiejsza sałatka! Jak zawsze szybka do zrobienia i z ciekawymi połączeniami. Roszponka lekko uspokaja układ nerwowy, zawiera ogromne ilości żelaza a na[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Krakersowe party z kremem sezamowym 10 lat, 10 miesięcy temu
Proste przekąski są jak as w rękawie, nigdy nie wiesz kiedy się przydadzą :). Taka właśnie jest ta przekąska! : szybka, pyszna i na słodko. Potrzebne wam będzie tahini czyli pasta ze zmielonego sezamu którą[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Pierś z kaczki z jałowcem i tymiankiem 10 lat, 10 miesięcy temu
Kaczka to coraz popularniejsze mięso w Polsce, można ją już kupić niemalże w każdym sklepie. W zasadzie kaczka jest bardzo prosta w przyrządzeniu, jedynie czas oczekiwania by była idealna jest niestety długi. Czymś[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Sałatka z pestkami dyni i czarnuszką 10 lat, 10 miesięcy temu
Uzupełniam księgę karnawałowych sałatek i oto apetyczna moja propozycja. Zmielone pestki dyni z lekkim majonezem połączą kapustę pekińską, kukurydzę, orzechy włoskie, czerwoną cebulkę oraz wędzony ser. Pikanterii[…]
-
Tobiasz Gacek dodał(a) nowy wpis, Imprezowy drink pełen witamin 10 lat, 10 miesięcy temu
Alkohol to nieodłączny element imprez, dla jednych mogłoby go nie być dla niektórych jest niezbędny. Można nie lubić jego smaku czy jego przykrych konsekwencji ale w normalnych ilościach przy umiejętnym połączeniu[…]
- Załaduj więcej