The Cake Book
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Mazurek kajmakowy 10 lat, 8 miesięcy temu
Ten rodzaj mazurka robię już chyba z trzeci sezon. Za każdym razem pyszny i kajmakowy.Przepis na spód podpatrzyłam na Kwestii Smaku i zdecydowanie polecam go każdemu. Chyba nie ma lepszego. Bardzo kruchy i[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Mazurek z wiśniami 10 lat, 8 miesięcy temu
Jest to zdecydowanie jeden z szybszych wypieków. Jego wykonanie zajmie chwilę a smak absolutnie nie straci na jakości.Dorota z Moich Wypieków nazwała go „last minute”i on zdecydowanie takim jest. Jeśli jeszcze parę[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Frużelina owocowa 10 lat, 8 miesięcy temu
Frużelina to nic innego jak owoce zanurzone w kisielu. Do jej wykonania możecie użyć każdych owoców chociaż najbardziej preferowane są truskawki,wiśnie,czereśnie,maliny czy nawet jagody.Będzie idealnym dodatkiem do[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Kokosowe gniazdka bezowe 10 lat, 8 miesięcy temu
Jest to propozycja trochę odbiegająca od klasycznych świątecznych wypieków. Jednak postanowiłam zrobić dla Was ciasto ,które nie będzie sernikiem,mazurkiem czy babeczkami. W końcu czasami można zrobić wyjątek i[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Keks 10 lat, 8 miesięcy temu
Keks choć jest bardzo świątecznym ciastem w naszym kraju jakoś nigdy mnie do siebie nie przekonał. Wydawał mi się suchym i twardym plackiem.Zmuszona wykorzystaniem zalegających w szafce bakalii postanowiłam go[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Tradycyjny sernik z rodzynkami i skórką pomarańczową 10 lat, 8 miesięcy temu
To sernik,który zdecydowanie można zaliczyć do klasyki.Prawdziwy twaróg,rodzynki i skórka pomarańczowa.Nie wiem jak Wam,ale mnie od razu kojarzą się takie smaki z Wielkanocą.Choć serniki jemy dość często to chyba[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Klasyczna brioche 10 lat, 8 miesięcy temu
Puszysta,aromatyczna i bardzo maślana bułeczka. To nic innego jak francuska brioche.Ze względu na wieczorne wyrastania będzie wspaniałym pieczywem na śniadanie lub dobrą,słodką przekąską po obiedzie.Możecie dodać[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Ciasto czekoladowe z buraczkami 10 lat, 8 miesięcy temu
Będąc na bazarku kupiłam buraki,ale jakoś nie mogłam się zdecydować co z nich zrobić. Na zupę ostatnio nie mam ochoty a za tymi w postaci klasycznej nie przepadam. Przyparta do muru ze względu na kończącą się ich[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Sernik Oreo 10 lat, 8 miesięcy temu
Będąc rok temu w Anglii przywiozłam ze sobą mniejszą wersję znanych wszystkim ciastek Oreo. Długo leżały w szafce aż parę dni temu zdecydowałam się,że muszę je pokazać światu. W związku z tym spod moich rąk wyszło[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Rożki francuskie z jabłkami 10 lat, 9 miesięcy temu
Prosty i bardzo szybki deser,który możecie wykonać o każdej porze i będzie pyszny. Jako nadzienie możecie użyć wszystkie,ja proponuję jabłka,ale co nim będzie zależy od Was.Do swoich rożków użyłam musu z[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Malinowe bezy z kremem czekoladowym z Nutellą 10 lat, 9 miesięcy temu
Ostatnio wydarzyło się wiele,nowych rzeczy.Najpierw tłusty czwartek potem Walentynki i trochę czasu dla siebie. Nim się obejrzałam nadszedł jeden z ważniejszych dni w mojej naukowej karierze-udało mi się obronić[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Brownie z malinami i bezą 10 lat, 9 miesięcy temu
Walentynki już jutro,więc obdarzmy naszych ukochanych jakimś pysznym ciachem. Jak dla mnie nie ma nic bardziej „walentynkowego”jak czekolada i owoce.Brownie jest ciastem wprost stworzonym na takie święta. Mocno[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Ptysiowe oponki z bitą śmietaną i żurawiną 10 lat, 10 miesięcy temu
Tłusty czwartek już co raz bliżej i pewnie zaczynacie już szykować się do smażenia faworków czy wyrabiania pączków. Jest to propozycja dla tych co wolą mnie kaloryczne i tłuste desery,ale jednak nawiązujące do[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Pączki wiedeńskie 10 lat, 10 miesięcy temu
Możecie również spotkać się z pączkami hiszpańskimi,oponkami lub po prostu gwiazdkami. Jednak to nic innego jak ciasto parzone smażone w głębokim tłuszczu. Dzięki wyciśnięciu ciasta przez szprycę uzyskujemy piękny[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Ciasto szpinakowe "Leśny Mech" 10 lat, 10 miesięcy temu
Ciasto, które zdecydowanie wyróżnia się na tle pozostałych. Nie tylko ze względu na swój „nowy smak”,ale przede wszystkim kolor-jest niesamowity!Dodatek skórki cytryny i granatu sprawia,że szpinak nie jest tak[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Babeczki z kremem czekoladowym 10 lat, 10 miesięcy temu
Zdecydowanie jeden z bardziej kontrowersyjnych wypieków, jaki można sobie wyobrazić.Mogło by się zdawać,że obecność majonezu w słodkim wypieku, ba! w jakimkolwiek, to wymysł niemalże na miarę diabła. Tu jednak się[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Eklerki 10 lat, 10 miesięcy temu
To klasyka w sama w sobie. Bez bajerów, tylko bita śmietana i czekolada.Dla mnie tak właśnie wygląda prawdziwy ekler.Zawsze ilekroć przechodzę koło popularnej cukierni lubię skonsumować sobie jednego i delektować[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Sernik z malinami 10 lat, 10 miesięcy temu
To ciasto zrobiłam z myślą o Babciach i Dziadkach. Moi wprost przepadają za sernikiem.Chcąc osłodzić im ich Święto połączyłam coś co lubią najbardziej z nutą czegoś co ja lubię,czyli malin.Sernik jest bardzo[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Donuts 10 lat, 10 miesięcy temu
Bardzo amerykańskie i bardzo smaczne. Nazywane przez nas pączkami z dziurką.Robi się je w identyczny sposób jak tradycyjne pączki, jedynie tylko wymagają bardziej kolorowego przybrania, tak jak to przystało na[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Tradycyjne pączki 10 lat, 10 miesięcy temu
Co roku z wielkim utęsknieniem wyczekuję Tłustego Czwartku. Pozwalam sobie w tedy na małą rozpustę i pozwalam sobie zjeść nieco więcej. Od zeszłego roku smażę pączki sama,ale nie mogę sobie odpuścić odwiedzin w[…]
- Załaduj więcej