The Cake Book
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Mazurek kajmakowy 9 lat, 8 miesięcy temu
Ten rodzaj mazurka robię już chyba z trzeci sezon. Za każdym razem pyszny i kajmakowy.Przepis na spód podpatrzyłam na Kwestii Smaku i zdecydowanie polecam go każdemu. Chyba nie ma lepszego. Bardzo kruchy i[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Mazurek z wiśniami 9 lat, 8 miesięcy temu
Jest to zdecydowanie jeden z szybszych wypieków. Jego wykonanie zajmie chwilę a smak absolutnie nie straci na jakości.Dorota z Moich Wypieków nazwała go „last minute”i on zdecydowanie takim jest. Jeśli jeszcze parę[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Frużelina owocowa 9 lat, 8 miesięcy temu
Frużelina to nic innego jak owoce zanurzone w kisielu. Do jej wykonania możecie użyć każdych owoców chociaż najbardziej preferowane są truskawki,wiśnie,czereśnie,maliny czy nawet jagody.Będzie idealnym dodatkiem do[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Kokosowe gniazdka bezowe 9 lat, 8 miesięcy temu
Jest to propozycja trochę odbiegająca od klasycznych świątecznych wypieków. Jednak postanowiłam zrobić dla Was ciasto ,które nie będzie sernikiem,mazurkiem czy babeczkami. W końcu czasami można zrobić wyjątek i[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Keks 9 lat, 8 miesięcy temu
Keks choć jest bardzo świątecznym ciastem w naszym kraju jakoś nigdy mnie do siebie nie przekonał. Wydawał mi się suchym i twardym plackiem.Zmuszona wykorzystaniem zalegających w szafce bakalii postanowiłam go[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Tradycyjny sernik z rodzynkami i skórką pomarańczową 9 lat, 9 miesięcy temu
To sernik,który zdecydowanie można zaliczyć do klasyki.Prawdziwy twaróg,rodzynki i skórka pomarańczowa.Nie wiem jak Wam,ale mnie od razu kojarzą się takie smaki z Wielkanocą.Choć serniki jemy dość często to chyba[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Klasyczna brioche 9 lat, 9 miesięcy temu
Puszysta,aromatyczna i bardzo maślana bułeczka. To nic innego jak francuska brioche.Ze względu na wieczorne wyrastania będzie wspaniałym pieczywem na śniadanie lub dobrą,słodką przekąską po obiedzie.Możecie dodać[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Ciasto czekoladowe z buraczkami 9 lat, 9 miesięcy temu
Będąc na bazarku kupiłam buraki,ale jakoś nie mogłam się zdecydować co z nich zrobić. Na zupę ostatnio nie mam ochoty a za tymi w postaci klasycznej nie przepadam. Przyparta do muru ze względu na kończącą się ich[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Sernik Oreo 9 lat, 9 miesięcy temu
Będąc rok temu w Anglii przywiozłam ze sobą mniejszą wersję znanych wszystkim ciastek Oreo. Długo leżały w szafce aż parę dni temu zdecydowałam się,że muszę je pokazać światu. W związku z tym spod moich rąk wyszło[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Rożki francuskie z jabłkami 9 lat, 9 miesięcy temu
Prosty i bardzo szybki deser,który możecie wykonać o każdej porze i będzie pyszny. Jako nadzienie możecie użyć wszystkie,ja proponuję jabłka,ale co nim będzie zależy od Was.Do swoich rożków użyłam musu z[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Malinowe bezy z kremem czekoladowym z Nutellą 9 lat, 10 miesięcy temu
Ostatnio wydarzyło się wiele,nowych rzeczy.Najpierw tłusty czwartek potem Walentynki i trochę czasu dla siebie. Nim się obejrzałam nadszedł jeden z ważniejszych dni w mojej naukowej karierze-udało mi się obronić[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Brownie z malinami i bezą 9 lat, 10 miesięcy temu
Walentynki już jutro,więc obdarzmy naszych ukochanych jakimś pysznym ciachem. Jak dla mnie nie ma nic bardziej „walentynkowego”jak czekolada i owoce.Brownie jest ciastem wprost stworzonym na takie święta. Mocno[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Ptysiowe oponki z bitą śmietaną i żurawiną 9 lat, 10 miesięcy temu
Tłusty czwartek już co raz bliżej i pewnie zaczynacie już szykować się do smażenia faworków czy wyrabiania pączków. Jest to propozycja dla tych co wolą mnie kaloryczne i tłuste desery,ale jednak nawiązujące do[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Pączki wiedeńskie 9 lat, 10 miesięcy temu
Możecie również spotkać się z pączkami hiszpańskimi,oponkami lub po prostu gwiazdkami. Jednak to nic innego jak ciasto parzone smażone w głębokim tłuszczu. Dzięki wyciśnięciu ciasta przez szprycę uzyskujemy piękny[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Ciasto szpinakowe "Leśny Mech" 9 lat, 10 miesięcy temu
Ciasto, które zdecydowanie wyróżnia się na tle pozostałych. Nie tylko ze względu na swój „nowy smak”,ale przede wszystkim kolor-jest niesamowity!Dodatek skórki cytryny i granatu sprawia,że szpinak nie jest tak[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Babeczki z kremem czekoladowym 9 lat, 10 miesięcy temu
Zdecydowanie jeden z bardziej kontrowersyjnych wypieków, jaki można sobie wyobrazić.Mogło by się zdawać,że obecność majonezu w słodkim wypieku, ba! w jakimkolwiek, to wymysł niemalże na miarę diabła. Tu jednak się[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Eklerki 9 lat, 10 miesięcy temu
To klasyka w sama w sobie. Bez bajerów, tylko bita śmietana i czekolada.Dla mnie tak właśnie wygląda prawdziwy ekler.Zawsze ilekroć przechodzę koło popularnej cukierni lubię skonsumować sobie jednego i delektować[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Sernik z malinami 9 lat, 11 miesięcy temu
To ciasto zrobiłam z myślą o Babciach i Dziadkach. Moi wprost przepadają za sernikiem.Chcąc osłodzić im ich Święto połączyłam coś co lubią najbardziej z nutą czegoś co ja lubię,czyli malin.Sernik jest bardzo[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Donuts 9 lat, 11 miesięcy temu
Bardzo amerykańskie i bardzo smaczne. Nazywane przez nas pączkami z dziurką.Robi się je w identyczny sposób jak tradycyjne pączki, jedynie tylko wymagają bardziej kolorowego przybrania, tak jak to przystało na[…]
-
The Cake Book dodał(a) nowy wpis, Tradycyjne pączki 9 lat, 11 miesięcy temu
Co roku z wielkim utęsknieniem wyczekuję Tłustego Czwartku. Pozwalam sobie w tedy na małą rozpustę i pozwalam sobie zjeść nieco więcej. Od zeszłego roku smażę pączki sama,ale nie mogę sobie odpuścić odwiedzin w[…]
- Załaduj więcej