Sweetshoop
-
Sweetshoop dodał(a) nowy wpis, Wałek z termoregulacją – mój test 10 lat, 9 miesięcy temu
O wałku z termoregulacją czytałam już jakiś czas temu. Zachęcona obietnicami wejścia na wyższy poziom wypiekania, skusiłam się.
Ok, wcale nie musiałam się długo przekonywać. Jak wiecie jestem idealnym konsumentem[…] -
Sweetshoop dodał(a) nowy wpis, Cytrynowa pianka na kruchym cieście 10 lat, 9 miesięcy temu
Pyszna, orzeźwiająca, bardzo cytrynowa ( i niezwykle żółta) pianka na wspaniale – maślanym, kruchym cieście. Tym razem w wersji z masłem, w temperaturze pokojowej, dzięki czemu spód nie jest twardy, a wspaniale[…]
-
Sweetshoop dodał(a) nowy wpis, Foremki do wypieków 10 lat, 9 miesięcy temu
Foremki do pieczenia (i foremki do wykrawania ciasteczek) to te sprzęty, których mam najwięcej. Tłumaczę sobie, że przecież bez foremki nie ma pieczenia i wynajduję coraz to nowe wielkości i kształty.
Mam totalnego[…] -
Sweetshoop dodał(a) nowy wpis, Domowy cukier i ekstrakt waniliowy 10 lat, 9 miesięcy temu
Cukry, które kupujemy jako waniliowe, w rzeczywistości są cukrami waniliNowymi. Nie zamieszczę zdjęć przykładowych bo nie stać mnie na odszkodowanie w procesie o zniesławienie 🙂 Musicie mi uwierzyć na słowo i[…]
-
Sweetshoop dodał(a) nowy wpis, Pomarańczowa drożdżówka do odrywania 10 lat, 9 miesięcy temu
Jeśli wypróbowaliście przepis na Nocną drożdżówkę cytrynową i ją polubiliście, ta w wersji pomarańczowej spełni Wasze cytrusowo- drożdżowe oczekiwania. Jest jeszcze bardziej intensywna w smaku, dzięki dodaniu soku[…]
-
Sweetshoop dodał(a) nowy wpis, Problemy z kruchym ciastem – ściąga do wydrukowania 10 lat, 9 miesięcy temu
Kochani zebrałam najczęstsze problemy, jakie możecie napotkać przy przygotowywaniu kruchego ciasta. Ja jak zaczynałam przygodę z pieczeniem spisywałam sobie takie informacje i wieszałam na lodówce. Zachęcam do[…]
-
Sweetshoop dodał(a) nowy wpis, Olaf Cake 10 lat, 10 miesięcy temu
Ehhhh …. upływ czasu poznasz po kolejnych urodzinach swoich klientów 🙂 Czy to możliwe, że to już 3 tort na urodziny jednej z moich ulubionych jubilatek? Kalendarz się zgadza – to już 7 urodziny!
Pani Ania z córką[…] -
Sweetshoop dodał(a) nowy wpis, Wałkowanie i pieczenie kruchego ciasta 10 lat, 10 miesięcy temu
Jeśli jesteś tu pierwszy raz (Witaj, jak miło Cię gościć), albo ominęły Cię dwa ostatnie wpisy o kruchym cieście, koniecznie je przeczytaj:
1. o składnikach do kruchego ciasta
2. o zagniataniu i chłodzeniu kruchego[…] -
Sweetshoop dodał(a) nowy wpis, Zagniatanie i chłodzenie kruchego ciasta 10 lat, 10 miesięcy temu
Jak wybrać odpowiednie składniki na kruche ciasto dowiecie się z wpisu „Kruche ciasto – składniki i ich proporcje”. Kolejnym krokiem w przygotowaniu kruchego ciasta jest odpowiednie ich połączenie. Zrób to[…]
-
Sweetshoop dodał(a) nowy wpis, Kruche ciasto – składniki i ich proporcje 10 lat, 10 miesięcy temu
Piekę od ok 15 lat. Przed erą internetu moim źródłem wiedzy były książki kucharskie (które z uwielbieniem kolekcjonuję, przyjmę każdą ilość!) oraz babcia (byłaby świetną blogerką kulinarną 🙂 Popełniłam wiele[…]