@smakujcodnia
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Ryżotto z paprykowym trio 6 lat temu
Od zawsze byłam fanką zdrowej i lekkiej kuchni. Nie oznacza to oczywiście, że od czasu do czasu nie pozwalam sobie na coś bardziej kalorycznego 😛 Staram się jednak nie robić tego zbyt często 🙂 Nasze ryżotto z[…]
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Spaghetti z pesto i krewetkami 6 lat temu
Zawsze powtarzam, że makarony mogłabym jeść na tysiące sposobów. Tworzenie dań z ich udziałem to istna przyjemność! Możecie dodawać przeróżne składniki, możecie je ze sobą mieszać i próbować nowych smaków. U mnie[…]
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Lekkie muffiny jajeczne 6 lat, 1 miesiąc temu
Muffiny jajeczne to świetny pomysł na pożywne i lekkie śniadanie. W mojej wersji są zupełnie beztłuszczowe. Ich składnikami są głównie warzywa ale także chuda wędlina oraz ser mozzarella w wersji light. Są sycące,[…]
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Kurczak w sosie musztardowym z ogórkami kwaszonymi 6 lat, 1 miesiąc temu
Lubię przepisy, które są lekkie i zdrowe. Staram się gotować zdrowo ale też smacznie 🙂 Tym razem postanowiłam zapiec kurczaka w pysznym sosie miodowym z dodatkiem kwaszonych ogórków. Bez tłuszczu, bez oleju i bez[…]
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Paella z mleczkiem kokosowym i grzybami shitake 6 lat, 1 miesiąc temu
Paella to danie hiszpańskie. Ja postanowiłam zrobić ją w nieco innej odsłonie – azjatyckiej. Bez białego wina oraz szafranu. Za to z mleczkiem kokosowym i grzybami shitake. Smakuje przepysznie! Robi się ją dość[…]
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Fit pulpeciki z indyka 6 lat, 1 miesiąc temu
Drobiowe pulpeciki to zdrowa i lżejsza wersja tych innych – niekoniecznie z chudego mięsa. Dodatkowo nie są smażone ani podsmażane – zatem nie posiadają w ogóle tłuszczu! Przepis, którym chce się z Wami podzielić z[…]
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Jajecznica w wersji light 6 lat, 1 miesiąc temu
Kto z nas nie lubi zjeść rano pysznej, sycącej jajecznicy? 🙂 Można ją modyfikować dodając przeróżne składniki. Wcale też nie musi być ciężka i tłusta! U mnie lekkie wydanie tego wspaniałego śniadanka w wersji[…]
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Twarożek z rzodkiewką 6 lat, 1 miesiąc temu
Ten pyszny twarożek idealnie sprawdzi się zarówno jako lekka kolacja jak i pyszny dodatek do chrupiącej bułeczki w sam raz na śniadanie! Nie wymaga od nas ani czasu ani skomplikowanych produktów. Wystarczy zaledwie[…]
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Tagliatelle z kurczakiem w sosie pieczarkowym 6 lat, 1 miesiąc temu
Potrawy z makaronów chyba nigdy mi się nie znudzą. To dlatego, że możemy przyrządzać je na setki sposobów. Nie dość, że pasują do wielu składników to jeszcze ich różnorodność jest ogromna. W sklepach możemy znaleźć[…]
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Sałatka z makaronem z zupek chińskich 6 lat, 1 miesiąc temu
Tak prosta sałatka z makaronem z zupek chińskich! 🙂 Jest łatwa i szybka w przygotowaniu a jednocześnie bardzo smaczna. Do jej wykonania potrzebujemy:1 zupka chińska,200g szynki konserwowej,200g żółtego sera (w[…]
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Kanapeczki z łososiem 6 lat, 2 miesiące temu
Małe, pyszne i jakże proste kanapeczki. Są idealne zarówno na śniadanie jak i jako przekąska na imprezie ze znajomymi. Wystarczy dosłownie kilka minut by mogły zagościć na Waszych stołach. Potrzebujemy:<br[…]
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Sushi 6 lat, 2 miesiące temu
Sushi to jedna z tych potraw, którą mogłabym jeść codziennie. Kiedy pierwszy raz zdecydowałam zrobić się je w domu – oczywiście nie było najprościej. Teraz wiem, że wprawa przychodzi z czasem jednak ja już za[…]
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Krem z buraka z mleczkiem kokosowym 6 lat, 2 miesiące temu
Burak – warzywo, które może być składnikiem wielu pysznych potraw. Jest źródłem witam i minerałów. Ostatnio króluje na stołach w wielu odsłonach i jest coraz częściej wykorzystywany w kuchni. Ja proponuję dziś krem[…]
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Butter Chicken 6 lat, 2 miesiące temu
Butter Chicken czyli kurczak maślany. Przepisów jest wiele i każdy zawsze dodaje coś od siebie. Właśnie to w kuchni uwielbiam najbardziej! Wystarczy zmienić jeden albo dwa składniki, żeby potrawa zyskała swój[…]
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Tapenada z czarnych oliwek 6 lat, 2 miesiące temu
Tapenada to pyszna, oliwkowa pasta, która idealnie komponuje się ze świeżą, chrupiącą bagietką. Ja tak bardzo ją lubię, że brak pieczywa nie stanowi dla mnie problemu 🙂 Robię ją w sposób, który łączy wszystkie[…]
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Cevapcici jagnięce 6 lat, 2 miesiące temu
Tym razem kuchnia bałkańska. Te małe kotleciki można robić z wielu rodzajów mięs bądź ich mieszanki. Ja użyłam jagnięciny, która ma dość charakterystyczny i wyrazisty smak. Danie jest proste w wykonaniu także[…]
-
@smakujcodnia stał się zarejestrowanych użytkownikiem 6 lat, 2 miesiące temu
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Tatar wołowy 6 lat, 2 miesiące temu
Tatar wołowy można przygotowywać na różne sposoby, niekoniecznie ograniczając się do podstawowych składników jakimi są: mięso, cebula i ogórek. Tak naprawdę to od nas zależy co dodamy do środka. Mój sprawdzony i[…]
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Pizzerinki na cieście francuskim 6 lat, 2 miesiące temu
Mini pizzerinki z tego przepisu to świetna alternatywa na mini pizze na cieście tradycyjnym. Pozwalają zaoszczędzić sporo cennego czasu a smakują rewelacyjnie! Idealne na przyjęcia, imprezy czy spotkania z[…]
-
@smakujcodnia dodał(a) nowy wpis, Bruschetta z pomidorami i mozarellą 6 lat, 2 miesiące temu
Bruschetta z pomidorami i mozarellą to jedna z moich ulubionych, włoskich przystawek. Idealna na lekką kolację czy jako przekąska na imprezę z przyjaciółmi. Przygotowanie jej nie zajmie Wam dużo czasu a gwarantuję,[…]
- Załaduj więcej