Sandra000

  • Olej kokosowy z powodzeniem może być określany mianem produktu, który w ostatnich miesiącach podbił serca Polaków. Może być wykorzystywany nie tylko w kuchni, ale również podczas zabiegów pielęgnacyjnych. Coraz[…]

  • Jaka właściwie powinna być woda, którą spożywamy? Czy woda w butelce na pewno jest lepsza niż kranowa? Czy warto słuchać rad ekspertów w reklamach i wydawać pieniądze na wodę butelkowaną? A może warto być eko i[…]

  • Zdrowe śniadanie to podstawa, co wpaja nam się już we wczesnym dzieciństwie. Pożywny, obfity w wartości odżywcze posiłek to paliwo, które zapewnia nam najlepszy z możliwych początek nowego dnia. Dlatego też warto[…]

  • Zapiekanka z makaronem to dla wielu z nas jeden z najważniejszych smaków dzieciństwa. Można ją przyrządzić zarówno na słono jak i słodko. Ja najczęściej do jej przygotowania używam twarogu i sezonowych owoców,[…]

  • Przez długie lata sądziłam, że czajnik jak czajnik, ma za zadanie zagotować wodę i… tyle. Nigdy nie przypuszczałam, jak bardzo zmieni się moje podejście do tego jakże często używanego przez nas urządzenia, a[…]

  • BAŻYNOWA OWSIANKA WEGAŃSKA/PRZEPIS WŁASNY/70 g płatków owsianych150 ml nektaru z bażyny czarnej250 ml mleka roślinnegoszczypta solikilka kropli ekstraktu waniliowego2 łyżki syropu z kwiatu kokosałyżeczka lnu[…]

  • PISTACJOWY SERNIK FIT Z DYNIĄ/przepis własny/300 g ricotty(można dać opakowanie 250 g i uzupełnić 50 g twarogu mielonego)20 g mąki z pszenicy durum (może być proszek budyniowy)10 g skrobi z manioku (j.w.)10 g[…]

  • DROŻDŻOWE PANCAKES NA SERKU HOMOGENIZOWANYM Z JABŁKIEM/przepis autorski//1 porcja/Ciasto:60 g mąki jaglanej10 g karobu (można zastąpić kakao)ok. 8 g drożdży70 g gęstego serka homogenizowanego waniliowegopłaska[…]

  • PIECZONA SERNIKOWA „OWSIANKA”/przepis własny/250 g kremowego serkajajkołyżka syropu z kwiatu kokosa (lub cukru)szczypta soliok. 150 ml mleka1/3 łyżeczki proszku do pieczeniamasło do natłuszczenia kokilki4 łyżki[…]

  • Test bezmlecznych deserów Koko Yogo i Yagły Yogo.Jakiś czas temu otrzymałam od firmy Koko Yogo dwie serie produktów do przetestowania.Pierwsza linia – zapewne już niektórym z Was znana – nosi taką samą nazwę jak[…]

  • Te sezamowe gofry są najbardziej chrupiącymi goframi, jakie do tej pory udało mi się zrobić. Pełne wartościowego białka i witamin, a przede wszystkim pyszne! W duecie ze śliwką, sosem z jagód goji i sosem[…]

  • Pyszności!PRZEPIS NACZEKOLADOWO – ORZECHOWY OMLET Z JABŁKIEM/1 porcja//przepis własny/150 g ricotty40 g mąki gryczanej25 g odżywki białkowej o smaku czekoladowego masła orzechowego (JWHEY Lean Protein Chocolate[…]

  • Omlet z jabłkiem to danie, które kojarzy mi się właśnie z jesienią.Smaku nadała mu odżywka białkowa, mąka bananowa oraz miks prażonych ziaren i owoców.Całość z dodatkiem cynamonu smakowała jak typowe, jesienne[…]

  • HERBACIANY OMLET Z RICOTTY/przepis własny/90 g ricotty40 g mąki graham15 g mąki kokosowej50 ml mocnego naparu z ulubionej herbaty* 2 jajkakilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego)szczypta soli1/3[…]

  • HERBACIANY OMLET Z RICOTTY/przepis własny/90 g ricotty40 g mąki graham15 g mąki kokosowej50 ml mocnego naparu z ulubionej herbaty* 2 jajkakilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego)szczypta soli1/3[…]

  • KORZENNY KREM GRYCZANY/przepis własny/70 g płatków gryczanych150 ml mocnego naparu z herbaty (u mnie Winter wonne Tee)250 ml mleka kokosowo – czekoladowegoszczypta soli1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego bio1 łyżka[…]

  • KORZENNY KREM GRYCZANY/przepis własny/70 g płatków gryczanych150 ml mocnego naparu z herbaty (u mnie Winter wonne Tee)250 ml mleka kokosowo – czekoladowegoszczypta soli1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego bio1 łyżka[…]

  • PRZEPISZIELONY OMLET Z FRIKEH I BROKUŁEM /1 porcja//PRZEPIS WŁASNY/ok. 100 g ugotowanego brokuła70 g ugotowanej zielonej pszenicy (frikeh)Uwaga: można zastąpić dowolną kaszą lub całym ziarnem zbóż.40 g mąki[…]

  • PRZEPISZIELONY OMLET Z FRIKEH I BROKUŁEM /1 porcja//PRZEPIS WŁASNY/ok. 100 g ugotowanego brokuła70 g ugotowanej zielonej pszenicy (frikeh)Uwaga: można zastąpić dowolną kaszą lub całym ziarnem zbóż.40 g mąki[…]

  • Jesień to piękna pora roku, jednak wielu kojarzy ją przede wszystkim z przeziębieniem i wizytami u lekarzy. Kiedy kończy się lato i nastają chłodniejsze dni dla wielu osób rozpoczyna się sezon grypowy.Jeżeli taki[…]

  • Załaduj więcej