Sandra000

  • Morelowy tofurnik z trójkolorową komosą ryżową, nutą kawy* i śliwką z dodatkiem syropu z czarnego bzudo masy dodałam 100 ml (ulubionej na dzień dzisiejszy) kawy „Josef” niemieckiej marki Herbaria Czytaj dalej

  • Krem gryczany na jogurcie greckim z kardamonem, cynamonem i mielonymi goździkami podany z arganowym twarożkiem (pro4lifehealth), krajowymi truskawkami, bazylią i pralinkami Na osłodę (krem nie był zbyt słodki :))[…]

  • Mrożone smoothie z miodowych płatków owsianych (Verival), ciecierzycy*, tofu, masła sezamowego słodzonego agawą* oraz organicznym musem z mango i jabłek podane z jagodami goji (Owocowy Raj), bazylią i morelą*[…]

  • Herbaciany* pudding z brioszki z kawałkami czekolady**, świeżymi jagodami Inków, karambolą i cukrem pudrem trzcinowym podany z deserem migdałowym (Ekodis.pl) i jogurtem naturalnym* użyłam ekologicznej herbaty Choco[…]

  • Bananowy sernik z makaronem fettucine z mąki konjac (Ekodelis) podany ze słodkim bio kremem z migdałów***SERNIK Z MAKARONEM[przepis autorski]/1 porcja/opakowanie makaronu fettucine z mąki konjacszczypta soli200 g[…]

  • Słyszeliście o japońskim deserze Amazake? Wytwarza się go z ziaren ryżu i znany jest głównie pod postacią rozgrzewającego napoju. Najciekawsze jest jednak to, że jego niesamowicie słodki smak pochodzi w całości z[…]

  • Sernik z truskawkowym kremem marshmallow, gryczanymi naleśnikami i czekoladowymi kropelkami Naleśniki, sernik, truskawki, czekolada Hershey’s i krem z pianek marshmallow.Czy istnieje lepszy zestaw śniadaniowy? :)<br[…]

  • Naleśniki gryczane nadziane bio puree z pistacji/karmelem klonowym (Biosyrop)/ serkiem z białą czekoladą i miodem ze spadzi iglastej (Ecolada) oraz duszonym w maśle i cynamonie jabłkiem podane z wiśniami amarena w[…]

  • Nocny krem migdałowo-konopno*-jaglany z dodatkiem ekologicznego soku z acai Symbio podany z gęstym mango lassi, mango i pestkami granatu* z ekologicznymi migdałami blanszowanymi oraz nasionami konopii Symbio Czytaj dalej

  • Placek amaretto z makaronu Shirataki* podany z konfiturą jeżynową z brandy (Pole Na Stole), karmelizowanym w syropie imbirowym bananem i domowym bananowym mascarpone z wanilią * „magiczny” makaron (Adam’s Fitness[…]

  • Crumpets, czyli jedne z moich ulubionych placuszków. Charakteryzują się trochę inną strukturą niż te wykonane z pomocą samych drożdży.Mają więcej dziurek, zarówno na powierzchni jak i w samej strukturze (co jest[…]

  • … czyli szwedzki pieczony naleśnik z borówkami. Mój zrobiłam z dodatkiem czekolady, a borówek użyłam jako dekoracji.Całość polałam chyba wszystkim już znanym karmelowym syropem Hershey’s, dzięki któremu było to[…]

  • Nie ma to jak błękitne niebo i pełne słońce o tak wczesnej porze… a na dodatek gotowe śniadanie! Tak można zaczynać każdy dzień 🙂 Pełnoziarniste mini calzone na greckiej oliwie z oliwek nadziane korzennymi[…]

  • Tak intensywnie migdałowych gofrów jeszcze nie jadłam! Gdyby tak dodać jeszcze migdałów w całości to już w ogóle! Chyba następnym razem tak zrobię, jeśli nie zapomnę 🙂 Poczwórnie migdałowe gofry z kaszy gryczanej[…]

  • Czasem też jadam „normalne” śniadania :)Bezglutenowe płatki kukurydziane na ekologicznym mleku sojowo-ryżowym Soy Dream podane z bezglutenowymi kruchymi ciasteczkami z czekoladą Płatki jak i ciasteczka mojej[…]

  • Lody na bazie owsianki i jogurtu sojowego z liofilizowanymi jagodami acai podane z organicznym bezglutenowym musli i śliwkąZawsze chciałam spróbować jagód acai – do tej pory miałam okazję skosztować soku, jednak[…]

  • Czyli mój ulubiony deser, który równie dobrze sprawdza się na śniadanie w ciepły dzień. Już nie mogę doczekać się świeżych, letnich owoców!Na razie pozostaje opróżniać zamrażarkę i przygotować trochę miejsca na[…]

  • Tosty francuskie z gofrownicy – chyba nie ma na świecie lepszych! Są lepiej upieczone w środku, a na zewnątrz bardziej chrupiące.W dodatku do masy jajecznej dodałam bananowe puree, które nadało pięknego aromatu.Te[…]

  • Całonocna waniliowa kasza jęczmienna na bazie truskawkowego mascarpone ugotowana na wodzie kokosowej z liczi, podana z mango i truskawkąZarówno wodę kokosową z liczi (mój nr 1!) jak i ekstrakt z wanilii upatrzyłam[…]

  • Sernik chałwowy z razowym kuskusem (Fresano) i imbirem (Ginger Party) podany z czekoladową figurką od ChocolissimoSERNICZEK CHAŁWOWY/przepis własny/300 g śmietankowego twarogu dwukrotnie mielonego30 g razowej kaszy[…]

  • Załaduj więcej