Sandra000

  • Kasztanowy krem z pszenicy płaskurki (farro) podany z duszoną z syropem klonowym żurawiną, tofu, prażoną komosą ryżową i dojrzałym plantanemPlantan w trzeciej fazie dojrzałości przybiera przepiękną, pomarańczową[…]

  • Pierogi z borówkami, konfiturą figową z orzechami i ricottą podane z sosem czekoladowym, śmietaną i jagodami gojiPIEROGI Z BORÓWKAMI I RICOTTĄ/1 porcja/80 g mąki z pszenicy kamutszczypta soliżółtko60-70 ml ciepłej[…]

  • Sandra000 dodał(a) nowy wpis, Jaglana babeczka. 9 lat temu

    Waniliowa babeczka jaglana podana z kokosowym jogurtem, malinami, sosem jeżynowym, pistacjami, puree z batata, jeżynami, malinami i syropem błonnikowym Sukrin FiberSirup Czytaj dalej

  • Placuszki (potrójnie) owsiane z sosem żurawinowym, jogurtem sojowym i płatkami kokosa; kawaPLACKI OWSIANE/przepis własny/Ciasto:40 g mąki owsianej10 g lnu mielonego bio Diet Food1/3 łyżeczki wanilii burbońskiej30[…]

  • Sandra000 dodał(a) nowy wpis, Pancakes z fasoli! 9 lat temu

    Proteinowe placki z fasoli i mieszanki do wypieku (od Pro4Life) podane z malinami, twarożkiem, poziomkami, słupkami migdałów i organicznymi wegańskimi płatkami czekolady z miętą Czytaj dalej

  • Herbaciane gofry z ciecierzycy podane z musem z mango i surowymi pistacjamiHERBACIANE GOFRY Z CIECIERZYCY/przepis własny//1 porcja/150 g ugotowanej ciecierzycy50 g mąki (u mnie z pszenicy kamut, ale może być zwykła[…]

  • Dziś po raz pierwszy miałam okazję próbować plantanów (inaczej bananów sałatkowych lub warzywnych), kuzynów znanych i lubianych bananów. Moje plantany ważyły średnio po 250 g, a więc są dwa razy większe od średnich[…]

  • Jakiś czas temu stałam się szczęśliwą posiadaczką formy do babki… w kształcie neogotyckiej katedry! Forma jest bardzo dobrej jakości, wykonana z kutego aluminium, czyli najlepszego przewodnika ciepła. Dzięki[…]

  • Proteinowe ciasto z bobem i daktylami zapieczone z poziomkamii słupkami migdałów podane z truskawkami i malinamiDo upieczenia ciasta wykorzystałam:* erytrytol* ekologiczne białko konopne* sproszkowaną graviolę[…]

  • Że niby truskawki miały pozostać zielone? Cały tydzień ma być słońce… … także jest szansa, że reszta też dojrzeje!Maślana drożdżówka ze śliwkami podana z malinami, truskawkami, prosem preparowanym i jogurtem[…]

  • Przyszedł czas na kilka słów o tradycyjnych krajowych produktach. Czasem rozglądając się za nowinkami, na które moda przywędrowała z Zachodu, zapominamy o naszych polskich przysmakach, kojarzonych z tymi, które[…]

  • Powtórka (bardzo!) udanych muffinów angielskich :)Żytnie muffiny angielskie z ekologicznymi pekanami i suszonymi figami Symbio podane z domowym serkiem migdałowym*, borówkami, domową truskawkową frużeliną i melonem<br[…]

  • Bananowe paluszki gofrowe na bazie deseru z orzechów laskowych podane z plastrami kokosa, pestkami granatu, sosem orzechowym, malinami, poziomkami i truskawkamiWEGAŃSKIE PALUSZKI GOFROWE[przepis autorski]2 mini[…]

  • Najulubieńszy z najulubieńszych, bez dwóch zdań. Kasztanowy* omlet z ricotty z cukrem waniliowym (w młynku!) podany z mini bananami, miodem, malinami i prosem preparowanym * z mąki kasztanowej Czytaj dalej

  • Było o dobrej kawie, było o prawdziwej czekoladzie, było o ekologicznym musli. Przyszedł więc czas, na kilka słów o jednym z podstawowych składników mojej codziennej diety, elemencie niemal każdego posiłku – oleju[…]

  • Budyń z komosy ryżowej (Paul’s Quinoa) na mleku migdałowym podany z melonem, jeżynami, klonową ricottą i granulowanym cukrem klonowym (Biosyrop.pl)MIGDAŁOWY BUDYŃ Z KOMOSY RYŻOWEJ/PRZEPIS WŁASNY/65 g komosy ryżowej[…]

  • Dziś dla odmiany nie będzie o słodyczach ani słodkich produktach śniadaniowych.Ci z Was, którzy od dłuższego czasu odwiedzają mojego bloga zapewne zauważyli, że nie raz pojawiały się tutaj przepisy z wykorzystaniem[…]

  • Wiem, wiem… ciągle te truskawki, poziomki i maliny.Cóż poradzić…. skoro tak je uwielbiam?Najgorsze jest to, że na działce truskawki zakwitły i wydały owoce, ale przez brak słońca chyba pozostaną zielone i nie[…]

  • Orzechowo*-kakaowy** budyń jęczmienny słodzony bio syropem z agawy podany z malinami, truskawkami, poziomkami, domowym korzennym musem z jabłek,masłem orzechowo-kokosowym i żurawiną* z masłem orzechowym i mąką[…]

  • Sezamowy* krem gryczany podany z kawowym kremem sezamowym, surowymi pistacjami, pestkami granatu i pełnoziarnistymi ciasteczkami z morelami i rodzynkami (Biostyle)*z mąką sezamowąNa dwóch zdjęciach powyżej[…]

  • Załaduj więcej