Pyry Na Gaz
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Sałatka z roszponką i bryndzą 9 lat, 10 miesięcy temu
Świeża, wiosenna sałatka z wyrazistym smakiem bryndzy i orzechowym aromatem roszponki podkreślonym ziołowym winegretem. Składniki:(na 1 porcję)dwie garści roszponkibryndza lub ewentualnie feta4 rzodkiewkiwinegret:2[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Pieczeń rzymska z soczewicą 9 lat, 10 miesięcy temu
Bardzo lubię pieczeń rzymską bo jest nieskomplikowana i mało angażująca w przygotowaniu. Soczewica która jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka i ma niski indeks glikemiczny sprawia, że pieczeń jest[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Pijany tort bezowy 9 lat, 10 miesięcy temu
Przepyszny tort bezowy z kremowym i puszystym musem czekoladowym, wiśniami w alkoholu i wspaniale kontrastującymi chrupiącymi orzechami. Składniki Blaty bezowe:6 białek o temperaturze pokojowej300g drobnego[…]
-
Pyry Na Gaz stał się zarejestrowanych użytkownikiem 9 lat, 10 miesięcy temu
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Czy z tej mąki będzie chleb? 9 lat, 10 miesięcy temu
Maka to produkt, który można znalez chyba w każdej kuchni (nawet tej mało eksploatowanej). Warto zaznajomic się z jej typami, rodzajami i zastosowaniem. Mąka jest to produkt powstały w wyniku silnego rozdrobnienia[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Włoskie limoncello 9 lat, 10 miesięcy temu
Wspomnienie włoskich wakacji. Mocno cytrynowy, nie za słodki… najlepszy mocno schłodzony. SKŁADNIKI: 6 cytryn (sok + skórka)szklanka cukru0,5l wódki0,25l spirytusu PRZYGOTOWANIE: Cytryny sparzyć wrzątkiem i[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, "Czerwone diamenty" czyli jagody goji 9 lat, 10 miesięcy temu
Kolcowój pospolity, zwany też szkarłatnym, a dokładniej jego owoce – jagody goji (Lycium barbarum) znane są w Azji od tysięcy lat. Nie ma wątpliwości, że jagody goji charakteryzuje obecność wielu cennych dla[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Ciasteczka digestive 9 lat, 10 miesięcy temu
Digestive to najbardziej popularne ciasteczka w UK. Są kruche, pełnoziarniste, o charakterystycznym słodko – słonym smaku. Najlepsze z mleczną czekoladą. Składniki:175 g mąki pełnoziarnistej 50 g mąki pszennej 50 g[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Pasta z makreli 9 lat, 10 miesięcy temu
Pasta z makreli często gości w moim domu jako dodatek do pieczywa na kolację (niekoniecznie w piątek). Makrela jest świetnym źródłem białka oraz kwasów omega-3 a cebula i szczypiorek mają właściwości bakteriobójcze[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Imprezowe tarteletki porowo-cebulowe 9 lat, 10 miesięcy temu
Małe , niezobowiązujące tarteletki są świetna propozycją na przekąski, przystawki czy przyjęcia karnawałowe, urodzinowe czy sylwestrowe. Spód z ciasta można przygotować i podpiec nawet kilka dnie wcześniej i[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Sałatka z selerem i żurawiną 9 lat, 10 miesięcy temu
Sałatka którą w naszej rodzinie przygotowuje każdy na różne okoliczności. Przy czym każdy modyfikuje ją z ze swoimi ulubionymi dodatkami. Ja do wariantu podstawowego dodałem chrupiące orzechy i seler naciowy,[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Lasagne bolognese 9 lat, 10 miesięcy temu
To klasyczne włoskie danie wbrew pozorom jest bardzo proste do przygotowania i baaaardzo pyszne ;)Składnikiokoło 300-350g makaronu lasagnesos pomidorowy z mięsem:500g mięsa mielonego2 średnie cebulemarchew2-3[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Otrebowe rogaliki z oregano 9 lat, 11 miesięcy temu
Chrupiąca skórka i miękkie wnętrze z nutą oregano i otrębami. Cudowny początek pysznego dnia.SKŁADNIKI:400g mąki pszennej200g płatków owsianych220ml + 50ml ciepłej wody30g świeżych drożdżyłyżeczka soliłyżeczka[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Oscypek z konfiturą wiśniową i orzechami 9 lat, 11 miesięcy temu
Pyszna podhalańska przystawka po mojej małej modyfikacji. Zamiast tradycyjnej żurawiny polecam konfiturę wiśniową i orzechy włoskie. Idealny jako przegryzka na imprezy sylwestrowe i karnawałowe. Składniki Duży[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Keks cytrusowo-migdałowy 9 lat, 11 miesięcy temu
Bardzo puszysty, lekki, wilgotny… przepyszny. Wypróbowałam wiele przepisów na keksa i często bakalie opadają na jego dół. Z tym keksem na pewno się to nie wydarzy 🙂 Przepis mistrza polski cukierników- Pawła[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Kremowy sernik z wanilią 9 lat, 11 miesięcy temu
Najlepszy sernik jaki udało mi się jeść. Puszysty, kremowy, śmietankowy z wyraźną nutą wanilii. Przepyszny! Nie da się skończyć na jednym kawałku! Składniki:Na spód:250g pełnoziarnistych herbatników125g masła Na[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Ciasto na pierogi 9 lat, 11 miesięcy temu
Osobiście nie znam osoby która nie lubiłaby pierogów. Z mięsem, kapustą, grzybami, szpinakiem czy na słodko z owocami. Każdy znajdzie coś dla siebie!Ile gospodyń domowych tyle przepisów na ciasto pierogowe.[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Lukier niejedno ma imię 9 lat, 11 miesięcy temu
Lukier nieodłącznie kojarzy mi się z babką i pierniczkami, bo te właśnie wypieki najczęściej wieńczy w moim domu. Warto zapoznać się nieco bliżej z rożnymi jego rodzajami po to by wybrać ten który najlepiej[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Barszcz z pieczonych buraków z uszkami 9 lat, 11 miesięcy temu
Barszcz to żelazny punkt wigilijnego menu. Przygotowany z pieczonych buraków ma głęboki lekko słodkawy smak. W towarzystwie grzybowo-kapuścianych uszek smakuje wybornie. Najlepszy jest przygotowany dzień wcześniej[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, wyróżnienie w konkursie "Tydzień Restauracji z Groupon" 9 lat, 11 miesięcy temu
Jakiś czas temu brałam udział w konkursie „Tydzień Restauracji z Groupon” organizowanym przez Kuchnia +.Zadanie konkursowe było następujące: „Prześlij nam swój autorski przepis na ulubiony świąteczny przysmak ze[…]
- Załaduj więcej