Pociąg Do Kuchni
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Roladki drobiowe z mozzarellą w sosie śliwkowym 7 lat, 8 miesięcy temu
Roladki drobiowe z mozzarellą w sosie śliwkowym zawinięte w plastry suszonej szynki, cudownie doprawione ziołami – tymiankiem, rozmarynem i oregano. To takie połączenie włoskiej kuchni (mozzarella, zioła i suszona[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Jedwabista zupa krem z kalafiora 7 lat, 8 miesięcy temu
Jedwabista zupa krem z kalafiora – bardzo delikatna, aksamitna i… lekka! Dzięki odpowiednim proporcjom składników bez problemu uzyskacie naprawdę kremową konsystencję bez grama śmietany i innych zagęszczaczy.[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Koreańskie pierogi z ostrym sosem Krwawa Mary 7 lat, 8 miesięcy temu
Koreańskie pierogi z ostrym sosem Krwawa Mary czyli z ostrym sosem pomidorowym – orientalne niebo w gębie! Pyszne, z idealnie doprawionym farszem i polane bardzo pikantnym (chyba że doprawicie go nieco delikatniej)[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Smażony ryż z kalafiora z krewetkami 7 lat, 8 miesięcy temu
Smażony ryż z kalafiora z krewetkami. Brzmi egzotycznie? Smakuje także egzotycznie, ale przepysznie! Do tego taki smażony ryż z kalafiora z krewetkami jest szybki, prosty i lekki. Ta wariacja chińskiej kuchni jest[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Makaron z łososiem i szpinakiem z sosem gorgonzola 7 lat, 8 miesięcy temu
Makaron z łososiem i szpinakiem z sosem gorgonzola – to był obiad w stylu „co zostało w lodówce” więc dodaliśmy do niego jeszcze resztę polędwiczek z kurczaka 🙂 i wyszedł przepyszny! Możecie go dowolnie[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Kremowa zupa warzywna z kurczakiem 7 lat, 8 miesięcy temu
Kremowa zupa warzywna z kurczakiem to alternatywna dla rosołu, zwykłej zupy warzywnej i każdej „jednowarzywnej”. Jest bardzo gęsta (nieco gulaszowa, ale przez dostosowanie ilości bulionu można ją w w razie potrzeby[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Kremowa warzywna z kurczakiem 7 lat, 8 miesięcy temu
Kremowa zupa warzywna z kurczakiem to alternatywna dla rosołu, zwykłej zupy warzywnej i każdej „jednowarzywnej”. Jest bardzo gęsta (nieco gulaszowa, ale przez dostosowanie ilości bulionu można ją w w razie potrzeby[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Sałata ze szpinaku z bekonem i kaczką 7 lat, 9 miesięcy temu
Sałata ze szpinaku z bekonem i kaczką – na ciepło – duża porcja sałaty idealna na lunch lub lekki obiad. Szczerze mówiąc na początku miała to być sałata ze szpinaku z bekonem i szynką parmeńską, ale ponieważ akurat[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Ciasto śniadaniowe na maślance – buttermilk biscuit 7 lat, 9 miesięcy temu
Ciasto śniadaniowe na maślance – przepyszne, wilgotne, maślane; nasze ciasto śniadaniowe na maślance wzorowane jest na amerykańskich buttermilk biscuits. Możecie je przygotowywać na słodko (wtedy jemy je z dżemem,[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Skrzydełka w sosie barbecue 7 lat, 9 miesięcy temu
Skrzydełka w sosie barbecue – czy może być bardziej amerykańska przekąska? Pewnie może (choćby kanapki z masłem orzechowym i dżemem :)), ale z nie mamy wątpliwości, że skrzydełka barbecue, to jedno z najbardziej[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Sos barbecue z Memphis 7 lat, 9 miesięcy temu
Sos barbecue to klasyczny dodatek do mięs, który natychmiast kojarzy się ze Stanami Zjednoczonymi. Ale ma też swoją australijską i azjatycką odmianę. Sos barbecue to przede wszystkim ketchup lub sos pomidorowy, z[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Upadłe ciasto czekoladowe bez mąki 7 lat, 10 miesięcy temu
Upadłe ciasto czekoladowe bez mąki, a właściwie bardzo mocno czekoladowe – pełne przepysznej czekolady, za to zupełnie bez mąki. Zastanawia aksamitną, wilgotną strukturą, zakochuje w sobie czekoladowym, ale wcale[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Zielone tajskie curry z krewetkami 7 lat, 10 miesięcy temu
Zielone tajskie curry z krewetkami – proste, pełne smaku, z możliwością dopasowania pikantności pod własne możliwości. Jeśli lubicie choć trochę kuchnię azjatycką, zwłaszcza tajską lub hinduską, koniecznie musicie[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Makaron cacio e pepe Makaron z serem i pieprzem 7 lat, 10 miesięcy temu
Makaron cacio e pepe makaron z serem i pieprzem – klasyka makaronowych dań z samego serca Włoch – Rzymu. Dosłownie kilka składników – makaron, ser owczy (można także dodać parmezan) i pieprz – do podstawa tego[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Chałka czekoladowa 7 lat, 10 miesięcy temu
Chałka czekoladowa – właściwie nie wiem, jak mam ją Wam polecić. Jest tak obłędnie czekoladowa, mięciutka i wilgotna, że nie da się tego opisać! Delikatne drożdżowe ciasto, pyszna czekolada (nie żadne kremy[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Tajska zupa kokosowa z kurczaka Tom Kha Gai 7 lat, 10 miesięcy temu
Tajska zupa kokosowa z kurczaka Tom Kha Gai to kolejny klasyk kuchni tajskiej. Esencjonalna, rozgrzewająca, lekko pikantna, delikatnie słodkokwaśna. Tajska zupa kokosowa z kurczaka Tom Kha Gai jest bardzo prosto w[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Karp duszony w kapuście kiszonej 7 lat, 11 miesięcy temu
Karp duszony w kapuście kiszonej – kolejna wigilijna wariacja na temat karpia. Doskonałe rozwiązanie, jeśli nie przepadacie za smażonym karpiem, albo po prostu się Wam znudził. Karp duszony w kapuście kiszonej nie[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Piernik na Guinnessie 7 lat, 11 miesięcy temu
Piernik na Guinnessie czyli fantastycznym ciemnym piwie irlandzkim przenosi pierniki na zupełnie inny poziom. Głęboki smak i kolor piernika na Guinnessie sprawiają, że prawdopodobnie innego nie będziecie chcieli[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Karp smażony w migdałach 7 lat, 11 miesięcy temu
Karp smażony w migdałach jest przepyszną odmianą od tradycyjnie smażone karpia wigilijnego. Karp smażony w migdałach jest daniem całkiem eleganckim, zwłaszcza jeśli połączyć go z sosem na bazie wina i rodzynek.[…]
-
Pociąg Do Kuchni dodał(a) nowy wpis, Zupa grzybowa nie tylko wigilijna 7 lat, 11 miesięcy temu
Zupa grzybowa nie tylko wigilijna – najlepsza na świecie, gęsta, kremowa, esencjonalna. Dlaczego nie tylko wigilijna? Bo z doświadczenia wiem, że zupa grzybowa z tego przepisu, smakuje tak bardzo, że będzie chcieli[…]
- Załaduj więcej