Pichceniomania
-
Pichceniomania dodał(a) nowy wpis, Topinambur- na początek wersja pieczona 7 lat, 8 miesięcy temu
Topinambur przywędrował do nas z Ameryki Północnej i okazuje się, że to wcale nie jest nowy produkt w naszej kuchni. Uprawiamy go w Polsce od 1730 roku, nie tylko w celach kulinarnych. Topinambur to inaczej[…]
-
Pichceniomania dodał(a) nowy wpis, Brokułowa frittata 7 lat, 8 miesięcy temu
Jeśli cenicie porcję energii, jaką daje posiłek zwierający jajka, a znudziła się Wam tradycyjna jajecznica, to polecam odkryć czym jest frittata. Pod ta nazwą kryje się potrawa, której bazą są jajka, ale cała[…]
-
Pichceniomania dodał(a) nowy wpis, Podwójnie rybne kotleciki 7 lat, 8 miesięcy temu
Dzisiaj rybne kotlety. Z chrupiącą skórką na zewnątrz i soczystym wnętrzem. Świetna alternatywa dla zwykłego filetu w panierce, zwłaszcza jeśli lubujemy się w smażonej rybie. Danie zainspirowane jest rozmową z[…]
-
Pichceniomania dodał(a) nowy wpis, Smażone panierowane jajka- takie niespodzianki 7 lat, 8 miesięcy temu
Zbliża się Wielkanoc i nie byłabym sobą, gdybym odpowiednio wcześniej nie zaczęła proponować Wam ciekawych przepisów, do wykorzystania z okazji tego święta, ale oczywiście nie tylko. Zastanawiałam się czego nie[…]
-
Pichceniomania dodał(a) nowy wpis, Najlepsze śniadanie na świecie, czyli grzybek a'la mama Tereska 7 lat, 8 miesięcy temu
Trafiłam ostatnio w telewizji na powtórkowy odcinek mojego ulubionego programu kulinarnego Masterchef Australia. Moi ulubieni szefowie kuchni nawiązywali do potraw z dzieciństwa, przepisów swoich mam. Okazuje się,[…]
-
Pichceniomania dodał(a) nowy wpis, Cały obiad w jednym, czyli schab w szpinakowej pierzynce, zapiekany w cieście francuskim 7 lat, 8 miesięcy temu
Ciąg dalszy ciekawych pomysłów na obiad ze schabu. Zamiast smażyć tradycyjnego schabowego, zajrzałam do lodówki i wpadł mi do głowy ten przepis. Zawsze mam w domu jakiś ser, zawsze coś zielonego. Ciasto francuskie[…]
-
Pichceniomania dodał(a) nowy wpis, Żeberka rozkosznie cebulowe 7 lat, 8 miesięcy temu
Choć najbardziej lubię szybkie gotowanie, to niezaprzeczalnie, niektóre potrawy po prostu wymagają długotrwałego przygotowania. Czasem jest to związane ze złożonością przepisu, a innym razem z użyciem składnika,[…]
-
Pichceniomania dodał(a) nowy wpis, Roladki schabowe z pieczarkami 7 lat, 8 miesięcy temu
Schab to nie jest nudne mięso, zaręczam. Chociaż niektórym kojarzy się wyłącznie z tradycyjnym kotletem schabowym, przesuszoną pieczenią, czy sosem bez smaku. Uwierzcie, że nie potrzeba wiele, by odczarować ten[…]