Pasibrzuszek.pl
-
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Miękkie ciastka dyniowe z orzechami 3 lata, 1 miesiąc temu
Zastanawiasz się, co zrobić z dyni? Proponuję miękkie i aromatyczne ciastka z dyni i banana. Z dodatkiem orzechów i rodzynek smakują przepysznie.
Źródło Czytaj dalej -
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Śledzie z buraczkami na cieście francuskim 3 lata, 1 miesiąc temu
Prosta, szybka i efektowna przekąska – sakiewki z ciasta francuskiego ze śledziem i buraczkami. Na przyjęciach rozchodzą się jak świeże bułeczki.
Źródło
Czytaj dalej
-
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Mix warzyw z sosem czosnkowym 3 lata, 1 miesiąc temu
Jednym z moich ulubionych sposobów na przeziębienie jest pyszny dodatek do obiadu w postaci warzyw z sosem czosnkowym. Porządna dawka czosnku pozwala szybciej wrócić do zdrowia. Pysznie i zdrowo zarazem!
Źródło Czytaj dalej -
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Mini bezy z kremem z czarnej porzeczki 3 lata, 1 miesiąc temu
Pyszne gniazdka bezowe z kremem mascarpone i dżemem z czarnej porzeczki to świetny pomysł na poczęstunek w pracy, przedszkolu lub szkole. Mini bezy to również uroczy dodatek do słodkiego stołu na różnego typu impr[…]
-
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Kostka alpejska 3 lata, 1 miesiąc temu
Czekoladowy biszkopt, krem ajerkoniakowy i bezy. Obok takiego ciasta nie da się przejść obojętnie 🙂
Źródło
Czytaj dalej
-
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Jak odświeżyć zwiędłą rukolę lub inną sałatę? 3 lata, 1 miesiąc temu
Rukola, roszponka, sałata masłowa lub inna po jakimś czasie zaczyna więdnąć i nie wygląda atrakcyjnie ani nie zachęca do jedzenia. Wystarczy jednak jeden mały trik, żeby przywrócić sałacie jej pierwotny bl[…]
-
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Krem z ajerkoniakiem i bezą 3 lata, 1 miesiąc temu
Pyszny krem z likierem jajecznym (advocaat), masą kajmakową i chrupiącą bezą. Idealny do kostki alpejskiej i różnych deserów.
Źródło Czytaj dalej -
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Deser pistacjowy z bezą 3 lata, 1 miesiąc temu
Pyszny deser bezowo-pistacjowy z dodatkiem świeżych malin, który przygotujesz w kilka minut.
Źródło
Czytaj dalej
-
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Placek śliwkowy z orzechami 3 lata, 1 miesiąc temu
Nietypowy i bardzo smaczny pomysł na ciasto ze śliwkami, migdałami oraz orzechami laskowymi. Kruche ciasto z wysokimi ściankami skrywa w środku pyszne nadzienie śliwkowo-orzechowe.
Źródło
Czytaj dalej
-
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Nalewka z rajskich jabłuszek z trawą cytrynową 3 lata, 1 miesiąc temu
Uwielbiam konfitury oraz likiery z rajskich jabłuszek. Tym razem proponuję nieco ostrzejszą wersję nalewki z rajskich jabłek, z dodatkiem szafranu i trawy cytrynowej.
Źródło Czytaj dalej -
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Domowa vegeta 3 lata, 1 miesiąc temu
Zdrowa mieszanka warzyw z własnego ogródka to najlepszy dodatek do zup i różnych potraw. Zobacz, jak przygotować domową vegetę na zimę, by cieszyć się darami lata przez cały rok 🙂
Źródło Czytaj dalej -
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Poncz czekoladowy do tortów i ciast 3 lata, 1 miesiąc temu
Wyśmienity poncz czekoladowy do nasączania różnych ciast i tortów. Idealny do biszkoptów kakaowych i nie tylko. Świetnie się komponuje ze świeżymi owocami i różnymi kremami.
Źródło Czytaj dalej -
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Kremówka z malinami na cieście francuskim 3 lata, 2 miesiące temu
Kremówka tudzież napoleonka z przepysznym kremem budyniowym z dodatkiem bitej śmietany i świeżych malin. Wprost rozpływa się w ustach. Twoi goście będą zachwyceni 🙂
Źródło
Czytaj dalej
-
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Krem pistacjowy z bitą śmietaną i likierem 3 lata, 2 miesiące temu
Bita śmietana z likierem pistacjowym to świetny krem do tortów, deserów bezowych i babeczek. Przepis jest bardzo prosty i szybki.
Źródło Czytaj dalej -
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka z mięsem mielonym w cieście francuskim 3 lata, 2 miesiące temu
Aromatyczna zapiekanka z mięsem mielonym, papryką, fasolką szparagową i żółtym serem. Wszystko zawinięte w ciasto francuskie. Niecodzienny i pyszny pomysł na obiad.
Źródło
Czytaj dalej
-
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Beziki – mini bezy 3 lata, 2 miesiące temu
Gdy w naszym domu pojawiają się beziki, najmłodszy synek wciąż drepcze za mną i woła: „Daj mi moje bezy!”, po czym słodkim głosikiem dodaje „pjoszę, pjoszę, pjoszę”. I jak tu się oprzeć małemu łobuziakowi ;)[…]
-
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Krem kajmakowy z adwokatem (ajerkoniakiem) 3 lata, 2 miesiące temu
Pyszny krem z masą kajmakową i likierem jajecznym. Bardzo szybki i prosty do zrobienia. Krem adwokatowy świetnie pasuje do czekoladowych tortów, bezy, babeczek i rurek z ciasta francuskiego.
Źródło Czytaj dalej -
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Kakaowy biszkopt z 4 jaj na dużą blachę 3 lata, 2 miesiące temu
Pyszny czekoladowy biszkopt na dużą blachę. Idealny jako pojedynczy spód do różnych ciast z kremem, owocami lub galaretką.
Źródło Czytaj dalej -
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Kurczak w sosie śmietanowo-orzechowym 3 lata, 2 miesiące temu
Kawałeczki kurczaka w sosie ze śmietanki i masła orzechowego, z dodatkiem orzeszków ziemnych oraz grzybków mun to pyszna propozycja na szybki obiad.
Źródło
Czytaj dalej
-
Pasibrzuszek.pl dodał(a) nowy wpis, Jak wykorzystać skorupki jajek? 3 lata, 2 miesiące temu
Spożywamy dość duże ilości jajek i od jakiegoś czasu zastanawiałam się, jak można wykorzystać ich skorupki. Otóż istnieje kilkanaście ciekawych sposobów na wykorzystanie skorupek po jajkach. Ja używam ich gł[…]
- Załaduj więcej