Mostek w kuchni
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Świąteczny makowiec 4 lata, 4 miesiące temu
Makowiec nieodłącznie kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia. Nie może go więc zabraknąć na wigilijnym stole. Dlatego też dziś mam dla Was przepis na pyszny świąteczny makowiec z cytrynowym lukrem. Puszyste[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Upominki Last Minute? Prezent Marzeń na ratunek! 4 lata, 4 miesiące temu
Święta Bożego Narodzenia to czas spędzany z rodziną, to wspólny, tradycyjny posiłek przy wigilijnym stole, ale też moment obdarowywania bliskich prezentami. Niestety w dzisiejszych czasach coraz trudniej jest[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Pierogi z kapustą i grzybami 4 lata, 4 miesiące temu
Święta Bożego Narodzenia są tuż za rogiem! To już ostatni dzwonek żeby zacząć prace nad naszym świątecznym menu. Dziś mam dla Was przepis na pierogi z kapustą i grzybami. Chyba każdy zgodzi się ze mną, że to jedno[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Imprezowe przekąski – część 2 4 lata, 5 miesięcy temu
Kiedy planujemy imprezę nie zawsze mamy czas i ochotę, by przygotowywać wyszukane przysmaki dla gości. Z racji zbliżających się Andrzejek mam dla Was kolejną porcję przepisów na imprezowe przekąski, które możecie[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Salsa jako dodatek do obiadu 4 lata, 5 miesięcy temu
Salsa to popularny, meksykański sos z warzyw, bardzo aromatyczny, o charakterystycznym, ostrym smaku. Niezastąpiony na imprezach, gdzie wykorzystuje się go jako pikantny dodatek do przeróżnych przekąsek, równie[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Halloweenowe drinki 4 lata, 6 miesięcy temu
Żadna impreza nie może odbyć się bez odpowiednich trunków. Alkoholowe, czy nie – to już zależy od Was. Tym razem mam dla Was kilka ultra prostych przepisów na halloweenowe drinki (18+), które z łatwością[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Deviled eggs, czyli diabelskie jajka 4 lata, 6 miesięcy temu
Kontynuujemy temat Halloween. Chyba nic tak nie pasuje kulinarnie do strasznego stołu jak deviled eggs! Deviled eggs to nic innego jak jajka ugotowane na twardo, nadziane masą z żółtek i innych dodatków. Tutaj[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Halloweenowe przekąski w sam raz na imprezę! 4 lata, 6 miesięcy temu
Żadna impreza nie może obejść się bez przekąsek. Pozostając w duchu Halloween mam dla Was kilka pomysłów, które świetnie sprawdzą się na takim strasznym party. Trupie oczyska z liczi, miotły wiedźmy i parówkowe[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Strrrasznie halloweenowe tosty! 4 lata, 6 miesięcy temu
Halloween tuż tuż! To święto obchodzone jest 31 października (głównie w Stanach Zjednoczonych), a jego głównym symbolem jest wydrążona i podświetlona od środka dynia z wyszczerbionymi zębami. Dawniej wierzono, że[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Aromatyczny Ramen 4 lata, 9 miesięcy temu
Każdy chyba wie czym jest Ramen. Ramen to japońska zupa składająca się z aromatycznego rosołu, makaronu i całej gamy dodatków, w zależności od receptury. Do Japonii przywędrował z Chin i mimo, że różni się od[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Najzdrowsze węglowodany – które jeść na diecie? 4 lata, 10 miesięcy temu
Zdrowa dieta oraz dieta redukująca masę ciała opiera się na pokarmach, które zapewniają prawidłowe odżywienie wszystkich komórek organizmu. Szczególnie ważne jest zwracanie uwagi na rodzaj przyjmowanych[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Ciasto z czereśniami 4 lata, 10 miesięcy temu
Lato sprzyja owocowym wypiekom. Korzystając z tej okazji postanowiłam zaszaleć – padło na ciasto z czereśniami. Naszła mnie ochota na coś słodkiego, ale zarazem prostego i szybkiego. W domu czekały na mnie świeżo[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Tropikalne lody mango-kokos 4 lata, 10 miesięcy temu
Dziś pierwszy Dzień Lata! Pogoda dopisuje, słońce świeci coraz bardziej i dłużej, a żar leje się z nieba. A co jest najlepsze na upały? Właśnie tak – lody! Dlatego przygotowałam dla Was przepis na mega tropikalne[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Jak zrobić grilla, który będzie ekologiczny, przyjazny środowisku i w duchu less waste? 4 lata, 10 miesięcy temu
Mówi się, że grillowanie to narodowy sport Polaków. Nikogo więc nie zdziwi, że aż 81% ankietowanych przyznało, że w ciągu ostatniego roku grillowało przynajmniej raz. To idealna letnia rozrywka pozwalająca na[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Cytrynowe szparagi z piersią kurczaka 4 lata, 11 miesięcy temu
Szparagowych wariacji ciąg dalszy! Tym razem w cytrynowej odsłonie w towarzystwie pysznej piersi z kurczaka. Proste, szybkie, jednogarnkowe danie, które przygotujecie w 20 minut! W sam raz na zabiegany dzień.[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Własna restauracja? Jakie menu wybrać? 4 lata, 11 miesięcy temu
Menu restauracji powinno być idealnie dopasowane do specyfiki miejsca i grupy docelowej. Gdy nastawiamy się, że naszymi gośćmi mają być głównie rodziny z dziećmi, należy zaplanować zupełnie inne potrawy i przekąski[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Tęczowe lody na ciepło, czyli kolorowe babeczki niespodzianki 4 lata, 11 miesięcy temu
Dzień Dziecka tuż tuż! Warto zaskoczyć nasze pociechy nie tylko prezentami. Dziś mam dla Was przepis na tęczowe lody na ciepło, które są niespodzianką! Tak naprawdę to kolorowe babeczki Idealnie sprawdzą się na[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Planowanie posiłków, czyli oszczędność czasu i pieniędzy 4 lata, 11 miesięcy temu
Planowanie posiłków wydaje się stworzone dla osób, które mają dużo wolnego czasu. Niewątpliwie takie rozwiązanie pozwala na przygotowanie zdrowych potraw, rezygnację z częstego jedzenia na mieście czy sięgania po[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Pulled pork, czyli szarpana wieprzowina 4 lata, 11 miesięcy temu
Słyszeliście kiedyś o wynalazku zwanym „pulled pork”? To pyszna wieprzowina, która dzięki procesie długiego gotowania lub pieczenia staje się tak delikatna, że można ją dosłownie rwać widelcem. Stąd właśnie nazwa[…]
-
Mostek w kuchni dodał(a) nowy wpis, Szparagi w boczku i cieście francuskim 4 lata, 11 miesięcy temu
Sezon na szparagi trwa w najlepsze. Dlatego dzisiaj trafiły na mój talerz Oprócz tego, że są bardzo zdrowe i małokaloryczne, stanowią świetny dodatek do wielu potraw. Szparagi uznawane są też za jeden z[…]
- Załaduj więcej