Z Majeczką w kuchni
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, CZARNE I CZERWONE PORZECZKI W SYROPIE 9 lat, 4 miesiące temu
Porzeczek w tym roku zatrzęsienie. Oprócz soków przygotowałam również do słoików takie w syropie. Idealny dodatek do wielu dań.Polecam Składniki:1 kg porzeczek czarnych1 kg cukruWykonanie:Porzeczki myjemy,[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, PASTA Z CUKINII 9 lat, 4 miesiące temu
Przepyszna pasta, idealna jako baza-sos do pizzy,świetnie smakuje też jako dodatek do kanapki. To świetny sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii z którą nie wiemy co zrobić. Polecam! Składniki:1,5 kg cukinii0,5[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, TORCIK PORZECZKOWY IMIENINOWY 9 lat, 4 miesiące temu
Dzisiaj moi synowie Krzyś i Kuba obchodzą imieniny. Jako że akurat ostatnio mieliśmy ich zatrzęsienie część powekowałam a co zostało poszło do tego ciasta. Polecam. Pyszne!! Ciasto podałam na Składniki:tortownica[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, MAKARON Z ŁOSOSIEM I CUKINIĄ W LEKKIM SOSIE CYTRYNOWYM 9 lat, 4 miesiące temu
Danie które powstało na cel konkursu zmagania blogerów o tytuł Mistrza Makaronu. Jednym ze składników miła być makaron, drugim cukinia. Interpretacja tematu dowolna. Postawiłam na danie lekkie, jak na lato[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, SOK Z CZARNYCH I CZERWONYCH PORZECZEK 9 lat, 4 miesiące temu
Krzaczki porzeczek uginają się pod ciężarem tych owoców. Tak w tym roku obrodziły, że aż żal nie wykorzystać ich do przygotowania pysznych soków i konfitur. Zimą będą jak znalazł. Moi synowie nie lubią cierpkości[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, WIŚNIE W SYROPIE 9 lat, 4 miesiące temu
Sezon na wiśnie w pełni, wykorzystajmy więc ten czas na przygotowanie pysznych przetworów z ich wykorzystaniem, by potem zimą móc otworzyć troszkę lata zamkniętego w słoiczkach. Składniki:1 kg wiśni1 kg cukru<br[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, BIWAKOWE JEDZENIE: PRAŻOKI 9 lat, 4 miesiące temu
Lato to oczywiście wakacje, gorące upalne dni, biwaki, wypady nad jezioro, grilowanie, ogniska do rana…Jak ogniska to pieczone kiełbaski, zimniaczki dochodzące pod koniec imprezy a także prażoki. Proste chłopskie[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, JAJECZNICA NIE TYLKO DLA DZIECI 9 lat, 4 miesiące temu
Parówki dzieciaki lubią, to fakt. Przygotowałam więc im fajną jajecznicę na śniadanie, które zasmakowało również i Nam dorosłym,a to dzięki ddoatkowi ziół, którymi posypalismy gotowe danie.Zachęcam do spróbowania.[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, OMLET BISZKOPTOWY Z MUSEM JAGODOWYM 9 lat, 4 miesiące temu
Leciutki, puszysty..biszkoptowy omlecik….Do tego aksamitny mus jagodowy…Czego chcieć więcej? Bitej śmietany 🙂 Jej dodatek dopełnia całości ;)Omlety podałam na zastawie Składniki:słoiczek musu jagodowego[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, SERNIK OREO 9 lat, 4 miesiące temu
Synowie uwielbiają te ciastka..dlaczego by nie zrobić z nimi ciasta? Jak pomyslałam tak też zrobiłam.Padło na sernik, a że mamy lato, sernik na zimno.Na pewno przypadnie Wam do smaku, spróbujcie. Ciasto podałam na[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, RISOTTO Z WARZYWAMI 9 lat, 4 miesiące temu
Danie szybkie do przygotowania, z łatwo dostępnych składników.. Obiad szybki dzięki czemu nie marnujemy letniej pogody na stanie w kuchni Składniki:6 pieczarekgarść fasolki szparagowej1 czerwona mała cebulapół[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, BOTWINA Z JAJEM 9 lat, 4 miesiące temu
Lekkie zupy jak najbardziej na czasie, tym bardziej że młodych warzyw coraz więcej. Dziś serwuję botwinkę z jajkiem- obowiązkowo Składniki:2 litry bulionu warzywnego pęczek botwinki 3 jajka 3 marchewki 5 ziemniaków[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, MUSZLE FASZEROWANE TUNCZYKIEM I KUSKUSEM 9 lat, 4 miesiące temu
Jeśli ma być zdrowo to na myśl przychodzą Mi najróżniejsze sałatki. Dziś proponuje taką z kuskusem. Szybko się ją przygotowuje a jest na prawdę smaczna.Bez zbędnych sosów czy dipów, żeby było lekko. Dla[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, FASZEROWANA CUKINIA 9 lat, 4 miesiące temu
Sezon warzywny się pomału rozpoczyna, w ogródkach pojawiać się zaczynają świeże, młodziutkie warzywa, które tak chętnie się teraz przemyca w menu obiadowe, tym bardziej że te młode smakują najlepiej.Pomysł lekki,[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, SAŁATKA Z ARBUZEM I FETĄ 9 lat, 4 miesiące temu
Na takie letnie i ciepłe dni ( oraz wieczory) najlepsza sałatka która nie tylko nasyci , ale i orzeźwi. Podałam ją na talerzu Składniki: 2 plastry arbuza 10 dag sera feta kilka listków świeżej mięty 1/3 szkl[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, WODA DLA OCHŁODY 9 lat, 4 miesiące temu
W takie upalne dni podtawa to dużo pić. Najlepsza oczywiście niegazowana, zwykła woda. Mojej rodzinie w takie upały musi zawsze stać w lodówce taka woda cytrynowo- miętowa. Naturalne orzeźwienie bez[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, BRZOSKWINIOWA POKUSA 9 lat, 4 miesiące temu
Pogoda dopisuje, jest słońce jest temperatura…Aż za wysoka, ale po to lato wszak żeby ciepło było 😉 Na taką pogodę najlepszym deserem oczywiście serniczek na zimno. Dzisiaj u mnie brzoskwiniowa pokusa. Ciasto[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, SYROP Z KWIATÓW DZIKIEJ RÓŻY 9 lat, 4 miesiące temu
Kwitną na potegę, wyzwalając przy tym mnóstwo wspaniałego zapachu, który uwielbiam. Ogólnie bardzo lubię róże, jak dla mnie to najpiekniejsze kwiaty lata. Zachęcam Was do przygotowania pysznego syropu z kwiatu[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, OGÓRKI MAŁOSOLNE 9 lat, 5 miesięcy temu
Pasują do większości podawanych przeze mnie obiadów. Poza tym pomału zaczyna się na nie sezon. Robię więc i ja, takie do zjedzenia na drugi dzień. Zapraszam po przepis na ogórki zalewane ciepłą woda dzięki czemu[…]
-
Z Majeczką w kuchni dodał(a) nowy wpis, NAPÓJ NA UPAŁY Z KASZĄ JECZMIENNĄ 9 lat, 5 miesięcy temu
Przyznacie mi rację że już sam tytuł zastanawia co to za napój. Otóż przepis na tę orzeźwiającą lemoniadkę został przywieziony przez mojego wujka z jednej z zagranicznych podróży.Dość sceptycznie do niego[…]
- Załaduj więcej