Magiczny Garnek
-
Magiczny Garnek dodał(a) nowy wpis, Dorsz w sosie jarzynowo-paprykowym 7 lat, 11 miesięcy temu
Dorsz w sosie jarzynowo-paprykowym to danie z serii Niedzielna Rybka. Nie miałam świeżej ryby, więc szukałam przepisu, w którym mogłam wykorzystać mrożoną rybę. Przepis znalazłam w książce z 1971r. pt. „Ryby w[…]
-
Magiczny Garnek dodał(a) nowy wpis, Paprykowy hummus 7 lat, 11 miesięcy temu
Paprykowy hummus to kolejna propozycja kanapkowej pasty, lecz przygotowałam je na przyjęcie urodzinowe mojego najstarszego mężczyzny. Przyjęcie na dworze, mięso z grilla: karkówka, hamburgery, mocno marynowane[…]
-
Magiczny Garnek dodał(a) nowy wpis, Mocno czosnkowa pasta do kanapek 7 lat, 11 miesięcy temu
Mocno czosnkowa pasta do kanapek jest propozycją dla każdego fana czosnku, ale także dla każdego, kto jeszcze nie miał okazji skosztować tej pyszności. Mocno czosnkowa pasta pasuje nie tylko, jako smarowidła do[…]
-
Magiczny Garnek dodał(a) nowy wpis, Kapusta zasmażana – nie tylko młoda 7 lat, 11 miesięcy temu
Kapusta zasmażana może być młoda albo „zwykła” – już nie młoda. Oczywiście najlepszy smak jest młodej kapustki, ale ta starsza też jest smaczna. Do czego podać? Do wszystkiego! Można na ciepło z kromką chleba[…]
-
Magiczny Garnek dodał(a) nowy wpis, Domowa pasteryzacja żywności i słoików 7 lat, 11 miesięcy temu
Domowa pasteryzacja to najlepsza metoda konserwowania domowym sposobem przetworów owocowych i warzywnych – lecz nie tylko. Autorem tej metody był francuski chemik – Louis Pasteur, który wraz z Claude’em Bernardem[…]
-
Magiczny Garnek dodał(a) nowy wpis, Domowy chleb żytni 8 lat, 2 miesiące temu
Domowy chleb żytni to nasz ostatnio ulubiony główny składnik do kanapek. Gdy po raz pierwszy go upiekłam – od tamtej pory nie piekę już żadnego innego chleba. Z poniżej podanych składników piekę chleb w brytfance[…]
-
Magiczny Garnek stał się zarejestrowanych użytkownikiem 8 lat, 4 miesiące temu