Małgorzata Rusek
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Pęczak z burakami, pesto z rukoli i fetą 6 lat, 8 miesięcy temu
Ten przepis narodził się wmojejgłowie już jakiś czas temu itam siedział iobijał mi się popółkulach mózgowych krzycząc „Zrób mnie! Zrób mnie!”. Więcjak zobaczyłam wsklepie podłużne buraki, tojuż niebyło wymówek[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, „Słodziutki. Biografia cukru” – recenzja 6 lat, 8 miesięcy temu
Fundacja Szczęśliwi BezCukru, wktórejpracuję, jest patronem książki „Słodziutki. Biografia cukru”. Jako, żebrałam udział jako ekspert wspotkaniu autorskim zautorami książki wKatowicach, towramach przygotowań[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Czekoladki kawowo-śmietankowe 6 lat, 8 miesięcy temu
Wzwiązku zezbliżającymi się Walentynkami mam dla Was przepis nadomowe czekoladki kawowo-śmietankowe. Udało mi się doich zrobienia dorwać silikonową serduszkową formę (jedną już mam, robiłam wniej czekoladki[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Bezglutenowy chleb z płatków i ziaren 6 lat, 9 miesięcy temu
Poudanej próbie zchlebem zpłatków owsianych iziaren nabrałam ochoty nadalsze eksperymenty. Postanowiłam bazując natamtym przepisie zrobić bezglutenowy chleb zpłatków iziaren. Użyłam płatków jaglanych igryczanych,[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Zupa z grochem i warzywami 6 lat, 9 miesięcy temu
Chodził zamną odjakiegoś czasu pomysł, żebyzrobić zupę zgrochem. Niekoniecznie wegetariańską grochówkę, tylkocoś takiego, żebyjeszcze jakieś warzywa wtym upchnąć. No więczrobiłam taką oto zupę zgrochem iwarzywami,[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Jagielnik Snickers 6 lat, 9 miesięcy temu
Co powiecie naciasto inspirowane popularnym batonem? Mamy tu wszystko, co wtym batonie się znajduje – orzechy, karmel iczekoladę – alewdużo zdrowszej wersji. No ioczywiście mamy kaszę jaglaną, bo wkońcu tojagielnik[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Pieczona seleryba 6 lat, 9 miesięcy temu
Dzisiaj chciałabym się zWami podzielić przepisem napieczoną selerybę. Seleryba – jak sama nazwa wskazuje – tocoś, co łączy wsobie selera irybę. Akonkretnie jest toseler, któryrybę udaje. Ito naprawdę całkiem[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Kakao vs karob 6 lat, 9 miesięcy temu
Wdzisiejszym wpisie zserii „Porównania” postanowiłam zestawić zesobą dwa dosyć dosiebie podobne produkty: kakao ikarob. Czy faktycznie są dosiebie podobne czymoże więcej je dzieli niż łączy? Karob – zamiennik[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Czym osłodzić sobie cukrzycę? 6 lat, 9 miesięcy temu
Co używać dosłodzenia mając cukrzycę? Czydiabetycy mogą słodzić miodem? Czyfruktoza jest bezpiecznym „słodziwem” dla cukrzyków? Czymożna jeść owoce mając cukrzycę? Czyużywanie sztucznych substancji słodzących[…]
-
Małgorzata Rusek stał się zarejestrowanych użytkownikiem 6 lat, 12 miesięcy temu