Ewelina P
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Drożdżówki z rabarbarem, budyniem i kruszonką 3 lata, 11 miesięcy temu
Mięciutkie, puszyste bułeczki z rabarbarem, waniliowym budyniem i chrupiącą kruszonką to doskonały pomysł na letni deser z wykorzystaniem sezonowych owoców. Rozpływają się w ustach i szybko znikają przy małej czarn[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Pierogi z botwinką i koperkowo-orzechowym masełkiem 3 lata, 11 miesięcy temu
Domowe pierogi to klasyka polskiej kuchni, która ma tysiące odsłon. Moja propozycja to wiosenne, wypełnione po brzegi farszem ze świeżej i młodej botwiny, polane koperkowo-orzechowym masełkiem, które smakują[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Risotto z indykiem i kolorowymi warzywami 3 lata, 11 miesięcy temu
Jedna z najbardziej popularnych potraw z ryżu wywodząca się z północnej Italii. Moja wersja to ryż arborio pachnący cebulą i wyrazistym czosnkiem, z dodatkiem świeżych warzyw, aromatycznych, soczystych kawałków[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Torcik Truskawkowe marzenie 3 lata, 11 miesięcy temu
Schłodzony torcik na biszkopcie nasączonym migdałowym likierem, z mocno truskawkowym musem i kremem stracciatella z kawałkami czekolady to moja propozycja na sezonowe ciasto do letniej kaw[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Sałatka z pęczakiem, awokado, świeżymi pomidorkami i cytrusowym dressingiem 3 lata, 11 miesięcy temu
Szybka w przygotowaniu, zdrowa, jajeczna sałatka na bazie chrupiącej kaszy, świeżego awokado, delikatnych, słodkich pomidorków, pachnącego koperku i wyrazistych oliwek, która w połączeniu z cytrusowo – miodowym[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Czekoladowy wieniec z nutą pomarańczy 4 lata temu
Lekki, puszysty czekoladowy wieniec z wyrazistą, cytrusową alkoholową nutą, oblany delikatną białą czekoladą i podany z plastrem świeżej, soczystej pomarańczy to świetna propozycja małej słodkości, która również[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Czekoladowy zajączek z jajkiem wielkanocnym 4 lata temu
Domowy zajączek to fajny pomysł na świąteczną słodycz, która z pewnością będzie piękną dekoracją wielkanocnego stołu. Czekoladowy zajączek swoim smakiem i wyglądem zachwyci Waszych gości.Składniki[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Marmurkowe jajka z awokado 4 lata temu
Udekorowane wzorkiem marmurowym jajko na twardo faszerowane masą z awokado, posypane chrupiącym sezamem z pewnością będą hitem Wielkanocnego śniadania. Sprawdzą się również w roli jajecznej imprezowej przekąski.[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Pascha czekoladowa 4 lata temu
Wielkanocna czekoladowa pascha to tradycyjna potrawa, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Słodka, pięknie przystrojona z pewnością zachwyci wszystkich domowników.Składniki:Pascha:750g twarogu pół[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Biały barszcz z jajkiem na wędzonce 4 lata temu
Mocny rozgrzewająca, pachnąca wędzonką i opalaną cebulką zupa z dodatkiem świątecznego jajka smakuje rewelacyjnie i szybko znika z talerzy naszych gości. Jest obowiązkową potrawą naszego Wielkanocnego stołu.Skład[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Ciasteczka ptasie gniazdka 4 lata temu
Szybkie w przygotowaniu, chrupiące ciasteczka z kajmakiem i czekoladowymi jajeczkami z pewnością będą dekoracją wielkanocnego stołu. Jest to nie tylko fajny pomysł na odrobinę słodkości dla najmłodszy[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Jajka z nutą chrzanu faszerowane łososiem 4 lata temu
Jajka na twardo faszerowane masą z żółtka, delikatnym wędzonym łososiem, wyrazistym ostrym chrzanem i posypane pachnącym świeżym szczypiorkiem z pewnością będą hitem Wielkanocnego śniadania. Sprawdzą się również w[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Migdałowy baranek 4 lata temu
Moja wersja tradycyjnego świątecznego baranka, który nie wymaga pieczenia. Migdałowy baranek swoim smakiem z pewnością zaskoczy domowników, a wyglądem udekoruje wielkanocny stół.Składniki:550g mleka w proszku4 ł[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Kokosowy mazurek z truskawkami 4 lata temu
Moja wersja tradycyjnego, niskiego, słodkiego ciasta kuchni polskiej, pieczonego w okresie Wielkanocy, z kruchym spodem pokrytym truskawkową konfiturą, która idealnie komponuje się z warstwą masy kokosowej.[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Kotleciki z białej kiełbasy w aromatycznym sosie chrzanowym 4 lata temu
Nowatorskie danie Wielkanocne z pewnością będzie hitem świątecznego stołu. Biała kiełbasa w postaci pachnących kotlecików w wyrazistym sosie chrzanowym, z aromatyczną świeżą natką zachwyci swoim smakiem Waszych[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Słodkie jajko sadzone czyli waniliowy sernik z brzoskwiniami i galaretką 4 lata temu
Świąteczny, szybki w przygotowaniu, puszysty waniliowy sernik na zimno z brzoskwiniami to doskonała propozycja Wielkanocnego ciasta.Składniki:Masa serowa waniliowa:1kg sera z wiaderka1 laska wanilii2 galaretki[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem 4 lata temu
Jajka faszerowane szynką, posypane przyjemnie pikantnym i aromatycznym szczypiorkiem to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Świetnie sprawdzą się również w roli śniadania.Składniki:7 jajek200g[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Pomarańczowy mazurek z czekoladą 4 lata temu
Tradycyjne świąteczne kruche ciasto z mocno czekoladową polewą i orzeźwiającą konfiturą z pomarańczy to świetna propozycja słodkiego Wielkanocnego deseru.Składniki:Ciasto:250g mąki pszennej125g masła ekstra4 łyżki[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Wielkanocny barszcz chrzanowy z jajkiem i białą kiełbasą 4 lata temu
Moja wersja tradycyjnego barszczu podawana na naszym świątecznym stole podczas Wielkanocnego śniadania. Mocna rozgrzewająca, wyraziście chrzanowa, pachnąca wędzonką i opalaną cebulką zupa z dodatkiem białej[…]
-
Ewelina P dodał(a) nowy wpis, Jajka faszerowane pastą pieczarkową 4 lata temu
Jajka faszerowane pieczarkami, posypane przyjemnie pikantnym szczypiorkiem to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Świetnie sprawdzą się również w roli dania śniadaniowego.Składniki:7 jajek400g[…]
- Załaduj więcej