Kuchnia MagdaLeny
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, KOSTKA CYTRYNOWO-MIĘTOWA Z MALINAMI 6 lat, 5 miesięcy temu
Kruche ciasto z serkiem mascarpone o smaku cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego – o czym świadczy dodatek śmietany. Masa to serek[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, KOSTKA CYTRYNOWO-MIĘTOWA Z MALINAMI 6 lat, 5 miesięcy temu
Kruche ciasto z serkiem mascarpone o smaku cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego – o czym świadczy dodatek śmietany. Masa to serek[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, DIETA SMACZNIE DOPASOWANA + PRZEPISY 6 lat, 5 miesięcy temu
Dieta ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Może nie tylko zapobiegać nadwadze, ale także może wydłużyć nasze życie, zapobiegając różnym chorobom cywilizacyjnym i poprawić jego jakość. Najczęściej[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, DIETA SMACZNIE DOPASOWANA + PRZEPISY 6 lat, 5 miesięcy temu
Dieta ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Może nie tylko zapobiegać nadwadze, ale także może wydłużyć nasze życie, zapobiegając różnym chorobom cywilizacyjnym i poprawić jego jakość. Najczęściej[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, WEGAŃSKA ROLADA Z PIECZARKAMI (A'LA SEROWA) 6 lat, 5 miesięcy temu
Serowa rolada z pieczarkami to hit na stole na różnego rodzaju imprezach. A co jeśli ktoś jest weganinem lub nie może jeść nabiału? Jest na to sposób!Po pierwsze jajka zamieniamy na mieszankę lnu mielonego z wodą.[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, WEGAŃSKA ROLADA Z PIECZARKAMI (A'LA SEROWA) 6 lat, 5 miesięcy temu
Serowa rolada z pieczarkami to hit na stole na różnego rodzaju imprezach. A co jeśli ktoś jest weganinem lub nie może jeść nabiału? Jest na to sposób!Po pierwsze jajka zamieniamy na mieszankę lnu mielonego z wodą.[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, KURCZAK W BOTWINCE 6 lat, 5 miesięcy temu
Pomysł na wykorzystanie botwinki inny niż zupa czy chłodnik…Duszone filety z kurczaka w śmietanowym sosie botwinkowym. Danie jest naprawdę pyszne! Jednak należy dobrze je doprawić, gdyż botwinka sama w sobie jest[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, KURCZAK W BOTWINCE 6 lat, 5 miesięcy temu
Pomysł na wykorzystanie botwinki inny niż zupa czy chłodnik…Duszone filety z kurczaka w śmietanowym sosie botwinkowym. Danie jest naprawdę pyszne! Jednak należy dobrze je doprawić, gdyż botwinka sama w sobie jest[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 6 lat, 5 miesięcy temu
Sernik na zimno z musem truskawkowym. Jest to ciasto bez pieczenia, wykonane na podłużnych i kruchych biszkoptach, z masą serową z prawdziwego twarogu oraz musu ze świeżych truskawek. Całość udekorowana jest[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, CIASTO KOKOSOWE Z PORZECZKAMI 6 lat, 5 miesięcy temu
Ciasto kakaowe z kokosową pianką oraz czerwonymi porzeczkami. Spód wykonany jest z ciasta kruchego i to samo ciasto jest na wierzchu, tylko że starte na tarce. Pianka jest budyniowa z dużą ilością wiórek koksowych,[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, DOMOWE LODY I SORBETY (TEST MASZYNKI DO LODÓW PROFICOOK PC-ICM 1140 + OPINIA) 6 lat, 5 miesięcy temu
Lody to najpopularniejszy zamrożony deser, po którego najczęściej sięgamy latem. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są lody domowe – mają lepszy smak oraz naturalny i prosty skład, bez emulgatorów, zagęstników,[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, DOMOWE LODY I SORBETY (TEST MASZYNKI DO LODÓW PROFICOOK PC-ICM 1140 + OPINIA) 6 lat, 5 miesięcy temu
Lody to najpopularniejszy zamrożony deser, po którego najczęściej sięgamy latem. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są lody domowe – mają lepszy smak oraz naturalny i prosty skład, bez emulgatorów, zagęstników,[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, CIASTO KOKOSOWE Z PORZECZKAMI 6 lat, 5 miesięcy temu
Ciasto kakaowe z kokosową pianką oraz czerwonymi porzeczkami. Spód wykonany jest z ciasta kruchego i to samo ciasto jest na wierzchu, tylko że starte na tarce. Pianka jest budyniowa z dużą ilością wiórek koksowych,[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 6 lat, 5 miesięcy temu
Sernik na zimno z musem truskawkowym. Jest to ciasto bez pieczenia, wykonane na podłużnych i kruchych biszkoptach, z masą serową z prawdziwego twarogu oraz musu ze świeżych truskawek. Całość udekorowana jest[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI NA GOFRACH (BEZGLUTENOWE) 6 lat, 5 miesięcy temu
Ciekawy pomysł na zapiekanki z pieczarkami… na bezglutenowych gofrach. Chrupiące gofry z dużą ilością pieczarek i żółtym serem, zapieczone w piekarniku. Pyszna alternatywa dla tradycyjnych zapiekanek z bułki,[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI NA GOFRACH (BEZGLUTENOWE) 6 lat, 5 miesięcy temu
Ciekawy pomysł na zapiekanki z pieczarkami… na bezglutenowych gofrach. Chrupiące gofry z dużą ilością pieczarek i żółtym serem, zapieczone w piekarniku. Pyszna alternatywa dla tradycyjnych zapiekanek z bułki,[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, KUCHENNA APTEKA #37 – GRUSZKI 6 lat, 5 miesięcy temu
Gruszki to bardzo popularne owoce w Polsce. Cenione są za swoje walory smakowe i dość uniwersalne zastosowanie w kuchni. Nadają się do jedzenia na surowo, ale można je również gotować, piec, smażyć czy dusić. Z[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, KUCHENNA APTEKA #37 – GRUSZKI 6 lat, 5 miesięcy temu
Gruszki to bardzo popularne owoce w Polsce. Cenione są za swoje walory smakowe i dość uniwersalne zastosowanie w kuchni. Nadają się do jedzenia na surowo, ale można je również gotować, piec, smażyć czy dusić. Z[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, DROŻDŻÓWKA Z TRUSKAWKAMI (NA OLEJU) 6 lat, 5 miesięcy temu
Sprawdzony przepis na drożdżówkę z truskawkami i kruszonką.Drożdżówka jest puszysta i miękka, a rośnie naprawę wysoka. Ciasto drożdżowe wykonane jest na oleju zamiast masła. Takie ciasto jest wilgotniejsze i dłużej[…]
-
Kuchnia MagdaLeny dodał(a) nowy wpis, DROŻDŻÓWKA Z TRUSKAWKAMI (NA OLEJU) 6 lat, 5 miesięcy temu
Sprawdzony przepis na drożdżówkę z truskawkami i kruszonką.Drożdżówka jest puszysta i miękka, a rośnie naprawę wysoka. Ciasto drożdżowe wykonane jest na oleju zamiast masła. Takie ciasto jest wilgotniejsze i dłużej[…]
- Załaduj więcej