Chop w kuchni
-
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Biskitrola ze mascarpōne (Rolada biszkoptowa z mascarpone) 5 lat, 6 miesięcy temu
To je richtich1 ajnfachowe2, ale jak potyn pokrajecie to na talyrz i postawicie gojścōm3 do kafeju4, to to na zicher5 sie na to ciepnōm6 i […]
Artykuł Biskitrola ze mascarpōne (Rolada biszkoptowa z masc[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Moda kapusta bez wynołkwianio 😉 5 lat, 6 miesięcy temu
Modo kapusta, jak tak leży na sztandzie1, to aże sie projsi, żeby my jōm wziyni 2do dōm. Ta bydzie bez wynołkwianio3 i na zicher4 kołżdymu […]
Artykuł Moda kapusta bez wynołkwianio 😉 pochodzi z serwisu C[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Karminadle ze zelera (Kotleciki selerowe) 5 lat, 6 miesięcy temu
Keby1 Wōm sie na bezuch wcisły jake wegany, to na zicher2 mogecie im narychtować3 take karminadle. Kōnzystyncja4 majōm podobno do miysa5, fajnie smakujōm, ku tymu […]
Artykuł Karminadle ze zelera (Kotle[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Nolywka ze mlycza (Nalewka z mniszka lekarskiego) 5 lat, 6 miesięcy temu
Ta nolywka to je taki trocha eksperymynt- jak pisza tyn tekst, to niy wiym jeszcze do kōnca, jako bydzie smakować za połra miesiyncy, ale z […]
Artykuł Nolywka ze mlycza (Nalewka z mniszka lekarskiego) poc[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Kiszōnoł ćwikla (Kiszone buraki czerwone) 5 lat, 6 miesięcy temu
Nojlepsze sōm take lekarstwa, kere1 idzie ze smakym zjejś2. Kiszōnoł ćwikla je tak zdrowoł, jak poła3 aptyki: pomołgo na krew, trołwiynie, odchudzanie, cholesterol, na nyrki […]
Artykuł Kiszōnoł ćwikla (Kis[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Chlyb żytni ze ziorkami (Na zakwasie) 5 lat, 6 miesięcy temu
Chlyb żytni nigdy tak fajnie niy urojśnie, jak tyn pszynny, bo moł1 trocha inkszy2 glutyn. Pōnojś3 niy buduje takich lyńcuchōw4, jak tyn ze mōnki pszynnyj, […]
Artykuł Chlyb żytni ze ziorkami (Na zakwasie)[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Syrnikowo chmōra (Sernikowa chmura) 5 lat, 6 miesięcy temu
Tyn syrnik niy bez cufal1 sie nazywo chmōra- ôn je taki miynki, puszysty, że sie aż łozlatuje2 w gymbie… niebo w gymbie 😉 Co potrza? […]
Artykuł Syrnikowo chmōra (Sernikowa chmura) pochodzi z serwisu Cho[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Chlyb z gorka miyszany na zakwasie 5 lat, 7 miesięcy temu
Pōnojś te chleby na zakwasie sōm zdrowsze, bo bakterie ze zakwasu, kere pomołgajōm przi rychtowaniu1 tego chleba, rozkłołdajōm wynglowodany, glutyn na mańsze kōnski i wyciōngajōm […]
Artykuł Chlyb z gork[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Chlyb pszynny z gorka 5 lat, 7 miesięcy temu
Jak żech tyn chlyb wyciōng1 ze bratruły2 i żech go powōnioł3, to już chciołech w niego wbić zymbska4. Tyn smak przipōmni Wōm nojlepsze chleby z […]
Artykuł Chlyb pszynny z gorka pochodzi z serwisu Cho[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Syrop ze mlycza (Syrop z mniszka lekarskiego) 5 lat, 7 miesięcy temu
Musza Wōm pedzieć1, że w tym roku rychtowołech2 go dopiyro piyrszy rołz3, ale tak mi posmakowoł, że cojś mi sie zdołwo4, że na wiosna zawsze […]
Artykuł Syrop ze mlycza (Syrop z mniszka lekarskiego) pochodzi z[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Zista ze jednorożca (Ciasto w czasach niepoprawności politycznej zwane Murzynkiem) 5 lat, 7 miesięcy temu
Dostali my kedyjś ôd naszego kōmrata szokoladowego jednorożca, stoł, stoł i w kōncu prziszło jednorożcobicie 😉 Tak sie cały czołs1 myśla, czy Murzynek to je […]
Artykuł Zista ze jednorożca (Ciasto w czasac[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Batat ze libstami (Batat z ukochanymi 😉 ) 5 lat, 7 miesięcy temu
Tak po prołwdzie1 to tych libstōw2 je sam połra3: 4 marchwie, 2 papryki i ôni wszyjscy razym w jednym gorku… Orgia!… Możno to niy je […]
Artykuł Batat ze libstami (Batat z ukochanymi 😉 ) pochodzi z serwisu -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Chlyb na dōmowych drożdżach 5 lat, 7 miesięcy temu
Jak narychtować1 dōmowe drożdże, znojdziecie sam: https://chopwkuchni.pl/?p=1529 A jak sie już je moł fertich2, to nojlepi upiyc chlyb. Co potrza? 4 szklōnki mōnki pszynnyj (nojlepi […]
Artykuł Chlyb na[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Drożdże dōmowe 5 lat, 7 miesięcy temu
Piyrwy1 żołdyn2 by sie niy pomyśloł, że moge być kej3 problym ze kupiyniym drożdży. Keby wōm sie co takego trefiōło4, to mōm dlo Wołs alternatywa […]
Artykuł Drożdże dōmowe pochodzi z serwisu Chop w k[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Fandzołle ze parmezanym (Fasola z parmezanem) 5 lat, 7 miesięcy temu
To je tak ajnfachowe1, że sam nawet niy ma co pisać, ale tak mi to dzisiaj zasmakowało, że aż żech sie musioł z Wami podzielić […]
Artykuł Fandzołle ze parmezanym (Fasola z parmezanem) pochodzi z serwisu C[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Fandzołle ze parmezanym (Fasola z parmezanem) 5 lat, 7 miesięcy temu
To je tak ajnfachowe1, że sam nawet niy ma co pisać, ale tak mi to dzisiaj zasmakowało, że aż żech sie musioł z Wami podzielić […]
Artykuł Fandzołle ze parmezanym (Fasola z parmezanem) pochodzi z serwisu C[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Jajca we kminku (Jaja kminkowe) 5 lat, 7 miesięcy temu
Pōnojś1 za starego piyrwy2 na Ślōnsku rychtowali3 na Wielkanoc kminkowe jajca. Joł żech tego niy znoł, ale mie kusiōło, coby sie cojsik takego narychtować. I […]
Artykuł Jajca we kminku (Jaja kminkowe)[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Jajca we kminku (Jaja kminkowe) 5 lat, 7 miesięcy temu
Pōnojś1 za starego piyrwy2 na Ślōnsku rychtowali3 na Wielkanoc kminkowe jajca. Joł żech tego niy znoł, ale mie kusiōło, coby sie cojsik takego narychtować. I […]
Artykuł Jajca we kminku (Jaja kminkowe)[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Chlyb orkiszowo- żytni na zakwasie 5 lat, 8 miesięcy temu
Orkisz to tako staroł zorta1 pszynicy, kero2 na polach siołli3 nasze praprapra…ōłpy4. Dzisiej zajś sie jōm uprawio, bo moł5 kans6 biołka, barzi7 prziswajalny glutyn, błōnnik, […]
Artykuł Chlyb orkiszowo- ż[…] -
Chop w kuchni dodał(a) nowy wpis, Chlyb orkiszowo- żytni na zakwasie 5 lat, 8 miesięcy temu
Orkisz to tako staroł zorta1 pszynicy, kero2 na polach siołli3 nasze praprapra…ōłpy4. Dzisiej zajś sie jōm uprawio, bo moł5 kans6 biołka, barzi7 prziswajalny glutyn, błōnnik, […]
Artykuł Chlyb orkiszowo- ż[…] - Załaduj więcej