Swojskie jedzonko
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Kurczak po koreańsku z makaronem ryżowym 4 miesiące, 2 tygodnie temu
Prosty przepis na obłędnego kurczaka, słodko- ostrego. Po prostu pycha!! Robi się go bardzo szybko i znika z talerza jeszcze szybciej… ale uwaga jest dosyć ostry, jak lubicie wyraźne smaki to jest to przepi[…]
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Bulion kolagenowy przepis – jak zrobić tradycyjny wywar z kości 4 miesiące, 2 tygodnie temu
Bulion kolagenowy to tradycyjny wywar z kości gotowany długo na małym ogniu, który od wieków był podstawą zdrowego żywienia. Ten szczegółowy przewodnik pokaże jak przygotować prawdziwy bulion kolagenowy w[…]
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Co Jeść na Śniadanie Żeby Schudnąć – Sprawdzone Strategie Żywieniowe 4 miesiące, 2 tygodnie temu
Rezygnacja z tradycyjnego pieczywa to jedno z większych wyzwań dla osób na diecie ketogenicznej. Dla wielu chleb to codzienny rytuał, który trudno porzucić. Na szczęście istnieją […]
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Kotlety mielone inaczej – z warzywami 4 miesiące, 2 tygodnie temu
Często robię kotlety mielone, ale zmieniam, kombinuje ze smakiem, przyprawami, dodatkami. Bardzo je lubimy przez cały rok. Tym razem zrobiłam z warzywami – wyszło pysznie… Polecam …Zobacz przepis » Czytaj dalej
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Grzanki z pastą z awokado i łososiem 4 miesiące, 2 tygodnie temu
Idealne na śniadanie, lub lunch. Często w weekend kiedy mam trochę więcej czasu, na śniadanie lubię zrobić coś innego , ślicznego i pysznego właśnie na śniadanie…tym razem pyszne grzanki z pastą z awokado, 6-c[…]
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Ciasto agrestowe z bitą śmietaną 4 miesiące, 2 tygodnie temu
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc najpierw robiłam kompoty, teraz kolej na ciasto. Ciasto wyszło pyszne, lekko kwaskowe, jak cytrynowiec, dla mnie idealne na lato Polecam do kawy …Zobacz prz[…]

-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Surówka z czerwonej kapusty i jabłka 4 miesiące, 3 tygodnie temu
Jest pyszna, soczysta, idealna do każdego rodzaju mięsa. dzięki temu że kapusta jest krojona obieraczką to szybko mięknie i nie trzeba jej sparzać , jest pyszna. Zobacz przepis » Czytaj dalej
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Kurczak w kremowym sosie – szybki obiad 4 miesiące, 3 tygodnie temu
Prosty i szybki przepis na obiad, więc coś zdecydowanie dla mnie na co dzień. pewność. Do tego jest to kurczak więc już jestem pewna że moje dzieci zjedzą bez marudzenia. No i ten pyszny kremowy sos…. mniam. Uw[…]
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Czereśnie wytrawne do słoików 4 miesiące, 3 tygodnie temu
Nie spodziewałam się, że wyjdą takie dobre!! Ciasta z czereśni , kompot do słoików na zimę i inne przepisy już wszyscy znają ale ten to jest coś całkiem innego. Ni to na słodko, ni to na winno , idealne z ka[…]
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Sernik z czerwoną porzeczką 4 miesiące, 3 tygodnie temu
Pyszne, kremowy, nie za słodki, cudowny… Do tego robi się bardzo szybko, więc trzeba spróbować, będzie idealny do kawy, na deser, na co dzień i na specjalne okazje… polecam Zobacz przepis »
Czytaj dalej
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Kwasy Omega 3 – wsparcie dla mózgu, serca i odporności 4 miesiące, 3 tygodnie temu
Dbanie o zdrowie staje się dla wielu osób codziennym priorytetem. Rosnąca świadomość wpływu diety na organizm sprawia, że coraz częściej sięgamy po naturalne suplementy wspierające pracę mózgu, serca czy ukła[…]
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Kotleciki z serduszek indyczych 4 miesiące, 3 tygodnie temu
Przepis jest banalnie prosty, ale genialny, sama bym na to w życiu nie wpadła. To jest przepis podpatrzony u Kulinarnej Wioli, Nie spodziewałam się, że będą aż takie smaczne, mięciutkie i delikatne. Do tego tani[…]

-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Zupa krem z dymki – prosty przepis 4 miesiące, 3 tygodnie temu
Uwielbiam takie przepisy na proste kremowe zupy. Mam dużo dymki w ogrodzie i postawiałam na zupę właśnie z niej. Wyszło pysznie, każdemu smakowało i na pewno jeszcze będą ją robić. Polecam i wam. Zobacz przepis » Czytaj dalej
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Nóż szefa – dlaczego warto mieć go w swojej kuchni i na co zwracać uwagę przy zakupie? 4 miesiące, 4 tygodnie temu
Zastanawiasz się, dlaczego profesjonalni kucharze tak cenią swoje noże? Nóż szefa kuchni to absolutny must-have w każdej kuchni, który zmieni Twoje podejście do gotowania. To wszechstronne narzędzie kuchenne[…]
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Sałatka z bobem i sosem czosnkowym 4 miesiące, 4 tygodnie temu
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami , jajkiem i czosnkowym sosem, to bardzo ciekawe połączenie smaków, taka sałatka będzie idealnym dodatkiem do mięs lub dań z grilla. Sprawdzi się również jako[…]
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Pomidory z migdałami – na przekąskę 5 miesięcy temu
Bardzo często goszczą na naszym stole, na różnych okazjach, na imprezach, do grilla, do mięs, lub po prostu same. Szczególnie pyszne w sezonie pomidorowym, proste i pyszne, polecam…Zobacz przepis » Czytaj dalej
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Tarta z kolorowymi warzywami 5 miesięcy temu
Prosta ,bardzo kolorowa, pełna warzyw tarta, idealna i na ciepło i na zimno. Na lekki lunch czy piknik. Polecam…Zobacz przepis » Czytaj dalej
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Przekąska z kiełbasy długodojrzewającej 5 miesięcy, 1 tydzień temu
Prosta przekąska z długodojrzewającej kiełbaski -fuet. Kupuję taką w markecie, pewnie nie jest oryginalna bo nie jest jakaś droga, ale bardzo ją lubię – a przekąska którą z niej zrobiłam wychodzi przepyszna…[…]
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Sernik jagodowy na zimno 5 miesięcy, 1 tydzień temu
Lekki , mało słodki, kremowy i delikatny… sezon na jagody w pełni więc szukam pomysłów i inspiracji na ich wykorzystanie, powstał w ten sposób pyszny deser, dwukolorowy, pyszny… polecam…Zobacz przepis » Czytaj dalej
-
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Jak pasteryzować słoiki w piekarniku? Wyjaśniamy 5 miesięcy, 1 tydzień temu
Pasteryzowanie słoików w piekarniku zajmuje około 30 minut. Trzeba ułożyć je na blasze i podgrzać w odpowiedniej temperaturze. Wekowanie w ten sposób jest bardzo wygodne, ale nietrudno tu o błędy. Jeśli będziesz t[…]
- Załaduj więcej