Justyna

  • To ostatnia rzecz jaką udało mi się upiec w moim staro nowym piekarniku – ma tylko dwa lata nie mówiąc że dosyć sporo kosztował i odmówił posłuszeństwa. Wyobraźcie sobie moja minę gdy włączam go by nagrzać przed[…]

  • Kochani mija kolejny rok i przed nami kolejne wspólne Święta Bożego Narodzenia – dziękuje moim czytelnikom tym nowym i tym starym za wszystko i życzę wam by te święta minęły wam pełne wspaniałych chwil, które[…]

  • Przyznam się szczerze od 15 lat go nie jadłam jakoś nie mogłam się przemóc, może i temu że mój tata je hodował i dla mnie były to urocze stworzonka, które karmiłam mleczami i głaskałam. Teraz królików już nie ma i[…]

  • Przepis dostałam już w zeszłym roku, ale dopiero teraz przypomniała mi o nim dobra znajoma – dziękuje Edytko. Ten pyszny dżem jest wspaniałym dodatkiem do zimowej herbaty w sam raz na rozgrzanie. Ja przyrządziłam[…]

  • Oto pierwszy z przepisów jaki wykorzystałam w swoim sloow cookingu, akurat miałam wolny dzień więc nastawiłam obiad i pojechałam pozałatwiać zaległe sprawy. Po powrocie wystarczyło tylko zagęścić powstały sos i[…]

  • Otrzymałam ostatnio bardzo miły prezent od agencji Rumor PR, której klientem jest wyłączny dystrybutor w Polsce marki Crock-Pot. Urządzenie to zwane jest slow cooker czyli wolnogar, posiadam szybkowary i z[…]

  • W ten weekend wypiekaliśmy pyszne bułeczki czekoladowo- cynamonowe, ja oczywiście z małym opóźnieniem bo dopiero dzisiaj :). Przepis pochodzi z książki Erica Lanlarda ” Czekolada”Oczywiście nie byłabym sobą gdybym[…]

  • Najprostsze i chyba najlepsze trufle z 70 % gorzkiej czekolady obtoczone w słodko- kwaskowym cukrze ze zmieloną liofilizowaną żurawiną. Do ich przygotowania użyłam czekolady gorzkiej 70% od Terravity :).<br[…]

  • Otrzymałam ostatnio wspaniałą paczuszkę, małą ale pełną pyszności w 6 różnych smakach w sumie, aż 18 tabliczek pysznej czekolady. Wszystko dzięki zespołowi BLOGmedia i Terravicie – dziękuje :).Lubię czekoladę[…]

  • Justyna dodał(a) nowy wpis, Przyprawa korzenna 10 lat temu

    Święta nadchodzą więc pora najwyższa nastawić piernik staropolski, a co za tym idzie przygotować domową przyprawę korzenną, którą używam do różnych ciasteczek i wszelakich pierników. Jej aromat jest wspaniały i[…]

  • Przepis wart wypróbowania, bardzo delikatne ciasto drożdżowe z serem i jabłkami na wierzchu – pyszności. Oczywiście poszłam do pracy i prawie nic z niego nie zostało więc i do zdjęć pozostało mi kilka kawałków :D. <br[…]

  • Justyna dodał(a) nowy wpis, Lemon curd 10 lat temu

    Uwielbiam mocno cytrynowe kremy i taki jest lemon curd, zrobiłam go już dosyć dawno temu, ale dopiero teraz odgrzebałam zdjęcia i mimo iż przepisów na jego wykonanie jest setki to postanowiłam go dodać na bloga :).[…]

  • Miałam kilka zapytań jak przyrządzić domowy cukier waniliowy bo tylko taki używam w domu, a nie chemiczny cukier wanilinowy. Ja mam dwa sposoby jeden wymaga trochę czasu by cukier przesiąkł aromatem wanilii,[…]

  • Przedstawiam pyszne ciasteczka z konfiturą z pigwy, same pyszności smaczne serowe ciasto połączone z aromatyczną konfiturą mmm…Składniki:20 dag białego sera trzykrotnie zmielonego20 dag masła20 dag mąki[…]

  • Udało mi się po raz kolejny wziąć udział w akcji „Wypiekanie na śniadanie” tym razem oto bułeczki z nutellą… mniam :). Bułeczki są pyszne i proste w przygotowaniu i mimo zmęczenia po podróży po krótkim wypoczynku[…]

  • Kolejny weekendowy wypiek w „Wypiekaniu na śniadanie ” tym razem Małgosia zaproponowała domowe ciasto francuskie nadziane jabłkami. Jak tu się nie skusić mimo ostrego zapalenia oskrzeli i jutrzejszego wylotu na[…]

  • Tym razem wypiekaliśmy w „Wypiekaniu na śniadanie” pyszne drożdżowe zawijane muffiny z jabłkami i cynamonem – pyszności. Przepis pochodzi z bloga Składniki : cytuje ciasto 250g mąki pszennej 15g drożdży125ml[…]

  • Oto kolejny już przepis na pyszna pieczeń rzymską tym razem w połączeniu ze szpinakiem – pyszności. bardzo lubię robić je na obiad bo są bardzo podzielne i można je zrobić dzień wcześniej tylko potem podgrzewamy i[…]

  • Uwielbiam takie połączenia kruche ciastka z chrupiącą cukrową skorupką. Moja córka je uwielbia :). Składniki:50 dag mąki pszennej25 dag masła 4 żółtka3 łyżki śmietany lub gęstego jogurtuskórka otarta z cytryny lub[…]

  • Wrócił wrzesień i powakacyjna dalsza edycja „Wypiekanie na śniadanie” tym razem piekliśmy i w sumie aż do niedzieli pieczemy drożdżówkę z serem i śliwkami – pyszności. Przepis prosty i każdemu z was się na pewno[…]

  • Załaduj więcej