JustMadeFood
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Roladki z karkówki w domowym sosie 6 lat, 7 miesięcy temu
Roladki schabowe w domowym, sosie własnym. Pyszny, niedzielny obiad. Roladki świetnie smakują z ziemniakami, kopytkami, ryżem lub dowolną kaszą. Roladki można zrobić z mięsa z karkówki, szynki czy schabu. <br[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Teraz przepisy w Twoim telefonie, z aplikacją mobilną 6 lat, 7 miesięcy temu
Moja pierwsza aplikacja Ciasta i desery – JustMadeFood, jest już dostępna do pobrania w Google Play. Aplikacja dostępna jest na telefony, na razie z androidem. W przyszłości postaram się wytworzyć aplikacje na inne[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Smoothie gruszka-banan-pomarańcza 6 lat, 7 miesięcy temu
Składniki:2 średniej wielkości gruszki1 dojrzały banan3 pomarańczeSposób przygotowania:Gruszki obrać i pokroić, przenieść do misy blendera. Dodać dojrzałego banana, oraz sok wyciśnięty z pomarańczy. Zmiksować na[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Sos chrzanowy do mięsa, jajek i kanapek 6 lat, 7 miesięcy temu
Uniwersalny sos chrzanowy. Szybki w wykonaniu, pyszny kremowy sos chrzanowy. Można go użyć zarówno do kanapek, do mięs, kotletów czy jajek.Składniki:1 łyżka mąki pszennej1 łyżka masła150 ml bulionu warzywnego2[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Kotlety mielone z kaszą jaglaną 6 lat, 7 miesięcy temu
Dzisiaj nieco inna odsłona kotletów mielonych. Kupiłam większą ilość mięsa mielonego, więc postanowiłam zrobić je na dwa smaki. Jedne tradycyjne, a drugie z kaszą jaglaną. Obie wersje wyszły świetnie. Kasza jaglana[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Makaron z boczkiem i pieczarkami, w kremowym sosie 6 lat, 7 miesięcy temu
Składniki:100 g boczku parzonego lub wędzonego500 g pieczarek1 czerwona cebula2 ząbki czosnku200 ml śmietany 30%3 plasterki żółtego serasól, pieprz czarny1 łyżeczka suszonego oregano1/2 łyżeczki ziół prowansalskich[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Jajka faszerowane rzodkiewką i serkiem śmietankowym 6 lat, 7 miesięcy temu
Składniki:6 jaj ugotowanych na twardopęczek rzodkiewkipęczek szczypiorku 1 łyżka majonezu1 łyżka serka śmietankowego typu Philadephiasól, pieprz czarnykilka gałązek koperku do dekoracjiSposób przygotowania:1. Jajka[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Mazurek z orzechową bezą 6 lat, 7 miesięcy temu
Kruche ciasto wykonałam z przepisu Magdy Gessler, który widziałam podczas jej wielkanocnego programu. Do kruchego ciasta dodała oprócz surowego żółtka, żółtko ugotowane na twardo. Mazurek wyszedł bardzo kruchy i[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Mazurek z pastą Tahini i konfiturą porzeczkową 6 lat, 7 miesięcy temu
Wielkanocny mazurek z pastą tahini, serem mascarpone, białą czekoladą i konfiturą porzeczką. Lubię robić mazurki, ponieważ można się przy nich ponieść fantazji, zarówno przy dekorowaniu jak i łączeniu różnych[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Ciasto Pani Walewska 6 lat, 7 miesięcy temu
Przepis z zeszytu mamy. Mama dostała ten przepis od koleżanki i teraz często robimy je na spotkania rodzinne i święta. Pyszne, orzechowe ciasto z domowym budyniem. Kwaskowa warstwa konfitury, to świetne przełamanie[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Mazurek kajmakowy 6 lat, 7 miesięcy temu
Pyszny, kruchy i bardzo słodki mazurek wielkanocny. Mazurek to tradycyjne ciasto na Wielkanoc. Kajmakowy mazurek nie jest pracochłonny, a efekt jest fantastyczny.Składniki na kruche ciasto: 350 g mąki pszennej[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Jajka faszerowane pieczarkami 6 lat, 8 miesięcy temu
Jajka faszerowane pieczarkami to podstawa Wielkanocnych, faszerowanych jajek. Intensywnie pieczarkowe jajka, z dodatkiem świeżego koperku i natki pietruszki na pewno wszystkich zachwycą. Nie zapominajmy, że oprócz[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Pizza z zielonym pesto i mozzarellą 6 lat, 8 miesięcy temu
Jak przychodzi mi do głowy nowy przepis na pizzę, robię go przy okazji robienia pizzy z ulubionymi składnikami (wtedy mam pewność, że nie zostanę głodna, jeżeli mi nie zasmakuje). Kilka małych pizz, zrobiłam[…]