Jem więc Jestem
-
Jem więc Jestem stał się zarejestrowanych użytkownikiem 9 lat, 11 miesięcy temu
-
Jem więc Jestem dodał(a) nowy wpis, Gruba dynia. O dyni w kuchni amerykańskiej i nie tylko. Dla magazynu SMAQ. 9 lat, 12 miesięcy temu
Dla listopadowego numeru Magazynu SMAQ (listopad 2014) przygotowałam felieton o dyni oraz serię autorskich przepisów i zdjęć z użyciem tego owocu. Dziś na łamach mojego blogu reedytuję felieton.
Możecie za[…]
-
Jem więc Jestem dodał(a) nowy wpis, Makaron z wędzonym łososiem, koprem, szpinakiem i kaparami czyli smaki zimnej Północy 10 lat temu
Pasta, zwana w Polsce makaronem, to jeden z najszybszych w przygotowaniu składników spożywczych. Sucha pasta jest tania jak woda. Popularna i sprzedawana w najróżniejszej formie i kształtach praktycznie na całym[…]
-
Jem więc Jestem dodał(a) nowy wpis, Uzdrawiająca zupa z korzenia kurkumy, zielonej fasoli mung i pieczonych pomidorów 10 lat temu
Kurkuma. Indyjski Szafran. Znana również jako „Szafran Biedaków”. Kosztuje zalednie ułamek tego co prawdziwy szafran. Krewna imbiru. Korzeń o ostrym, piekącym w język i nieco gorzkim smaku. Aromatyzuje jedzenie.[…]
-
Jem więc Jestem dodał(a) nowy wpis, Pizza „Największy hit imprez” z karmelizowaną cebulą i oliwkami Kalamata. Dla magazynu SMAQ 10 lat temu
Dla wakacyjnego numeru Magazynu SMAQ (lipiec/sierpnień 2014) przygotowałam serię zdjęć i autorskich przepisów na nietypowe pizze.
Dziś reedytuję na łamach mojego blogu przepis na pizzę, która stała się hitem[…] -
Jem więc Jestem dodał(a) nowy wpis, Kalifornia BLT czyli dodaj do kanapki awokado i kolendrę zamiast sałaty. Specjalnie dla magazynu SMAQ. 10 lat, 1 miesiąc temu
Dla wrześniowego numeru Magazynu SMAQ (wrzesień 2014) przygotowałam felieton o awokado oraz serię autorskich przepisów z użyciem tego owocu. Dziś na łamach mojego blogu reedytuję przepis na kanapkę BLT w[…]
-
Jem więc Jestem dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka z kurczakiem pełna warzyw, którą przełkną nawet największe niejadki 10 lat, 1 miesiąc temu
Problem z nakarmieniem dzieci, w szczególności warzywami mają nie tylko rodzice w Polsce. Warzywa surowe i gotowane nie bardzo odpowiadają maluchom. Myślę, że ma to głównie związek z ich teksturą i niecałkiem[…]
-
Jem więc Jestem dodał(a) nowy wpis, Awokado. Moja miłość od pierwszego kęsa. Specjalnie dla magazynu SMAQ. 10 lat, 1 miesiąc temu
Dla wrześniowego numeru Magazynu SMAQ (wrzesień 2014) przygotowałam felieton o awokado oraz serię autorskich przepisów z użyciem tego owocu. Dziś na łamach mojego blogu reedytuję felieton.
Możecie za darmo[…]
-
Jem więc Jestem dodał(a) nowy wpis, Czerwona kapusta i orzechy laskowe to duet perfekcyjny kiedy karmelizowany 10 lat, 2 miesiące temu
Odkąd rezyduję w Kalifornii nie mam tego problemu, ale pamiętam, że kiedy mieszkałam w Polsce, późna jesień nie napawała mnie specjalnym optymizmem. Nie tylko zapowiadała długie miesiące zimy, ale także koniec[…]
-
Jem więc Jestem dodał(a) nowy wpis, Pizza Botwinka to najzwyczajniej pizza z burakami. Przepis specjalnie dla magazynu kulinarnego SMAQ. 10 lat, 3 miesiące temu
Dla wakacyjnego numeru Magazynu SMAQ (lipiec/sierpnień 2014) przygotowałam serię zdjęć i autorskich przepisów na nietypowe pizze. Dziś reedytuję na łamach mojego blogu przepis na Pizzę „Botwinka”.
Pizza „Botwinka”[…]
-
Jem więc Jestem dodał(a) nowy wpis, Kto w Polsce nie umie upiec sernika? 10 lat, 3 miesiące temu
Ze wszystkich kulinarnych przedsięwzięć, pieczenie ciast należy do najmniej przeze mnie lubianych. W związku z tym wychodzi mi najsłabiej. Można powiedzieć, że często w ogóle nie wychodzi. Niechęć do wypieków ma[…]