FoodMagazine
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Kluski lane 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Kluski lane:
Kluski lane najczęściej podaje się jako dodatek do zup, wtedy gotujemy je bezpośrednio w zupie pod koniec gotowania. Możemy także podać je osobno np. z sosem, ale wtedy gotujemy je w osolon[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Makaron z serem 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Makaron z serem:
Makaron z serem to pyszny i szybki przepis na danie obiadowe czy kolację. W Polsce uwielbiamy dania, które opierają się na wykorzystaniu makaronu. Ogromnym plusem jest również fakt, że pr[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ciasto na gofry 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Ciasto na gofry:
Ciasto na gofry powinno być zawsze chrupiące z wierzchu i lekkie jak piórko. Chcecie zajadać się pysznymi, chrupiącymi goframi, które pamiętacie z wakacyjnych budek? Zawsze uwielbi[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Polewa z czekolady 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Polewa z czekolady:
Polewa z czekolady potrafi zdziałać cuda z każdym deserem. Idealnie nadaje się jako polewa do wielu ciast czy deserów, np. owoców, bitej śmietany czy lodów. Prawidłowo przygotowana polewa p[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Zakwas 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Zakwas:
Zakwas to świetny dodatek do chleba. Obecnie bardzo często podczas pieczenia domowego chleba idziemy na łatwiznę i zamiast zakwasu używamy drożdże, spulchniacze i inne dodatki. Oczywiście i bez zak[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ryż na mleku 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Ryż na mleku:
Ryż na mleku to pyszny, a zarazem bardzo prosty do przygotowania deser.to potrawa najczęściej kojarzona z dzieciństwem. Mamy i babcie chętnie serwowały ją dzieciom i wnukom na śniadan[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Lody śmietankowe 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Lody śmietankowe:
Lody śmietankowe to cudowny mleczny i kremowy deser, który uwielbia chyba każdy. Lody śmietankowe są wyśmienitą bazą do przyrządzenia różnego rodzaju mieszanek smakowych. Są również idea[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ice tea 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Ice tea:
Ice tea czyli mrożona herbata. Jest to jak sama nazwa wskazuje mocno schłodzony napój na bazie herbaty z różnymi dodatkami. Gotową można kupić w większości sklepów, ale trzeba pamiętać,[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Zakwas buraczany 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Zakwas buraczany:
Zakwas buraczany to klarowny, ciemnofioletowy płyn, który powstaje w procesie kiszenia buraków. Wszystko za sprawą fermentacji, którą przeprowadzają bakterie kwasu mlekowego. Rozkła[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Domowe masło 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Domowe masło:
Domowe masło jest o niebo lepsze niż te, które możemy spotkać na sklepowych półkach. Wielu z nas pamięta z dzieciństwa smak domowego masła, które przygotowywały nasze babcie.
Wiad[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Zapiekana dynia z serem 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Zapiekana dynia z serem:
Zapiekana dynia z serem to szybki i prosty przepis na przekąskę z dynią. Danie to idealnie nadaje się również jako dodatek do dań głównych oraz jako samodzielne danie. Jest bard[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka makaronowa z dynią i kurczakiem 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Zapiekanka makaronowa z dynią i kurczakiem:
Zapiekanka makaronowa z dynią i kurczakiem to dobra propozycja na smaczny i ciekawy obiad. Jest bardzo prosta i szybka do przygotowania. Potrzebujemy zaledwie k[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Pęczotto z burakiem i kozim serem 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Pęczotto z burakiem i kozim serem:
Pęczotto z burakiem i kozim serem to pyszny pomysł na zdrowy i szybki obiad z użyciem kaszy pęczak (stąd oczywiście ta nazwa pęczotto). Kasza ugotowana w ten sam sposób[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Karmelizowana brukselka 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Karmelizowana brukselka:
Karmelizowana brukselka to świetny pomysł na podanie brukselki, aby każdemu zasmakowało. Zastanawiacie się czasami jak zrobić, aby ta mała, śmierdząca kapustka zasmakow[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Parfait z mango i granolą 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Parfait z mango i granolą:
Parfait z mango i granolą to pyszny pomysł na orzeźwiający deser. Jest bardzo prosty i szybki do przygotowania, a z pewnością polubią go wszyscy.
Zastanawiacie się pewnie c[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Pieczone tofu z przyprawami 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Pieczone tofu z przyprawami:
Pieczone tofu z przyprawami to świetny pomysł na smaczne danie dla wegan i wegetarian. Tofu staje się coraz popularniejsze w naszych domach. Jest bardzo dużo ciekawych pom[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Syropy na wiosnę – najlepsze oczywiście naturalne! 5 lat, 6 miesięcy temu
Jak poprawić wiosną odporność organizmu? Jednym z cennych sojuszników są przepyszne syropy, które można dodawać do herbaty, kawy i posiłków na słodko. Oczywiście, muszą to być syropy z naturalnych sk[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Deska serów 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Deska serów:
Deska serów to słynny francuski sposób na podawanie sera żółtego i serów pleśniowych. Przygotowanie apetycznej deski z samymi serami bądź serami i wędlinami to sposób na proste, a jednocześnie[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Risotto z zielonych szparagów 5 lat, 6 miesięcy temu
Opis Risotto z zielonych szparagów:
Risotto z zielonych szparagów to moja ulubiona sezonowa wersja słynnego risotto. Uwielbiam czas, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi. Zazwyczaj kupuję szparagi zielone i pr[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Panini 5 lat, 7 miesięcy temu
Opis Panini:
Panini, panino słowo to po włosku oznacza “mały kawałek chleba”. Jest to po prostu kanapka zrobiona z kromek chleba, najczęściej ciabatty. Kanapka zazwyczaj podawana jest na ciepło. Można przy[…] - Załaduj więcej