FoodMagazine
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ice tea 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Ice tea:
Ice tea czyli mrożona herbata. Jest to jak sama nazwa wskazuje mocno schłodzony napój na bazie herbaty z różnymi dodatkami. Gotową można kupić w większości sklepów, ale trzeba pamiętać,[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Zakwas buraczany 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Zakwas buraczany:
Zakwas buraczany to klarowny, ciemnofioletowy płyn, który powstaje w procesie kiszenia buraków. Wszystko za sprawą fermentacji, którą przeprowadzają bakterie kwasu mlekowego. Rozkła[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Domowe masło 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Domowe masło:
Domowe masło jest o niebo lepsze niż te, które możemy spotkać na sklepowych półkach. Wielu z nas pamięta z dzieciństwa smak domowego masła, które przygotowywały nasze babcie.
Wiad[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Zapiekana dynia z serem 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Zapiekana dynia z serem:
Zapiekana dynia z serem to szybki i prosty przepis na przekąskę z dynią. Danie to idealnie nadaje się również jako dodatek do dań głównych oraz jako samodzielne danie. Jest bard[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka makaronowa z dynią i kurczakiem 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Zapiekanka makaronowa z dynią i kurczakiem:
Zapiekanka makaronowa z dynią i kurczakiem to dobra propozycja na smaczny i ciekawy obiad. Jest bardzo prosta i szybka do przygotowania. Potrzebujemy zaledwie k[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Pęczotto z burakiem i kozim serem 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Pęczotto z burakiem i kozim serem:
Pęczotto z burakiem i kozim serem to pyszny pomysł na zdrowy i szybki obiad z użyciem kaszy pęczak (stąd oczywiście ta nazwa pęczotto). Kasza ugotowana w ten sam sposób[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Karmelizowana brukselka 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Karmelizowana brukselka:
Karmelizowana brukselka to świetny pomysł na podanie brukselki, aby każdemu zasmakowało. Zastanawiacie się czasami jak zrobić, aby ta mała, śmierdząca kapustka zasmakow[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Parfait z mango i granolą 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Parfait z mango i granolą:
Parfait z mango i granolą to pyszny pomysł na orzeźwiający deser. Jest bardzo prosty i szybki do przygotowania, a z pewnością polubią go wszyscy.
Zastanawiacie się pewnie c[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Pieczone tofu z przyprawami 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Pieczone tofu z przyprawami:
Pieczone tofu z przyprawami to świetny pomysł na smaczne danie dla wegan i wegetarian. Tofu staje się coraz popularniejsze w naszych domach. Jest bardzo dużo ciekawych pom[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Syropy na wiosnę – najlepsze oczywiście naturalne! 4 lata, 6 miesięcy temu
Jak poprawić wiosną odporność organizmu? Jednym z cennych sojuszników są przepyszne syropy, które można dodawać do herbaty, kawy i posiłków na słodko. Oczywiście, muszą to być syropy z naturalnych sk[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Deska serów 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Deska serów:
Deska serów to słynny francuski sposób na podawanie sera żółtego i serów pleśniowych. Przygotowanie apetycznej deski z samymi serami bądź serami i wędlinami to sposób na proste, a jednocześnie[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Risotto z zielonych szparagów 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Risotto z zielonych szparagów:
Risotto z zielonych szparagów to moja ulubiona sezonowa wersja słynnego risotto. Uwielbiam czas, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi. Zazwyczaj kupuję szparagi zielone i pr[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Panini 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Panini:
Panini, panino słowo to po włosku oznacza “mały kawałek chleba”. Jest to po prostu kanapka zrobiona z kromek chleba, najczęściej ciabatty. Kanapka zazwyczaj podawana jest na ciepło. Można przy[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Warzywa na grilla 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Warzywa na grilla:
Warzywa na grilla to świetny pomysł na dodatek do tradycyjnego grilla. Warzywa idealnie skomponują się z naszym ulubionym mięsem.
Dla każdego warzywa z grilla oznaczają inne danie.[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Pasta z tuńczyka 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Pasta z tuńczyka:
Pasta z tuńczyka to idealna propozycja na ciekawe kanapki. To także dobry pomysł na wprowadzenie do diety większej ilości ryb. Dzięki niej śniadanie do pracy czy szkoły lub kanapki[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Tosty z serem i szynką 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Tosty z serem i szynką:
Tosty z serem i szynką to już prawdziwa klasyka, która ponownie coraz częściej gości na naszych talerzach. Coraz częściej przygotowujemy je nie tylko na kolację czy śniadanie[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Grillowane szparagi zawijane z boczkiem 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Grillowane szparagi zawijane z boczkiem:
Grillowane szparagi zawijane z boczkiem to danie proste i szybkie w przygotowaniu. Rozpoczął się wspaniały sezon na szparagi. To idealne danie na letni obiad, na[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Kanapka Club sandwich 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Kanapka Club sandwich:
Kanapka Club sandwich czyli kanapka klubowa, to nic innego jak pieczywo pszenne, przełożone mięsem drobiowym, sałatą, bekonem, pomidorem i majonezem. Pieczywo powinno być ciepł[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Pasta z makreli 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Pasta z makreli:
Pasta z makreli to jedna z najczęściej robionych past kanapkowych w niejednym polskim domu. Oczywiście głównym składnikiem tej pasty jest wędzona makrela. Jest to super dodatek do świeżeg[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Sałatka z makaronem i sałatą 4 lata, 6 miesięcy temu
Opis Sałatka z makaronem i sałatą:
Sałatka z makaronem i sałatą jest niezaprzeczalnie jedną z najbardziej sycących,bogatych w węglowodany sałatek. Podstawą jest makaron, który należy ugotować al dente oraz do[…] - Załaduj więcej