FoodMagazine
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Pieczone awokado z jajkiem i boczkiem 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Pieczone awokado z jajkiem i boczkiem:
Pieczone awokado z jajkiem i boczkiem to świetny pomysł na pożywne i zdrowe śniadanie.
Awokado jest zaliczane do najzdrowszych owoców, które powinno włączyć się do[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Cynamonowe churros 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Cynamonowe churros:
Cynamonowe churros to pyszny deser dla każdego. Churros to nic innego jak słynne i tradycyjne hiszpańsko-meksykańskie wypieki. Mają formę długiego prętu, a po przekrojeniu kształt[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Konfitura z czerwonej cebuli 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Konfitura z czerwonej cebuli:
Konfitura z czerwonej cebuli to świetny dodatek i dopełnienie do wielu dań. Idealnie pasuje do mięs i świetnie podkreśla ich smak. Sprawdzi się również w roli przystawki.
W[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Chipsy z jarmużem 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Chipsy z jarmużem:
Chipsy z jarmużem to zdrowa i błyskawiczna przekąska warzywna. Chipsy można zrobić niemal ze wszystkich warzyw korzeniowych. Jesień oraz zima to idealny czas na jarmuż. Sezon na to[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Frytki z sosem serowym 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Frytki z sosem serowym:
Frytki z sosem serowym i bekonem to idealne połączenie smaków. Do tego idealnie pasuje również ostra papryczka, która nadaje charakteru.
Frytki to pyszne i smażone ziemniaki[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Sałatka arbuzowa z serem feta 5 lat, 10 miesięcy temu
Opis Sałatka arbuzowa z serem feta:
Sałatka arbuzowa z serem feta to pyszna i orzeźwiająca sałatka, która nadaje się idealnie na pikniki w plenerze ale i nie tylko. Idealnie sprawdzi się również na domowych[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Czekoladowy suflet korzenny 5 lat, 10 miesięcy temu
Czekoladowy suflet korzenny
Czekoladowy suflet korzenny to aromatyczny deser idealna propozycja na walentynki
Składniki
250 g gorzkiej czekolady
230 g masła + odrobina do posmarowania foremek
140 g cukru[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Kiszone cytryny 5 lat, 10 miesięcy temu
Opis Kiszone cytryny:
Kiszone cytryny są kluczowym składnikiem marokańskiego tażin oraz ngam nguv – kambodżańskiej zupy z kurczakiem. Możemy je spotkać również w kuchni francuskiej.
Samo kiszenie nie jest[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Frytki z cukinii 5 lat, 10 miesięcy temu
Opis Frytki z cukinii:
Frytki z cukinii to prosty i zdrowy pomysł na pyszne frytki prosto z piekarnika. To delikatne i rozpływające się w ustach łódeczki w chrupiącej panierce. Pomysł na frytki z cukinii to[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Kiszone marchewki 5 lat, 10 miesięcy temu
Opis Kiszone marchewki:
Kiszone marchewki stanowią świętą alternatywę dla kiszonej kapusty, ogórków, buraków, papryki, pomidorów czy cytryn. W smaku jest bardzo słodka i zarówno delikatna. Najlepsza jest taka[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Falafel z ciecierzycy 5 lat, 10 miesięcy temu
Opis Falafel z ciecierzycy:
Falafel z ciecierzycy to świetna propozycja na danie, gdy w rodzinie mamy wegetarianina i nigdy nie wiemy co wtedy przygotować na obiad.
Falafel to smażone kulki lub kotleciki,[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Jabłka w karmelu 5 lat, 10 miesięcy temu
Opis Jabłka w karmelu:
Jabłka w karmelu to przepyszna propozycja na deser. Jest to smakołyk, który zasmakuje zarówno dzieciom jak i wszystkim dorosłym.
Każdy uwielbia jabłka i karmel. Dlatego też ten deser[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Jak gotować na cały tydzień 5 lat, 10 miesięcy temu
Jak gotować na cały tydzień:
Jak gotować na cały tydzień, czyli jak łatwo zaplanować posiłki i zaoszczędzić przy tym czas oraz pieniądze.
Zastanawianie się co ugotować zajmuje dużo czasu, a jak się już coś[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Marynowane podgrzybki 5 lat, 10 miesięcy temu
Opis Marynowane podgrzybki:
Marynowane podgrzybki to świetny pomyśl na przechowanie kawałka lasu na dłużej.Jesień to idealna pora na przetwory. Oprócz dżemów warto też zrobić grzyby marynowane. Grzyby[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Jak długo gotować grzyby przed zamrożeniem 5 lat, 10 miesięcy temu
Jak długo gotować grzyby przed zamrożeniem:
Jak długo gotować grzyby przed zamrożeniem, czyli najlepsze porady, aby zachować świeżość grzybów na dłużej.
Smakiem leśnych grzybów możemy cieszyć się dużo dłużej[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Jak gotować słoiki z przetworami 5 lat, 10 miesięcy temu
Jak gotować słoiki z przetworami:
Jak gotować słoiki z przetworami, czyli w jaki sposób pasteryzować słoiki z naszymi ulubionymi przetworami?
Po sezonie letnim, kiedy mamy najlepszy dostęp do świeżych owoców,[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Jak długo gotować ziemniaki przed pieczeniem 5 lat, 10 miesięcy temu
Jak długo gotować ziemniaki przed pieczeniem:
Jak długo gotować ziemniaki przed pieczeniem, oto kilka ważnych porad, aby nasze pieczone ziemniaki już nigdy nie były za suche, ani zbytnio[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Marynowane borowiki 5 lat, 10 miesięcy temu
Opis Marynowane borowiki:
Marynowane borowiki to kolejna świetna propozycja na wykorzystanie grzybów leśnych. Kiedy jest sezon na grzyby leśne mamy największą możliwość na zdobycie ich w rozsądnej cenie. W[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Jak gotować ryż do risotto 5 lat, 10 miesięcy temu
Jak gotować ryż do risotto:
Jak gotować ryż do risotto, aby danie wyło wyjątkowe?
Risotto to danie obiadowe pochodzące ze słonecznej Italii.Jest to kulinarny symbol Włoch, który jest tak samo popularny i[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Flaki z boczniaków 5 lat, 10 miesięcy temu
Opis Flaki z boczniaków:
Flaki z boczniaków to lekka i pożywna propozycja podania zupy. Chociaż z klasycznymi flaczkami, które gotowała nam nasza babcia mają niewiele wspólnego, bo tylko nazwę, ale zapewniam,[…]
- Załaduj więcej