FoodMagazine
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ryba po grecku 5 lat, 8 miesięcy temu
Opis Ryba po grecku:
Ryba po grecku to pyszne tradycyjne danie nie tylko na wigilijny stół. Oczywiście Wigilia nie odbędzie się bez tego dania, ale przygotowuję je zawsze kiedy najdzie mnie ochota. Danie to nie[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Pierogi z truskawkami 5 lat, 8 miesięcy temu
Opis Pierogi z truskawkami:
Pierogi z truskawkami to kolejna propozycja na nasze wiosenne menu. Pierogi na słodko możemy podawać z dodatkiem cukru, słodkiej śmietany, jogurtu czy również z dodatkiem musu[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Tortellini z parmezanem i kiełbasą 5 lat, 8 miesięcy temu
Opis Tortellini z parmezanem i kiełbasą:
Tortellini z parmezanem i kiełbasą to ciekawa propozycja na danie obiadowe czy kolację.
Tradycyjne, włoskie tortellini to makaronowe pierożki, które mogą mieć farsz[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Moscow Mule 5 lat, 8 miesięcy temu
Opis Moscow Mule:
Moscow Mule jest drinkiem, który tradycyjnie podaje się w miedzianych kubkach. Jednym zdaniem jest to drink stworzony z ognistego piwa imbirowego, wódki i świeżej limonki.
Według dostępnych[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Lemon Drop Martini 5 lat, 8 miesięcy temu
Opis Lemon Drop Martini:
Lemon Drop Martini to prosty a zarazem bardzo smaczny drink. Swoim smakiem przypomina nam landrynkowe cytrrusowe cukierki, tylko, że takie dla dorosłych, z dodatkiem[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Barracuda 5 lat, 8 miesięcy temu
Opis Barracuda:
Barracuda to ostra ryba. Również i w tym przypadku ta nazwa sprawdza się idealnie. W przeciwieństwie do większości owocowych koktajli rumowych, ten ma jeszcze w dodatku wino musujące. Dzięki[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Paradise Drink 5 lat, 8 miesięcy temu
Opis Paradise Drink:
Paradise Drink należy do jednych z najpopularniejszych drinków na świecie. Jest to bardzo prosty drink, który składa się tylko z 3 składników takich jak: gin, sok ze świeżo wyciśniętych[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Irish Coffee 5 lat, 8 miesięcy temu
Opis Irish Coffee:
Irish Coffee, czyli Kawa po irlandzku. Jest to kawa z procentami, a dokładnie z whisky. Drink ten znany jest na całym świecie. Rozgrzewające właściwości i smak uzyskujemy dzięki[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Manhattan Drink 5 lat, 8 miesięcy temu
Opis Manhattan Drink:
Manhattan Drink to klasyczny koktajl na bazie bourbon whiskey. Swoją nazwę zawdzięcza jednej z dzielnic Nowego Jorku, gdzie został wymyślony. Jest to pierwszy drink, który w swoim[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Bacardi Drink 5 lat, 8 miesięcy temu
Opis Bacardi Drink:
Bacardi Drink to prosty drink z rumu, który nie tylko apetycznie wygląda, ale i dobrze smakuje. Najlepiej serwować go latem, gdyż podaje się go mocno schłodzonego. Jest znanym drinkiem[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Kanapka – idealna przekąska na drugie śniadanie 5 lat, 8 miesięcy temu
Kanapki to świetna propozycja na drugie śniadanie – można przygotować je z ulubionych składników i zabrać ze sobą do pracy, szkoły
Chleb to podstawa
Wybierając pieczywo powinniśmy kierować się przede wszystkim[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Kotlety mielone 5 lat, 8 miesięcy temu
Opis Kotlety mielone:
Kotlety mielone jest to potrawa wykonana najczęściej ze zmielonej surowej karkówki wieprzowej, którą przygotowuje się z dodatkiem jajka oraz bułki tartej. Bułka może być również świeża,[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Czym się sugerować przy wyborze patelni do indukcji? 5 lat, 8 miesięcy temu
Popularność płyt indukcyjnych w Polsce jest coraz większa. Jest to doskonałe rozwiązanie dla tych, którzy cenią możliwość szybkiego gotowania. Płyty indukcyjne zużywają też mniej energii niż ich gazowe i[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Składniki różnorodnych dań chińskich i japońskich 5 lat, 8 miesięcy temu
fot. materiały prasowe
Jeśli jesteś miłośnikiem orientalnych smaków, to z pewnością poznałeś już kuchnię japońską, a także chińską. Cechuje je różnorodność i wyjątkowy, niepowtarzalny smak, który zachwycił[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka na bułce 5 lat, 8 miesięcy temu
Opis Zapiekanka na bułce:
Zapiekanka na bułce zna chyba każdy. Tradycyjnie zapiekanki przygotowuje się na bagietce, pszennej bułce typu kajzerka lub bułce. Jeżeli w domowych szafkach zalega nam chleb, który[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Pasta jajeczna 5 lat, 8 miesięcy temu
Opis Pasta jajeczna:
Pasta jajeczna jest to pasta wykonana z jajek, która idealnie sprawdzi się jako dodatek na kanapki. Jest to klasyczny dodatek do śniadań i przekąsek.
Podstawowym składnikiem są oczywiście[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Kapusta zasmażana 5 lat, 8 miesięcy temu
Opis Kapusta zasmażana:
Kapusta zasmażana to jeden z pyszniejszych dodatków do tradycyjnych, polskich obiadów. Według mnie to przepyszny, wiosenny dodatek do dań. Polecam szczególnie z młodymi ziemniakami i[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Babka piaskowa 5 lat, 8 miesięcy temu
Opis Babka piaskowa:
Babka piaskowa to tradycyjne ciasto, które najczęściej przygotowujemy na święta Wielkanocne. Jest bardzo prosta i szybka do zrobienia, a do tego nieziemsko pyszna.
W internecie znalazłam[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Pieczona kaczka z jabłkami 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Pieczona kaczka z jabłkami:
Pieczona kaczka z jabłkami to idealny odświętne danie na święta i niedzielny obiad. Kaczka z tego przepisu wyjdzie Wam zawsze. Możecie ją również przygotować na przyjęcie[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Sos holenderski 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Sos holenderski:
Sos holenderski to pyszny sos na bazie żółtek, masła i białego wina lub octu winnego. Idealnie komponuje się do szparagów, jajek, ryby oraz gotowanych warzyw. Ogromnym plusem i jest to,[…]
- Załaduj więcej