Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Sałatka ogórkowa z marchewką i cebulą 8 lat, 4 miesiące temu
Doskonała sałatka jako dodatek do zimowego obiadu. Jest prosta w przygotowaniu, wymaga tylko trochę więcej czasu. Składniki 5 kg ogórków 1 kg cebuli 3-4 marchewki 4 łyżki soli 1 szkl octu 1 szkl cukru 1 szkl oleju[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Shake czekoladowy 8 lat, 4 miesiące temu
Słodki , zimny i czekoladowy napój bardzo posmakował mojemu synowi. Był pod wrażeniem jego smaku jak i czasu, w którym go przygotowałam. Składniki 500 ml mleka 3,2 % 200 ml śmietanki 30 % 200- 300 ml lodów[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Bułka pizzerinka 8 lat, 5 miesięcy temu
Puszysta bułka z pomidorami, cukinią i cebulą. Propozycja dla amatorów pizzy na grubym spodzie. Z podanych składników wychodzą dwie porcje. Składniki ciasto 25 g drożdży 200 ml ciepłej wody 1 łyżka oleju 1 łyżeczka[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Deser chia z lodami czekoladowymi 8 lat, 5 miesięcy temu
Propozycja dla wielbicieli tych cudownych ziaren. Tym, którzy jeszcze ich nie próbowali gorąco polecam taki właśnie pyszny deser. Składniki 250 ml zimnego mleka 3 łyżki nasion chia 1-2 łyżeczki soku wiśniowego 1[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony 8 lat, 5 miesięcy temu
Uwielbiam dżemy niskosłodzone. To wspaniały dodatek do ciast, deserów i drożdżówek. Są oszczędne, gdyż na 1 kg owoców zużywamy tylko małą łyżeczkę cukru. Składniki 1 kg czarnej porzeczki 1 łyżeczka cukru[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Wiśnie w soku z czarnej porzeczki 8 lat, 5 miesięcy temu
Kolejne pyszne połączenie wiśni i czarnej porzeczki. Takie owoce wspaniale nadają się do ciast i deserów. Składniki 2 l wydrylowanych wiśni 1 l czarnych porzeczek 1 kg cukru 1 l wody 1. Porzeczki zalewamy wodą,[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Dżem agrestowy niskosłodzony 8 lat, 5 miesięcy temu
Z agrestem kojarzą mi się pyszne rogaliki mojej mamy. Wspaniale smakowały, szczególnie zimą, z kwaśnym dżemem. Składniki 1 kg agrestu 1 łyżeczka cukru 1. Owoce dokładnie płuczemy i odsączamy. Usuwamy ogonki.[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Dżem wiśniowy z sokiem z czarnej porzeczki 8 lat, 5 miesięcy temu
Połączenie dwóch owoców zamkniętych w jednym słoiku. Wiśnie z dodatkiem czarnej porzeczki nabierają wyrazistego i ciekawego smaku. Składniki 1 kg wydrylowanych wiśni 1 szklanka soku z czarnej porzeczki 2 szkl[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Tort dwusmakowy 8 lat, 5 miesięcy temu
Tort o dwóch smakach i kolorach. Cała jego słodycz została przełamana dżemem wiśniowym i porzeczkowym. Składniki biszkopt kakaowy 2szt ( tortownica 24 cm ) 2 x 3 jajka 2 x 3/4 szkl mąki 2 x 1/2 szkl cukru 2 x … <a class="colorbox" rel="nofollow"[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Dżem mocno wiśniowy 8 lat, 5 miesięcy temu
Pyszny dżem o intensywnym wiśniowym smaku. Wzbogaciłam go sokiem powstałym po drylowaniu owoców. Składniki 1 kg wydrylowanych wiśni 1 szkl soku z wiśni 1,5 szkl cukru 1. Do dużego garnka wlewamy sok z wiśni,[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Dżem wiśniowy niskosłodzony 8 lat, 5 miesięcy temu
Dżem o niskiej zawartości cukru to doskonały dodatek do ciast. Amatorzy kwaśnych smaków będą nim zachwyceni. Składniki 1 kg wydrylowanych wiśni 1 łyżeczka cukru 1. Wiśnie wkładamy do dużego garnka, zasypujemy[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Cukinia w panierce z suszonych grzybów i otrąb 8 lat, 5 miesięcy temu
Pyszna i zdrowa przekąska dla amatorów cukinii i grzybów. Można upiec ją w piekarniku lub usmażyć na patelni. Składniki 1 cukinia 1 jajko kilka suszonych grzybów 2-3 łyżki otrąb żytnich sól pieprz 1. Grzyby mielimy[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Kompot z czereśni (pasteryzowany) 8 lat, 5 miesięcy temu
Uwielbiam przetwory typu 2 w 1. Oprócz pysznych owoców, które mogę wykorzystać zimą do deserów lub ciast zyskuję także smaczny kompot. Składniki 1 kg czereśni ok. 500 ml wody 10- 15 g cukru 1. Z czereśni usuwamy[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Kawa mrożona cynamonowo- orzechowa 8 lat, 5 miesięcy temu
Pobudzająca, aromatyczna i orzeźwiająca kawa mrożona to doskonały napój na upalne dni. Jej smak dodatkowo wzbogacają kawowe kostki lodu. Składniki 500 ml zimnego mleka 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Tort śmietanowo- owocowy 8 lat, 5 miesięcy temu
Skromny tort urodzinowy z bitą śmietaną. Wewnątrz kryją się banany i brzoskwinie. Składniki biszkopt 3 szt ( tortownica 21 cm ) 3 x 2 jajka 3 x 1/2 szkl mąki 3 x 1/3 szkl cukru 3 x 1/2 łyżeczki proszku … Czytaj[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Torcik kakaowo- cynamonowy z owocami i śmietaną 8 lat, 5 miesięcy temu
Ciasto o delikatnym, orzeźwiającym smaku. Kiwi i brzoskwinie nadają mu soczystości a cynamon odrobinę pikanterii. Składniki biszkopt 2 szt ( tortownica 21 cm ) 2 x 2 jajka 2 x 40 g mąki pszennej 2 x 2 płaskie łyżki mąki …
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Gulasz z żołądków 8 lat, 5 miesięcy temu
Delikatny gulasz z żołądków drobiowych. Doskonale smakuje z kaszą czy ziemniakami. Składniki 800 g żołądków drobiowych 1 cebula liść laurowy 4 ziela angielski ok. 2 łyżki mąki 1 łyżka śmietany koperek sól pieprz[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Staropolska drożdżówka na białkach 8 lat, 5 miesięcy temu
Są takie ciasta, do których używamy wyłącznie żółtek. Pozostałe białka sprawiają pewien kłopot, zostawić je czy wyrzucić? Ta drożdżówka to idealna propozycja na pozbycie się tego dylematu. Porcja na dużą blaszkę.[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Ciasto jogurtowe z truskawkową pianką 8 lat, 6 miesięcy temu
Lekkie i smaczne ciasto w sam raz na upalne dni. Zamiast truskawek możemy użyć dowolnych owoców. Składniki ciasto ( 25 x 40 cm ) 4 jajka 150 g jogurtu naturalnego 2/3 szkl oleju 2 szkl mąki 1 szkl cukru 3 …
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Żeberka chilli 8 lat, 6 miesięcy temu
Pyszna propozycja dla amatorów żeberek. Miękkie i delikatne mięso w aromatycznym, lekko pikantnym sosie. Składniki 1 kg mięsnych żeberek 1 puszka krojonych pomidorów 1 papryka czerwona pasta chilli firmy Proeco[…]
- Załaduj więcej