Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Ciasto smoczy owoc 8 lat, 8 miesięcy temu
Wbrew nazwie nie zawiera ono w sobie pitaji ( dragon fruit ). Ciasto przygotowałam na wzór tego egzotycznego owocu. Biszkopt upiekłam z na bazie malinowego budyniu a wnętrze kryje w sobie drogocenne nasiona chia.[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Gulasz wieprzowy z białą fasolą 8 lat, 8 miesięcy temu
Aromatyczny gulasz do idealny dodatek do ziemniaków, makaronu, kaszy, czy ryżu. Najlepiej smakuje z ulubioną sałatką. Składniki 300 g mięsa gulaszowego 1 mała puszka białej fasoli gotowanej na parze firmy Bonduelle[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Kieszonki z kurczaka faszerowane amarantusem i kawiorem z bakłażana 8 lat, 8 miesięcy temu
Soczyste i aromatyczne mięso z piersi kurczaka to doskonała propozycja na grilla. Można je również upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka ok. 4 łyżki kawioru z bakłażana[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Wiosenne ciasteczka 8 lat, 8 miesięcy temu
Bardzo smaczne ciasteczka bez dodatku jajek. Są trochę pracochłonne ale efektowne. Składniki ciastka 3 szkl mąki 1,5 szkl cukru pudru 3/4 kostki stopionego masła ekstrakt waniliowy lukier 1 białko ok. 1 szkl cukru[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Zielona zupa z klopsikami 8 lat, 8 miesięcy temu
Zupa przygotowana na bazie indyka i samych zielonych warzyw. Ma delikatny smak. Jest idealna dla dzieci. Składniki 1 szyja indycza 1 szkl zielonego groszku 1 szklanka zielonej fasolki szparagowej 1 brokuł kilka[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Dip wiosenny łagodny 8 lat, 8 miesięcy temu
Łagodniejsza wersja dipu do samosów. Polecam również do ostrych i wyrazistych przekąsek. Składniki 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3/4 szkl śmietany 18 % 3/4 szkl jogurtu naturalnego[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Dip wiosenny pikantny 8 lat, 8 miesięcy temu
Bardzo smaczny dodatek, miedzy innymi, do samosów. Pikantny, lekko czosnkowy smak dipu doskonale komponuje się z łagodnymi przekąskami. Składniki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku 2[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Samosy 8 lat, 8 miesięcy temu
Smażone lub pieczone pierogi z warzywnym farszem. Danie to pochodzi z kuchni indyjskiej. Ze względu na dzieci przygotowałam je w piekarniku a nie na patelni, z dwoma rodzajami farszu. Podałam z dwoma wiosennymi[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Roladki wieprzowe z szynką i serkiem topionym 8 lat, 8 miesięcy temu
Smaczna i prosta w przygotowaniu propozycja na wiosenny obiad. Młode ziemniaki i ulubiona sałatka wspaniale skomponują się z wieprzowymi roladkami. Składniki 4 plastry polędwicy wieprzowej 4 plastry dowolnej szynki[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Pasta z zielonej soczewicy 8 lat, 8 miesięcy temu
Smaczna alternatywa do kanapek. Mój syn przepada za soczewicą, może jeść ją łyżkami. Dlatego przygotowałam pastę. Wspaniale smakuje z chrupkim kukurydziano- jaglanym pieczywem firmy Tovago. Składniki 10 łyżek[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Tort imieninowy 8 lat, 8 miesięcy temu
Moja propozycja na Dzień Czekolady. Delikatny, czekoladowy tort z owocową wkładką. Składniki: Biszkopt x 4 ( 21 cm ) 4 x 2 jajka 4 x 2/3 szkl mąki 4 x 1/3 szkl cukru 4 x 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia … Czytaj[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Naleśniki z waniliowym farszem 8 lat, 8 miesięcy temu
Naleśniki z serem to smak mojego dzieciństwa. Uwielbiam ten waniliowy farsz. Tym razem urozmaiciłam je truskawkami i utartą czekoladą. Składniki Ciasto naleśnikowe 2 jajka 1,5 szkl mąki 1,5 szkl mleka szczypta soli[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Sos meksykański z szafranowym ryżem 8 lat, 8 miesięcy temu
Szybki i smaczny obiad dla zapracowanych. Do kotletów mielonych dodałam konfiturę z cebuli a panierkę zrobiłam z chrupkiego żytniego pieczywa. Składniki 1 słoik sosu meksykańskiego firmy Jamar 200 g mięsa[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Wiosenny sernik z młodym jęczmieniem 8 lat, 8 miesięcy temu
Orzeźwiający i delikatny sernik przygotowany na bazie jogurtów greckich. Jest trochę czasochłonny ale za to banalnie prosty do zrobienia. Polecam taki deser na wiosenne przebudzenie. Składniki 2 jogurty greckie ( 2[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Indyk curry 8 lat, 8 miesięcy temu
Bardzo smaczny i nieskomplikowany obiad. Pasta curry to doskonała i aromatyczna marynata do mięs. Składniki 2 podudzia indycze 1 czerwona papryka kawałek pora pasta curry firmy Proeco Polska 1. Mięso nacieramy[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Chili con carne z „polskim kawiorem” 8 lat, 8 miesięcy temu
Taki kulinarny psikus. Pomysł na „polski kawior” podsunęła mi znajoma. Składniki 1 puszka chili con carne firmy Bonduelle 1 kiełbaska śląska 1 torebka kaszy jaglanej 1-2 buraki 1 łyżeczka koncentratu czosnkowego[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Zrazy z mozzarellą i żurawiną 8 lat, 8 miesięcy temu
Pyszna propozycja dla tych, co nie lubią nudy na talerzu. Składniki 8 plastrów polędwicy wieprzowej 8 plastrów szynki parmeńskiej 1 mozzarella konfitura z żurawiny firmy Proeco sól pieprz przyprawa do wieprzowiny 1[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Filet z kurczaka w paście pietruszkowej 8 lat, 8 miesięcy temu
Pasta pietruszkowa to doskonała marynata. Mięso nacięłam w kilku miejscach i nafaszerowałam żurawiną oraz żółtym serem. Mimo smażenia na patelni wyszła prawie jak pieczona w piekarniku. Składniki 1 podwójna pierś z[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Żurek z chrzanem 8 lat, 8 miesięcy temu
Tradycyjny wielkanocny żurek w moim rodzinnym domu zawsze gotowany jest na wędzonych żeberkach. Uwielbiam ten zapach i smak. Jest wyjątkowy tylko podczas świątecznego obiadu. Składniki kawałek wędzonego żeberka 2 l[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Jajka faszerowane pastą z soczewicy i ćwikły 8 lat, 8 miesięcy temu
Jajka faszerowane to fantastyczna przystawka na każdą okazję. Moje wypełniłam pastą z soczewicy i ćwikły. Składniki 10 jajek 1 puszka Soczewicy Gotowanej na Parze firmy Bonduelle 2-3 łyżeczki Ćwikły z Piekła Rodem[…]
- Załaduj więcej