W kuchennym oknie Ewy
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Lazania z mięsem mielonym 9 lat, 6 miesięcy temu
Lazania to doskonały sposób na danie obiadowe lub proszoną kolację. Na pewno nasi goście będą z przyjemnością spożywać przyrządzony przez nas smakołykSKŁADNIKI:Mięso mielone:1/2 kilograma mięsa mielonegoopakowanie […]
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Surówka z młodej kapusty z koperkiem 9 lat, 6 miesięcy temu
Smaczna i i pachnąca wiosną surówka z młodej kapusty. Koperek , szczypiorek, rzodkiewka wszystko w jednym. Warto zaserwować rodzinie do obiadu.Zapraszam na bloga.SKŁADNIKI:1 główka młodej kapusty1 pęczek koperku1 <a href="http://wkuchennymoknieewy.blogspot.com/2015/05/surowka-z-modej-kapusty-z-koperkiem.html" class="colorbox" rel="nofollow"[…]
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Ciasto kruche z rabarbarem 9 lat, 6 miesięcy temu
Dzisiaj ciasto na sobotnie i niedzielne dni. Rabarbar trzeba wykorzystać świeży, więc nowy przepis na ciasto kruche z rabarbarem i pianką. Bardzo lubię winno – kwaśny smak, który daje rabarbar. Zapraszam na bloga.
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Ciasto kawowe 9 lat, 6 miesięcy temu
Ciasto kawowe, jak sam nazwa wskazuje idealne do porannej lub popołudniowej kawki. Druga sprawa to dodatki, z których składa się ciasto, a więc kawa również w środku ciasta i masy. Zapraszam na bloga.SKŁADNIKI:Na Czytaj dalej
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Zupa krem ze szparagów 9 lat, 6 miesięcy temu
Mówią ,że dobra gospodyni nic nie wyrzuca. Nie wiem na ile jestem dobrą gospodynią, ale końcówek ze szparagów nie wyrzuciłam. Wykorzystałam do zrobienia zupy krem. Wyszła naprawdę smaczna. Oczywiście taką zupę[…]
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Kotlety drobiowe 9 lat, 6 miesięcy temu
Zainspirowana przepisem Ewy SKŁADNIKI:1/2 kg mięsa drobiowego z udźca indyka1 mała pierś z kurczaka30 dag pieczarek1 cebula3 jajka2 łyżki startego sera mozzarella 1 mała bułka do namoczeniasol , pieprz do smaku1[…]
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Makaron śródziemnomorski z łososiem i oliwkami 9 lat, 6 miesięcy temu
Danie dla zwolenników kuchni śródziemnomorskiej. Przepis znalazłam na blogu Tas of my day SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was. Czytaj dalej
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Ciasteczka jagodowe 9 lat, 6 miesięcy temu
Kolejne wejście z ciastem francuskim. Dzisiaj ciasteczka z żelem jagodowym. Bardzo delikatne, pyszne jeszcze ciepłe. Zapraszam.SKŁADNIKI:1 płat gotowego ciasta francuskiegopół słoiczka jagód w żelukilka mrożonych[…]
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Racuchy z rabarbarem 9 lat, 6 miesięcy temu
Rabarbar obrodził i ma swój najlepszy czas. Wykorzystajmy jego smak, który doskonale sprawdza się w wielu potrawach. Od ciast po kompoty i dżemy. Dzisiaj placuszki z rabarbarem. Zapraszam.
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Filet z indyka w warzywach 9 lat, 6 miesięcy temu
Filet z indyka przygotowany niewłaściwie często jest suchy i nie do końca delektujemy się jego smakiem. Danie, które polecam jest idealnym przepisem na delikatne kruche mięso indycze. Zapraszam na bloga.SKŁADNIKI:<br[…]
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Szybkie ciasto z rabarbarem 9 lat, 6 miesięcy temu
Rabarbar w pełni obrodził , więc nie sposób o nim zapomnieć. Bardzo dobrze wypada w cieście, dlatego postanowiłam przygotować szybki i niedrogi placek z rabarbarem.SKŁADNIKI:4 jajka1/2 kostki margaryny1 szklanka Czytaj dalej
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Quiche ze szpinakiem 9 lat, 6 miesięcy temu
Quiche ( czytaj kisz) to rodzaj kruchego ciasta z nadzieniem warzywnym, mięsnym zalanym jajeczno – śmietanową masą. Można w takim razie zastanowić się na czym polega różnica między tartą i quiche?Tarta- to danie[…]
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Szparagi z grilla 9 lat, 6 miesięcy temu
Szparagi można próbować na rożne sposoby. Jeden z nich to grillowane szparagi. Wypróbowałam i wyszło całkiem smacznie. Przepis znalazłam w książeczce załączonej do grilla.SKŁADNIKI:kilka szparagów ( w zależności[…]
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Filet z kurczaka w sezamie 9 lat, 6 miesięcy temu
Tradycyjne filety z kurczaka jak najbardziej smakują serwowane od czasu, do czasu. Jednak warto spróbować nieco inaczej. Tak też proponuję. Filet z kurczaka w sezamowej panierce. Sezam doskonale smakuje[…]
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Barszcz z botwinki z ziemniakami 9 lat, 6 miesięcy temu
Zupa z botwinki to wiosna w moim domu, Kiedy pojawia się taki barszczyk, to w jego smaku czuję zapach wiosny i lata. Teraz mamy wszystko wcześnie, więc możemy pozwolić sobie na taki smakołyk. Zapraszam na bloga.<br[…]
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Wołowina w warzywach 9 lat, 6 miesięcy temu
Dzisiaj wołowina z warzywami, bardzo smaczne danie. Jak na wołowinę mięso kruche i rozpływa się w ustach. Zapraszam.SKŁADNIKI:500 g wołowej łopatki2 marchewkipół pora , biała część1 cukinia1 cebulamały kawałek[…]
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Sałatka brokułowa z karmelizowaną piersią z kurczaka 9 lat, 6 miesięcy temu
Nadrabiam weekendową nieobecność. Dzisiaj ciekawa propozycja sałatki z karmelizowaną piersią z kurczaka. Sałatka należy do tych dietetycznych. Sos robimy na bazie jogurtu. Nie ma tu nic, co zaszkodzi naszej[…]
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Sałatka dietetyczna z szynką 9 lat, 7 miesięcy temu
Sałata lodowa to jedna z wielu sałat, które doskonale komponuje się w dietetycznych daniach. Jest delikatna, świeża i chrupiąca Możemy komponować z nią rożne składniki. Ważne ,żeby wszystko było smaczne. A[…]
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Sernik w polewie czekoladowo-orzechowej 9 lat, 7 miesięcy temu
Piekąc sernik zawsze staram się coś zmienić. Choćby po to, żeby wypróbować rożne smaki.Dzisiaj sernik z brzoskwiniami i w polewie czekoladowo-orzechowej. Doskonałe wykończenie sernika nadaje mu zupełnie inny smak[…]
-
W kuchennym oknie Ewy dodał(a) nowy wpis, Surówka z czerwonej kapusty 9 lat, 7 miesięcy temu
Smaczna surówka do obiadu i nie tylko. Kapusta wcześniej sparzona jest delikatna i miękka. Polecam.SKŁADNIKI:1/2 główki czerwonej kapusty1 łyżka soli1 łyżka cukru2 łyżki octu winnego2 jabłkado smaku oliwa , ocet[…]
- Załaduj więcej