Moje Małe Czarowanie
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, "Tego lata stałam się piękna" Jenny Han 3 lata, 3 miesiące temu
„Odliczałam dni do kolejnych wakacji. Zima prawie się dla mnie nie liczyła. Liczyło się lato. Całe moje życie odmierzały wakacje. Jakbym zaczynała życie dopiero w czerwcu, na plaży, w tym domu”.CZYTAJ DALEJ Czytaj dalej
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Mięsny pieróg z patelni 3 lata, 3 miesiące temu
Taki sobie pieróg wymyśliłam nie chcąc odpalać piekarnika.Będzie smakowicie, aromatycznie i odżywczo.Polecam na obiad, kolację czy śniadanie, w pudełku do pracy będzie znakomity.Mięsny pieróg z patelni.CZYT[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Zamek krzyżacki w Świeciu woj. kujawsko – pomorskie 3 lata, 3 miesiące temu
Dotarliśmy do zamku w sierpniu ubiegłego roku kiedy odbywał się tam remont.Obejrzeliśmy tylko zamek z zewnątrz ale już od roku 2022 miał być otwarty.To był miły spacer, zapraszam.CZYTAJ DALEJ Czytaj dalej
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Lahmacun – placek drożdzowy z jagnięciną i pietruszką 3 lata, 3 miesiące temu
Turecki placek wprost z tureckiego stołu na Wasz, jak to możliwe?Wystarczy postępować zgodnie z radami Bartka Kieżuna z książki „Stambuł do zjedzenia”.Polecam bardzo gorąco, może z CZYTAJ DALEJ Czytaj dalej
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Barszczyk czerwony na wołowinie 3 lata, 3 miesiące temu
Lubicie barszczyk czerwony? a do niego pyszne paszteciki? Jeśli odpowiedź brzmi tak to zapraszam do stołu na talerz pysznego barszczyku.Jak go zrobić? już dzielę się przepisem. Barszczyk na wołowinie.CZYTAJ DALEJ Czytaj dalej
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, "Gdzie śpiewają raki" Delia Owens 3 lata, 3 miesiące temu
„Gdzie śpiewają raki” to wysmakowana oda do świata przyrody, wzruszająca fabuła o dojrzewaniu i zaskakująca relacja z procesu. Owens przypomina, że dzieciństwo nas kształtuje definitywnie i że wszyscy bez wyjątku p[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Chleb zakopiański 3 lata, 3 miesiące temu
Dziś mam chlebek na drożdżach, na mące żytniej zakwaszonej zsiadłym mlekiem lub maślanką.Chleb ma zwarty i sprężysty miąższ, chrupiącą skórkę, jest wyśmienity.Łatwy do przygotowania, polecam domowe pieczywo n[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Daal z fasolką Mamut i kiełbaskami 3 lata, 3 miesiące temu
Daal to indyjskie danie ze strączkami i tak właśnie u mnie jest.Miałam pyszną fasolkę Mamut i nie mogłam jej tutaj nie wykorzystać.Danie jest pachnące, pyszne i treściwe, polecam.Daal z fasolką i kiełbaskam[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Sałatka warzywna z ciecierzycą 3 lata, 3 miesiące temu
Jest to idealny sposób na warzywa z rosołu, można je oczywiście ugotować specjalnie ale jeśli macie te rosołowe to polecam.Ziemniaki gotujemy te nie mączyste, zwarte aby całkiem się nie rozpadły.S[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, "Mamy tylko lato" Klaudia Bianek 3 lata, 3 miesiące temu
Czy wakacyjna miłość zawsze kończy się wraz z początkiem września?Ona – zwyczajna dziewczyna. On – sławny wokalista.Ponieważ kalendarzowe lato jeszcze trwa zapraszam na miłą lekturę tej mazurskiej opowieści wakac[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Krupnik na sercach drobiowych 3 lata, 3 miesiące temu
Dobry krupnik to wyzwanie ale warte zachodu.Dziś mój krupnik ugotowałam na sercach drobiowych i wyszedł znakomity.Polecam na pyszny obiad.Krupnik na sercach.CZYTAJ DALEJ Czytaj dalej
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Cerkiew Opieki Matki Bożej w Dubiczach Cerkiewnych woj. podlaskie 3 lata, 3 miesiące temu
Dziś kolejna piękna cerkiew koloru niebieskiego jakby Anioł stąpił z nieba na ziemię.Przez Dubicze przejeżdżaliśmy całkiem przypadkiem ale nie sposób się nie zatrzymać widząc takie piękne budowle.Spacer[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Gulasz z serc drobiowych z groszkiem i ciecierzycą 3 lata, 3 miesiące temu
Nie wiem czemu tak często pomijamy w naszych kuchniach podroby.Mają niską cenę, są bardzo smaczne i zaspokoją głód niejednego smakosza mięsa.W moim dzisiejszym daniu wykorzystałam serca drobiowe, warto było.Gula[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, "Zielone pastwiska. Saga wiejska" Kasia Bulicz – Kasprzak 3 lata, 3 miesiące temu
Po raz kolejny odwiedzamy Tynczyn, wieś nad brzegiem Huczwy, by poznać dalszy ciąg opowieści inspirowanej prawdziwymi wydarzeniami.Zapraszam na tom III wiejskiej Sagi.Książkę słuchałam w formie audioboo[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Ciasto jogurtowe z makiem 3 lata, 3 miesiące temu
Pyszne ciasto do kawy czy herbaty a może z kubkiem mleka czy kakao.Ciasto jest wilgotne i pyszne, polecam a robi się je bardzo szybko.Ciasto z makiem.CZYTAJ DALEJ Czytaj dalej
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Gulasz z serc drobiowych z marchewką i siedzuniem sosnowym 3 lata, 3 miesiące temu
Sezon grzybowy w pełni warto więc, jeśli tylko wejdziecie w posiadanie tego pysznego grzyba dołożyć go do gulaszu z ser drobiowych.Można już nawet kupić siedzunia sosnowego na straganach, rozejrzyjcie się.Pote[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Szybki bigos 3 lata, 3 miesiące temu
Jeśli najdzie ochota to nie ma zmiłuj się tylko kapusta do garnka i gotujemy.Tak powstał ten pyszny bigos, którego polecam z całego serducha.Popróbujcie, jest niesamowicie smakowity.Szybki bigos.CZYTAJ DALEJ Czytaj dalej
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, "Gangsta Paradise. Katan" Agnieszka Lingas – Łoniewska 3 lata, 3 miesiące temu
„Gangsta Paradise. Katan” to drugi tom nowej serii o ciemnej stronie miasta.Książka tak jak poprzednia wciąga od pierwszych stron.CZYTAJ DALEJ Czytaj dalej
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Francuskie ciastka makowe 3 lata, 3 miesiące temu
Została mi resztka masy makowej – tak, tak czasami i takiej używam oraz miałam w lodówce ciasto francuskie.Pomysłu nie trzeba było długo szukać.Ciastka z makiem wyszły idealnie, polecam.Ciastka makowe.C[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą 3 lata, 3 miesiące temu
Szybko można wyczarować taką pyszną zupę z kapusty włoskiej.Przeważnie gotuję ją kilka dni po tym jak robię gołąbki, czemu?Do gołąbków zużywam duże liście wierzchnie a zostaje mi sam środek, pysznych i chrupią[…]
- Załaduj więcej