Diana Rusiłowicz
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Kruche ciasteczka z masłem orzechowym obtaczane w cukrze 6 lat, 9 miesięcy temu
Ciasteczka smakują reeewelacyjne i systematycznie wypiekam je już od kilku lat. Odrobinę przypominają orzechowe herbatniki, lecz samo masło nie dominuje smaku i w żaden sposób go nie przytłacza. Cukrowa otoczka[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Opiekacz Dezal o wszechstronnych możliwościach – recenzja 6 lat, 9 miesięcy temu
Opiekacz befsztyk-gofry posiadam już prawie 5 miesięcy i jestem naprawdę z niego zadowolona!Urządzenie to jest przeznaczone do pieczenia mięsa, a także gofrów z ciasta biszkoptowego i wytrawnego, warzyw oraz[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Parówki w cieście serowym 6 lat, 9 miesięcy temu
Parówki w cieście robię już od bardzo dawna w rozmaitych wersjach. To naprawdę prosta i smaczna propozycja na wykorzystanie i urozmaicenie zwykłych kiełbasek.W moim domu znikają w ekspresowym tempie, choć staram[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Placek z tapioki z bananem, masłem orzechowym i czekoladą 6 lat, 9 miesięcy temu
Perełki z tapioki znam doskonale!(Tu macie przykładowe przepisy z ich użyciem – klik.)Ostatnio jednak w moje ręce wpadła tapioka nawodniona, która pozwala w błyskawiczny sposób przygotować proste danie na słodko[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Delikatne pulpeciki z indyka z warzywami i koperkiem 6 lat, 9 miesięcy temu
Zapewniam, że takie pulpeciki posmakują zarówno dzieciom – jak i dorosłym.Są pyszne, delikatne i mało kaloryczne.To świetna propozycja na szybki oraz lekki obiad.Dla mnie i córki smakują z mnóstwem warzyw, a mężowi[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Kruche ciasteczka bananowo-orzechowe z kaszą manną (tylko 3 składniki, bez jajek, nabiału, mąki i cukru) 6 lat, 9 miesięcy temu
Uwielbiam swoje 3-składnikowe ciasteczka z masłem orzechowym i pewnego razu postanowiłam upiec ich podobną wersję, ale która nie będzie zawierała jajek, nabiału, mąki, ani cukru!Chciałam również, aby były delikatne[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Kuchnia wegańska. Przewodnik po produktach zastępczych – recenzja 6 lat, 9 miesięcy temu
Książka jest wielką skarbnicą wiedzy i podpowie jak zmienić dowolną potrawę w pyszne, wegańskie jedzenie. Autorki bardzo dokładnie i przystępnie wyjaśniają jakimi produktami należy zastępować poszczególne[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Ser żółty smażony w lekko pikantnym cieście 6 lat, 9 miesięcy temu
Tak przygotowany ser jest nie tylko świetną przekąską, ale także pyszną bombą kaloryczną.Rewelacyjnie smakuje na ciepło, kiedy kusząco się ciągnie oraz po wystygnięciu w wersji solo lub z ulubionym sosem.Ja[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Di w WP kuchnia 6 lat, 9 miesięcy temu
Paluszków surimi w cieście serowo-sezamowym – klik. Czytaj dalej
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Przepyszna kostka migdałowa na krakersach z dwoma kremami i masłem migdałowym (bez pieczenia) 6 lat, 9 miesięcy temu
To moje kolejne autorskie ciasto, które stało się hitem wśród mojej rodziny i znajomych!Jest naprawdę obłędne w smaku i skromnie przyznam, że jestem dumna z tej prostej, ale świetnej receptury.Lekko słone krakersy[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Zdrowe przekąski Moniki Mrozowskiej – recenzja 6 lat, 9 miesięcy temu
Monika jest również wegetarianką oraz propagatorką zdrowego i ekologicznego odżywiana. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne, przede wszystkim związane z edukacją żywieniową. Napisała i współtworzyła takie[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Smalec z czerwonej fasoli/Najprostsza pasta fasolowa 6 lat, 9 miesięcy temu
Już Wam prezentowałam wegański a’la smalec z białej fasoli, który dodatkowo zawierał chrupiące skwareczki z kaszy gryczanej – klik.Tym razem chciałam przedstawić delikatniejszą pastę, która jest też prostsza w[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Pomarańczowe ciasteczka z kleiku ryżowego z konfiturą 6 lat, 9 miesięcy temu
Uwielbiam ciasteczka z kleiku ryżowego i często wymyślam ich przeróżne wersje, co pewnie wiecie obserwując mój blog.Tym razem chciałam Wam zaprezentować przepyszne, mocno kruche i niesamowicie delikatne ciasteczka[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Buraczki z majonezem 6 lat, 9 miesięcy temu
Odkąd sięgam pamięcią w moim domu często gościły buraczki zasmażane oraz te z majonezem.Kiedyś przyrządzała je moja mama, a teraz ja kontynuuję tradycję.Są pyszne i idealnie sprawdzają się jako dodatek do[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Trufle z orzechów włoskich, serka mascarpone i białej czekolady (tylko 3 składniki!) 6 lat, 9 miesięcy temu
Wiecie, że pierwszą partię trufli zjadłam sama zaledwie w… dwa wieczory!Smakują naprawdę niesamowicie i po spróbowaniu jednej ma się ochotę na drugą, trzecią Czytaj dalej
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Kotlety z kaszy jęczmiennej 6 lat, 9 miesięcy temu
Choć lubię kotlety z mięsa, to z przeróżnych kasz także przyrządzam dość często.Tym razem chciałam zaprezentować wersję z kaszą jęczmienną, która jest bardzo lubiana przez moją rodzinę.Takie kotlety świetnie nadają[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Skuteczne porządki z produktami Gold drop – recenzja 6 lat, 9 miesięcy temu
Dix Professional kamień i rdzaPłyn przeznaczony jest do mycia armatury kuchennej i łazienkowej, umywalek oraz kabin prysznicowych.Doskonale czyści wszystkie powierzchnie chromowane, stal nierdzewną i nawet glazurę.[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Migdałowe ciasteczka z kaszą manną i jabłkami 6 lat, 9 miesięcy temu
Ciasteczka są przyjemnie chrupiące i naprawdę rewelacyjne w smaku!Ich migdałowy posmak oraz dodatek jabłka sprawia, że ciężko poprzestać na jednym, czy nawet dwóch ciastkach!Koniecznie spróbujcie takiego[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Paluszki surimi w cieście serowo-sezamowym 6 lat, 9 miesięcy temu
Surimi w cieście to mój niejednokrotnie sprawdzony pomysł na pyszną przekąskę – jak również na lekki posiłek.Tak przygotowane paluszki są rewelacyjne na ciepło oraz po wystygnięciu.Ciasto możecie doprawić według[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Ciasto Milky Way w wersji kokosowej z białą czekoladą (przepis tylko u mnie!) 6 lat, 10 miesięcy temu
Klasyczne ciasto Milky Way bez pieczenia już znacie – klik.Przyznam, że jest obłędne w smaku i nie potrzebuje ulepszania, ale chciałam je połączyć z moim ukochanym kokosem i białą czekoladą, do której mam…[…]
- Załaduj więcej