CookingTime
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Sałatka do grilla 6 miesięcy temu
Sałatka do grilla z ziemniakami idealnie komponuje się z pieczonym mięsem, kiełbaskami czy warzywami. Dzięki połączeniu delikatnych ziemniaków, aromatycznych ziół i chrupiących ogórków konserwowych, całość zyskuje[…]

-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Drink Aperol Spritz 6 miesięcy temu
Czytaj dalej
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Drink Malibu z mlekiem kokosowym – tropikalny koktajl 6 miesięcy temu
Czytaj dalej
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Panforte Margherita 6 miesięcy temu
Czytaj dalej
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Sernik pistacjowy 6 miesięcy temu
Jeśli lubisz orzechowe desery i chcesz podać coś naprawdę efektownego to sernik pistacjowy na spodzie z herbatników będzie idealny. Ma kremową konsystencję, elegancki wygląd i wyjątkowy smak, który trudno pomyl[…]

-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Sernik z brzoskwiniami 6 miesięcy temu
Sernik z brzoskwiniami to rewelacyjny deser, delikatnie słodki i smaczny. Puszysta masa serowa zachwyca aksamitną konsystencją i subtelną nutą pomarańczy, która nadaje ciastu wyjątkowy aromat. Słodkie brzoskwinie[…]

-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Sernik z rosą 6 miesięcy temu
Sernik z rosą to jeden z tych deserów, które wyglądają, jakby wymagały mnóstwa pracy… a w rzeczywistości są banalnie proste. Delikatna, puszysta masa serowa, kruchy spód z herbatników i charakterysty[…]

-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Sernik królewski 6 miesięcy temu
Sernik królewski – jego bogaty, delikatnie waniliowy smak łączy się z subtelną słodyczą czekoladowego ciasta, tworząc kompozycję, która rozpływa się w ustach. Wilgotna masa serowa, przygotowana z twarogu i mi[…]

-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Sernik baskijski 6 miesięcy temu
Sernik baskijski, znany również jako „tarta de queso”, pochodzi z Kraju Basków w Hiszpanii, gdzie zdobył ogromną popularność dzięki swojej niepowtarzalnej konsystencji i smakowi. Jego kremowa, niemal „topiona[…]

-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Pieczone gołąbki w sosie pomidorowym 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Gołąbki to danie, które od lat króluje na polskich stołach. Kojarzą się z domem, babciną kuchnią i ciepłem rodzinnego obiadu. Ich klasyczna forma – mięso mielone z ryżem zawinięte w liście kapusty i duszone w sosi[…]

-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Pieczone gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Gołąbki pieczone bez zawijania są daniem kompletnym, ale doskonale smakują z dodatkiem puree ziemniaczanego, kaszy gryczanej, klusek śląskich lub po prostu z pieczywem. Świetnie sprawdzi się również lekka suró[…]

-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Pasta jajeczna z awokado – szybki i zdrowy przepis 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Pasta jajeczna z awokado to połączenie dwóch składników, które doskonale się uzupełniają – jajek na twardo i dojrzałego awokado. Tradycyjna pasta jajeczna zyskuje w tej wersji nowy, bardziej aksamitny char[…]

-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Karkówka z grilla w pikantnej marynacie z papryką wędzoną 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Grillowana karkówka to danie, które nieodłącznie kojarzy się z latem, spotkaniami na świeżym powietrzu i aromatem dymu unoszącym się znad rusztu. W tej wersji mięso nabiera wyjątkowego charakteru dzięki inte[…]

-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Pulpety w sosie pomidorowym z mozzarellą 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Pulpety w sosie pomidorowym z mozzarellą to klasyczne danie kuchni domowej, które łączy w sobie delikatne mielone mięso z wyrazistym smakiem pomidorów i kremową konsystencją roztopionego sera. Pulpety to potrawa, k[…]

-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Sernik na zimno z malinami i sosem malinowym 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Sernik na zimno z sosem malinowym i świeżymi malinami sprawdza się latem, gdy nie chce nam się włączać piekarnika, a mamy ochotę na coś orzeźwiającego, kremowego i owocowego. W tym przepisie aksamitna masa serowa[…]

-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Sernik krakowski – Przepis na sernik z kratką 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Sernik krakowski to klasyka polskich wypieków, który od lat cieszy się niesłabnącą popularnością na naszych stołach. Charakterystyczny dla niego jest kruchy spód oraz ozdobna kratka z ciasta na wierzchu, pod którą[…]

-
CookingTime stał się zarejestrowanych użytkownikiem 6 miesięcy, 2 tygodnie temu
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Ciasto z rabarbarem i kruszonką 55 lat, 11 miesięcy temu
Ciasto z rabarbarem i kruszonką to przykład wypieku, który bez wyszukanych składników potrafi zachwycić smakiem. Jego sekret tkwi w prostocie i doskonałym zestawieniu smaków – kwaśny rabarbar idealnie komponuje[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Ciasto z rabarbarem i bezą 55 lat, 11 miesięcy temu
Ciasto z rabarbarem i bezą to deser, który zachwyca zarówno wyglądem, jak i smakiem. Delikatny, kruchy spód o maślanym aromacie łączy się tu z soczystym, lekko kwaśnym nadzieniem rabarbarowym i słodką, puszystą be[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Blok czekoladowy 55 lat, 11 miesięcy temu
Blok czekoladowy to idealna słodka przekąska, która łączy w sobie bogaty smak kakao i delikatność mleka w proszku. Ten przepis na blok czekoladowy z mleka w proszku zaskakuje kremową konsystencją, a herbatni[…]