Camelki

  • Ramen w domu – Brian MacDuckston Książka kucharska z łatwymi przepisami na klasyczny ramen i odważnymi nowymi smakami.Ramen w domu – książka kucharska autorstwa Briana MacDuckston to kolejny w naszej domowej[…]

  • Pizza jak z Pizza Hut najlepsze ciasto na pizzę na grubym spodzie Pizza jak z Pizza Hut to najlepszy, naszym zdaniem, przepis na ciasto na pizzę na grubym spodzie. Jestem przekonana, że wy też będziecie nim[…]

  • Pączki tureckie lokmamini pączki bez nadzienia Pączki tureckie lokma to maleńkie pączusie w sam raz na jeden kęs. Całkowicie odmienne od tych, które dotychczas pojawiły się na blogu CzteryFajery.pl Pączki[…]

  • Szynka pieczona w całości pieczeń wieprzowa marynowana w kawie Szynka pieczona w całości jest doskonała na ciepło i na zimno. Soczyste, rozpływające się w ustach mięso można podać na obiad albo jako wędlinę do[…]

  • Pączki wiatrowe z Katalonii Bunyols de vent – pączki wiatrowe Pączki wiatrowe z Katalonii podobnie jak Pączki wiatrowe z KataloniiPączki wiatrowe z Katalonii – składniki 250 ml mleka50 g cukru50 g niesolonego[…]

  • Chleb naan z patelniokrągły i płaski chleb indyjskiChleb naan z patelni smakuje wspaniale. Jest idealny do przygotowania kanapki, pasuje do gulaszy, zup, dań z grochu i oczywiście do każdego indyjskiego posiłku. <br[…]

  • Pączki wiedeńskie szybkie pączki bez drożdży Pączki wiedeńskie, gniazdka, pączki hiszpańskie – trzy różne nazwy, ale smak zawsze rewelacyjny. Wciągają bardziej niż wszystkie nałogi razem wzięte. Nie mają żadnych[…]

  • Kawa z cytryną – espresso romano najlepsza kawa na ból głowy Kawa z cytryną – espresso romano, wbrew swojej nazwie, z Rzymem ma niewiele wspólnego, ale z pewnością warto poznać jej smak. Chyba żadna inna kawa tak[…]

  • Mleko kokosowe z wiórków kokosowychzamiennik mleka krowiego Mleko kokosowe z wiórków kokosowych można zrobić na kilka sposobów. Najłatwiej przygotujecie je w blenderze, doskonale poradzi sobie z tym zadaniem także[…]

  • Chili con carneoryginalny przepis na meksykański gulasz z fasolą i chiliChili con carne – kiedy słyszymy te trzy magiczne słowa, na myśl przychodzą nam piekielnie ostre potrawy z pogranicza Meksyku i Teksasu. Ale[…]

  • Gołąbki z kaszą bulgurTureckie gołąbki w liściach poraGołąbki z kaszą bulgur i porem to wyniesienie pospolitego pora na najwyższy poziom smaku. Turcy są mistrzami w przyrządzaniu potraw z warzyw, ale te gołąbki to[…]

  • Dobra fasolka po bretońsku fasola z kiełbasą i boczkiem w sosie pomidorowym Dobra fasolka po bretońsku jesienią i zimą jest niezastąpiona na obiad albo ciepłą kolację. Jeśli szukasz pomysłu na rozgrzanie ciała i[…]

  • Kawa z garnka po meksykańsku prosty przepis na kawę Kawa z garnka po meksykańsku to kolejna metoda parzenia z której chętnie korzystam. Nie wymaga specjalistycznego sprzętu, ani umiejętności zawodowego zaparzacza[…]

  • Zupa porowo – ziemniaczana krem z pora i ziemniaków Zupa porowo – ziemniaczana przepis bardzo popularny w wielu regionach świata, a jakby mało doceniany w Polsce. Dlaczego tak jest nie mam pojęcia. Może dlatego, że[…]

  • Ciasto pomarańczowe z migdałami przepis na ciasto z pulpy z wyciskarki Ciasto pomarańczowe z migdałami i cynamonem smakuje obłędnie o każdej porze roku. Jesienią i zimą dodaję do niego dużą szczyptę goździków, a[…]

  • Grzane wino sprawdzony przepis na grzańca Grzane wino przepis na grzańca kojarzy się nam zazwyczaj z późną jesienią i zimą, ale to doskonały, aromatyczny napój na każdą okazję. Jego synonimem stał się w Polsce[…]

  • Tygielek do kawy – jaki wybrać kawa po turecku parzona w elektrycznym tygielku Tygielek do kawy – jaki wybrać. Podpowiadamy czym się kierować kupując cezve, jaka wielkość będzie optymalna i jak zaparzyć kawę po[…]

  • Bardzo dobry rosół azjatycki – japoński rosół na żeberkach i kurczaku Bardzo dobry rosół azjatycki przygotowała jakiś czas temu Agnieszka. Klarowny, esencjonalny wywar smakował obłędnie z dodatkiem makaronu,[…]

  • Caffe corretto kawa z alkoholem Caffe corretto oznacza dosłownie skorygowaną kawę, w tym przypadku korygujemy ją… alkoholem. Jeszcze kilkadziesiąt lat temu, był to doskonały sposób na poprawienie smaku, dzisiaj[…]

  • Dodatki do żywności czyli z czym to się jeCoraz więcej osób czyta etykiety sprzedawanych produktów. To korzystna tendencja, która świadczy o wzroście świadomości konsumentów. Jednak czy na pewno? Kupując żywność,[…]

  • Załaduj więcej