Camelki

  • Syrop z marzanki wonnej Domowy syrop do herbaty, napojów i ponczu majowego. Syrop z marzanki wonnej jest podstawą przepisu na poncz majowy, niemiecki orzeźwiający napój podawany tradycyjnie w maju i podczas letn[…]

  • Dieta pudełkowa Hashimoto – zadbaj o swoją tarczycę Osoby, które borykają się z problemami związanymi z funkcjonowaniem ich tarczycy, wiedzą zapewne, jak uciążliwe potrafi być pilnowanie, aby spożywane przez nas p[…]

  • Domowa przyprawa do wieprzowiny Czym najlepiej przyprawić mięso wieprzowe. Domowa przyprawa do wieprzowiny przyda się nie tylko przed świętami. Ta idealna mieszanka przypraw do mięsa wieprzowego pasuje do karkó[…]

  • Dip do mięsa Przepis na gęsty sos do mięsa i wędlin. Dip do mięsa pieczonego jest jednym z wielu sposobów na urozmaicenie smaku potraw. Przed nami sezon na grillowanie, ale nawet najlepsze mięsa i warzywa znudzą[…]

  • Ser halloumi z grillaGrillowany ser w miodowo – ziołowej marynacie. Ser halloumi z grilla jest co roku hitem sezonu, a Grillowany ser halloumi. Marynowany ser halloumi na grilla 200-250 g sera halloumi lub sera[…]

  • Co jeść po zawaleDieta po zawale. Produkty wskazane i przeciwwskazane po zawale sercaCo jeść po zawale, żeby zmniejszyć ryzyko wystąpienia w przyszłości kolejnych problemów z sercem. Zawału zazwyczaj nikt z nas[…]

  • Wegetariańskie szaszłyki Przepis na szaszłyki z serem halloumi i warzywami. Wegetariańskie szaszłyki z grilla smakują obłędnie, ale przygotujesz je również na patelni lub w piekarniku. Bez względu na to, jaką opcję[…]

  • Diety pudełkowe – czy warto i gdzie ich szukać?Zdrowe odżywianie w dzisiejszych czasach wcale do najprostszych nie należy – pracując na pełen etat i nieczęsto również kształcąc się nie mamy czasu na zbilans[…]

  • BawarkaJak zrobić herbatę z mlekiem. Bawarka popularnością cieszy się w wielu krajach, choć przepisy znacznie się różnią. Część miłośników tego napoju twierdzi, że bawarka to herbata z mlekiem, inni uważają, że[…]

  • Jak długo gotować ryżJak ugotować ryż basmati, jaśminowy, brązowy i inne rodzaje ryżu. Jak długo gotować ryż bez torebki, żeby był sypki i puszysty ? Jak ugotować ryż basmatli i jaśminowy? Ile czasu gotować czarny[…]

  • Czerwone pesto z suszonych pomidorówSycylijskie pesto rosso z dodatkiem jabłka. Czerwone pesto z suszonych pomidorów tzw. pesto rosso jest świetnym dodatkiem do makaronu, pieczywa oraz deski wędlin. Sycy[…]

  • Jemy zdrowo i smacznieRecenzja książki kucharskiejJemy zdrowo i smacznie to kolejna już książka trojga autorów, którzy postawili sobie za cel ułatwić nam pracę w kuchni, a jednocześnie zapewnić zdrowe i w pełni zbi[…]

  • Sernik japoński Najlepszy przepis na sernik japoński – delikatny biszkopt serowy. Sernik japoński najlepszy przepis na delikatny, puszysty sernik, który bardziej przypomina biszkopt serowy, niż klasyczny Naj[…]

  • Majonez curry domowy majonez z przyprawą curry. Majonez curry możesz kupić w sklepie spożywczym, ale przepis na domowy majonez jest tak łatwy i szybki, że lepiej przygotować go samodzielnie. Twój domowy[…]

  • Kruche babeczki wytrawne Przepis na tarteletki z sałatką z grzybami marynowanymiKruche babeczki wytrawne to fajny pomysł na podanie każdej pasty i sałatki w elegancki sposób. Jeśli zastanawiasz się czym napełni[…]

  • Jabłkowe róże Róże z jabłek i ciasta kruchego. Jabłkowe róże są idealnym deserem na rodzinne spotkania i imprezy z przyjaciółmi. Jeśli chcesz wzbudzić zachwyt najbliższych Ci osób przygotuj różyczki jabłko[…]

  • Babka piaskowa na oleju Wilgotna babka piaskowa. Babka piaskowa na oleju jest równie smaczna jak klasyczna Wilgotna babka piaskowa na oleju długo zachowuje świeżość Babka piaskowana oleju wszystkie składniki powinn[…]

  • Czysta wódka jest głęboko zakorzeniona w polskiej tradycji. Znacznie rzadziej pija się wódki gatunkowe, które niejednokrotnie mogłyby być wybawieniem dla osób, które nie przepadają za smakiem mocnych alkoholi![…]

  • Zrazy wołowe zawijane Najlepszy przepis na śląskie rolady wołoweZrazy wołowe zawijane. Przepis na zrazy z ogórkiem kiszonym, cebulą i boczkiem czyli tzw. śląskie rolady wołowe albo zawijańce jest w naszej rod[…]

  • Słomka ptysiowa Paluszki ptysiowe z ciasta parzonego. Słoma ptysiowa czyli paluszki ptysiowe są jednym z najprostszych domowych dodatków do kawy. Robię ją z prawie takiego samego ciasta, jak Domowa słomka ptysio[…]

  • Załaduj więcej