Bogusia Grochala
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Pulpeciki w sosie pieczarkowym 10 lat temu
Pyszne pulpeciki w sosie pieczarkowym, są bardzo smaczne i dość szybkie do przyrządzenia. Do sosu dodałam włoszczyznę suszoną od Składniki:0,5 kilograma mięsa mielonego0,5 kilograma pieczarek1 jajko
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Skworcu 10 lat temu
Firmie Czytaj dalej
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Ziarenkowo 10 lat temu
Bardzo dziękuje firmie Czytaj dalej
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Kotlety mielone z dorsza 10 lat temu
Kotlety są smaczne i soczyste, polecam na piątkowy obiad, często przyrządzam je na wigilijny stół dla dzieci, bardzo chętnie jedzą takie kotleciki. Do kotletów użyłam przyprawy Caffe de Paris od Składniki:0,5[…]
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Rafex 10 lat temu
Firma Czytaj dalej
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Ciasto Cappuccino 10 lat temu
Ciasto jest smaczne i delikatne w smaku, mleczny krem doskonale się komponuje ze smakiem kawy, polecam na deser.Składniki:Biszkopt:8 jajek1 szklanka cukru1 szklanka mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżeczka[…]
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Pierogi z mięsem 10 lat temu
Pierożki najlepiej smakują polane smażoną cebulką i skwarkami z boczku.Ja muszę mieć do nich obowiązkowo barszcz czerwony.Składniki:Farsz:0,5 kilograma wołowiny0,5 kilograma łopatki wieprzowej2 cebule3 ząbki czosnku
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Ziemniaki pieczone z koperkiem 10 lat temu
Ziemniaki pieczone z koperkiem są smacznym i aromatycznym dodatkiem do obiadu, polecam do mięsa i nie tylko.Składniki:0,5 kilograma ziemniaków0,5 łyżeczki słodkiej papryki0,5 łyżeczki przyprawy do ziemniaków
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Zupa z maślaków 10 lat temu
Zupa z maślaków jest bardzo delikatna i smaczna, w moim domu zupa to podstawa obiadu, musi być obowiązkowo.Składniki:3 litry wywaru mięsnego500 gram świeżych maślaków5 ziemniaków
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Pasztet z żurawiną 10 lat temu
Wyborny pasztet z suszoną żurawiną, jest bardzo smaczny i delikatny, na lekko słodki smak. Uwielbiam połączenie mięsa z owocami.Składniki:1 kilogram udek z kurczaka0,5 kilograma boczku surowego100 gram drobiowej Czytaj dalej
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Gulasz warzywny z makaronem 10 lat temu
Dziś postanowiłam przyrządzić gulasz warzywny z makaronem od rodzinnej wytwórni makaronówSkładniki:1 opakowanie mrożonych warzyw po włosku1 puszka białej fasoli150 gram makaronu kukurydzianego świderki Fabijańscy<br[…]
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej 10 lat temu
W moim domu często pojawiają się takie kotleciki bez mięsa, szczególnie na piątkowym obiedzie. Polecam, są bardzo smaczne i sycące, moim zdaniem bardziej można się nimi najeść niż kotletami z mięsa. Przygotowałam[…]
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Fabijańscy 10 lat temu
Podjęłam kolejną współpracę z rodzinną wytwórnia makaronów Czytaj dalej
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Kasza jaglana na słodko 10 lat temu
Kasza przyrządzona w ten sposób jest bardzo smaczna, często przyrządzam sobie takie pożywne śniadanie które dodaje mi dużo energii. Do przygotowania dania użyłam ekologicznej kaszy od Składniki:1 szklanka mleka1[…]
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Eco Blik 10 lat temu
Ostatnio sklep Czytaj dalej
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Tortilla z łososiem 10 lat temu
Tortillę z łososiem i kremowym serkiem chrzanowym możemy podać na kolację lub jako przekąskę na uroczystości rodzinnej, święta, sylwestra lub nowy rok. Są bardzo smaczne i szybko znikają ze stołu.Składniki:4 placki[…]
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Zakwas żytni krok po kroku 10 lat temu
Często piekę chleby na zakwasie żytnim, przygotowanie zakwasu jest bardzo proste tylko trzeba trochę czasu żeby go przygotować. Zakwas im starszy tym lepszy, ja swój mam już trzy lata i co tydzień piekę z niego[…]
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Pierogi ruskie 10 lat temu
Pyszne pierożki z ziemniakami, serem białym i przesmażoną cebulką, często goszczą w moim domu, uwielbiam je.Składniki:Ciasto:1 kilogram mąki2 szklanki ciepłej wody
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Rolada z polędwiczki wieprzowej z oscypkiem 10 lat temu
Soczysta i aromatyczna rolada z dodatkiem śliwek suszonych,oscypka i boczku wędzonego.Danie możemy podać na uroczysty obiad.Składniki:1 duża polędwiczka wieprzowa8 plastrów boczku wędzonego10 suszonych śliwek
-
Bogusia Grochala dodał(a) nowy wpis, Schab gotowany w mleku 10 lat temu
Schab przygotowany w ten sposób jest bardzo smaczny i soczysty. Możemy go podać na ciepło z sosem na obiad, ale również dobrze smakuje na zimno jako wędlina na kanapki. Ja bardzo często podaję z kluskami śląskimi i[…]
- Załaduj więcej