PrzepisyBabci
-
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Kruszonka, pleśniak, skubaniec … 4 lata, 8 miesięcy temu
Co region to inna nazwa, ale ciasto prawie to samo. Odkąd pamiętam u mnie w domu na to ciasto mówi się Kruszonka. A jak to jest u Was?
Kruszonka to pyszne ciasto według przepisu mojej Babci. Nie zawsze pyszne i[…]
-
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Rolada wiosenna – palce lizać 🙂 4 lata, 8 miesięcy temu
Smaczna, delikatna rolada z pysznym kremem. Doskonała kompozycja rolady makowo-kokosowej z budyniowym kremem i brzoskwiniami. Idealna do kawki lub herbatki. Polecam[…]
-
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Pasta jajeczna z Awokado 4 lata, 8 miesięcy temu
Pyszna i pożywna pasta jajeczna. Prosta i szybka, idealna na kanapki. Polecam
Składniki:
4 jajka
1 dojrzałe Awokado
3 łyżki majonezu
Pieprz mielony
Sól
(adsbygoogle =[…]
-
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Bułki „Szefa” 4 lata, 8 miesięcy temu
Doskonałe na drugie śniadanie do szkoły, albo do pracy. Mają tylko jedną wadę: są tak pyszne, że nie można poprzestać na jednej
Składniki:
1100
g – 1200 g mąki wrocławskiej typ 500 lub do ciast[…] -
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Sałatka „Carycy” 4 lata, 8 miesięcy temu
Smaczna i prosta, czyli tak jak lubię: szybko, pysznie i do syta. Polecam
Składniki:
300
g szynki4
średnie ziemniaki2
marchewki¼
korzenia selera400g
groszku z puszki330
g kukurydzy z[…] -
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Pyszne kluseczki z serem Capreggio 4 lata, 8 miesięcy temu
Robię te kluseczki zamieniając twaróg na ser Capreggio – typu włoskiego, ponieważ jest słodszy, a kluseczki są z nim bardziej delikatne i puszyste. Na pewno zasmakują każdemu. Polecam!!!
Składniki:
250 g[…]
-
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, CIASTECZKA OWSIANO-JAGLANE 4 lata, 9 miesięcy temu
Znudziły mi się już tradycyjne ciasteczka owsiane, dlatego postanowiłam trochę pokombinować i wymyśliłam takie oto ciasteczka. Myślę, że będą Wam smakować. Takie ciasteczka możemy zrobić na szybko, np. gdy[…]
-
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Aromatyczne roladki z indyka w sosie pomidorowym 4 lata, 9 miesięcy temu
Zasmakują każdemu, nawet największemu niejadkowi, ponieważ są wyjątkowe w smaku, delikatne i aromatyczne. Polecam
Składniki:
500g
– 600g fileta z indyka lub mielonego z indyka6
łyżek bułki tartej[…] -
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Aromatyczne roladki z indyka w sosie pomidorowym 4 lata, 9 miesięcy temu
Zasmakują każdemu, nawet największemu niejadkowi, ponieważ są wyjątkowe w smaku, delikatne i aromatyczne. Polecam
Składniki:
500g
– 600g fileta z indyka lub mielonego z indyka6
łyżek bułki tartej[…] -
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Ciasteczka na ostatki 4 lata, 10 miesięcy temu
Zanim nastanie Wielki Post nacieszmy się słodkościami. Dzisiaj chciałabym Wam polecić pyszne, nie za słodkie ciasteczka drożdżowe nadziewane jabłkami. Polecam
Składniki:
Ok.600g
– 650g mąki wrocławskiej[…] -
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Ciasteczka na ostatki 4 lata, 10 miesięcy temu
Zanim nastanie Wielki Post nacieszmy się słodkościami. Dzisiaj chciałabym Wam polecić pyszne, nie za słodkie ciasteczka drożdżowe nadziewane jabłkami. Polecam
Składniki:
Ok.600g
– 650g mąki wrocławskiej[…] -
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Karpatka najlepszy przepis na tradycyjne polskie ciasto 4 lata, 10 miesięcy temu
Najlepszy przepis na karpatkę z ciasta parzonego wymyślony przez Mamę. Spód jest klasyczny – jasny, a wierzch kakaowy z przepyszną domową masą budyniową. To ciasto samo rozpływa się w ustach. Idealnie komponuje się[…]
-
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Karpatka najlepszy przepis na tradycyjne polskie ciasto 4 lata, 10 miesięcy temu
Najlepszy przepis na karpatkę z ciasta parzonego wymyślony przez Mamę. Spód jest klasyczny – jasny, a wierzch kakaowy z przepyszną domową masą budyniową. To ciasto samo rozpływa się w ustach. Idealnie komponuje się[…]
-
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Wiesz jak przechowywać z głową następujące produkty? 4 lata, 10 miesięcy temu
Masa produktów trafia do śmieci, ponieważ są źle przechowywane. Wiąże się z tym nie tylko utratą pieniędzy, ale niebezpieczeństwem, że zepsute jedzenie może nam zaszkodzić. Powinniśmy zwracać większą uwagę na to[…]
-
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Wiesz jak przechowywać z głową następujące produkty? 4 lata, 10 miesięcy temu
Masa produktów trafia do śmieci, ponieważ są źle przechowywane. Wiąże się z tym nie tylko utratą pieniędzy, ale niebezpieczeństwem, że zepsute jedzenie może nam zaszkodzić. Powinniśmy zwracać większą uwagę na to[…]
-
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Schab po francusku w musztardzie 4 lata, 10 miesięcy temu
Idealny na niedzielny lub świąteczny obiad. Ma oryginalny smak a mięso jest soczyste. Polecam
Na 3 porcje
Składniki:
300
– 400 g schabu bez kości3
łyżki musztardy[…] -
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Schab po francusku w musztardzie 4 lata, 10 miesięcy temu
Idealny na niedzielny lub świąteczny obiad. Ma oryginalny smak a mięso jest soczyste. Polecam
Na 3 porcje
Składniki:
300
– 400 g schabu bez kości3
łyżki musztardy chrzanowej1
cebula2
ogórki[…] -
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Kostka piernikowo-orzechowa z pysznym kremem 4 lata, 11 miesięcy temu
To nowość, która pojawi się w tym roku na naszym Świątecznym stole, ponieważ jest pierwszej klasy, po prostu „miodzio”. To ciasto wymyśliła Mama i się nim zachwyciliśmy
Składniki na ciasto:
7
jajek1[…]
-
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Sernik z masą krówkową – pycha 4 lata, 11 miesięcy temu
Smakuje tak jak wygląda, czyli pysznie. Każdy się skusi. Polecam
Składniki na spód:
220 g herbatników kakaowych lub
zwykłych maślanych110 g orzechów włoskich
130 g masła
1/3 szklanki cukru[…]
-
PrzepisyBabci dodał(a) nowy wpis, Sernik z nutellą – pycha 4 lata, 11 miesięcy temu
Dzisiaj polecam Wam pyszny i mocno czekoladowy sernik z nutellą. Wymyśliła go moja Mama. Wszyscy pytają o przepis. Pycha Polecam
Składniki na spód:
125
g masła½
szklanki cukru[…] - Załaduj więcej