Aromatyczne Podróże
-
Aromatyczne Podróże dodał(a) nowy wpis, Faszerowany bakłażan i cukinia 8 lat, 2 miesiące temu
Faszerowany bakłażan i cukinia Idealne danie na jesienny obiad ,bardzo proste w wykonaniu , a zarazem bardzo smaczne. Składniki :- 2 średnie bakłażany- 1 średnia cukinia- 3/4 szklanki ryżu – 600 g mięsa mielonego -[…]
-
Aromatyczne Podróże stał się zarejestrowanych użytkownikiem 8 lat, 2 miesiące temu
-
Aromatyczne Podróże dodał(a) nowy wpis, Lasagne z cukinią 8 lat, 2 miesiące temu
Lasagne z cukinni Lasagne, czyt. „lazania”, to popularne i pyszne włoskie danie, od pewnego czasu często obecne również na polskich stołach. Jesienią warto przyrządzić je nieco inaczej niż w tradycyjny sposób-[…]
-
Aromatyczne Podróże dodał(a) nowy wpis, Przekąska- pyszne paluszki z serem i szynką 8 lat, 2 miesiące temu
Smaczna i nie przesadnie kaloryczna przekąska/przegryzka jest zawsze w cenie- gdy podejmujemy gości, kibicujemy podczas meczu czy gdy urządzamy przyjęcie naszym pociechom.Poniżej podaje przepis na zaskakująco[…]
-
Aromatyczne Podróże dodał(a) nowy wpis, Nutella ze śliwek węgierek – czekośliwka 8 lat, 2 miesiące temu
Domowa nutellaDomowa nutella śliwkowa – czekośliwkaSkładniki:3 kg śliwek węgierek (waga po wypestkowaniu )1 kg cukru200 kakao (najlepiej z wiatrakiem) gorzka czekolada (opcjonalnie) Śliwki wypestkować i dokładnie[…]
-
Aromatyczne Podróże dodał(a) nowy wpis, Nalewka z wiśni 8 lat, 2 miesiące temu
Nalewka z wiśni jest jedną z najbardziej klasycznych, a jednocześnie najsmaczniejszych nalewek, jakie można przygotować w warunkach domowych. Idealnie nadaje się do rozgrzewania organizmu i wprawiania w błogi[…]
-
Aromatyczne Podróże dodał(a) nowy wpis, Przepyszny ajvar 8 lat, 2 miesiące temu
domowy ajwarTa wielce smaczna pasta jest potrawą kuchni bałkańskiej (a dokładniej- serbskiej), a przyrządza się ją z papryki, bakłażanów i pomidorów, z dodatkiem czosnku, cebuli, octu i przypraw.Przy okazji każdego[…]
-
Aromatyczne Podróże dodał(a) nowy wpis, Leczo z cukinią 8 lat, 2 miesiące temu
leczo z cukinią Przepis na leczo jest prosty , idealny na późne lato czy początek jesieni, kiedy to na straganach jest pełno świeżych warzyw. Składniki : – ok 1 kg cukinii (może być pół na pół żółta i zielona )-[…]
-
Aromatyczne Podróże dodał(a) nowy wpis, Papryka faszerowana mięsem ryżem i warzywami 8 lat, 3 miesiące temu
papryka faszerowanaSkładniki8-10 papryk ( podobnej wielkości ,u mnie akurat czerwone )szklanka ugotowanego ryżu600 g mielonego mięsa3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 puszki czerwonej fasolki 1/2 puszki[…]
-
Aromatyczne Podróże dodał(a) nowy wpis, Pyszne kotlety mielone 8 lat, 3 miesiące temu
Dziś proponuję danie z pozoru banalne, ale należące do moich ulubionych. Kotlety mielone, bo o nich mowa, przygotować jest całkiem łatwo, jednak drobne niuanse związane głównie z przyprawianiem decydują czy końcowy[…]
-
Aromatyczne Podróże dodał(a) nowy wpis, Ciasto Malinowa Chmurka 8 lat, 3 miesiące temu
Malinowa chmurkaMalinowa chmurkaCiasto: 6 żółtek 1/2 szklanki cukru 20 dkg mąki 15 dkg margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Żółtka z cukrem i miękką margaryną zmiksować na puszystą masę, dodać mąkę a proszkiem[…]
-
Aromatyczne Podróże dodał(a) nowy wpis, Pierogi ruskie Siostry Anastazji 8 lat, 3 miesiące temu
Przepis na ciasto :
-1/2 kg mąki pszennej
-1 jajko-1/2 płaskiej łyżeczki soli-ok. 1 szklanki letniej wody
Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajko, dodać sól i wodę. Zagnieść ciasto, dobrze wyrobić – ma być wolne.N[…] -
Aromatyczne Podróże dodał(a) nowy wpis, Łosoś w cieście francuskim 8 lat, 3 miesiące temu
Łosoś, ryba ze wszech miar szlachetna, ma to do siebie, że niezależnie od tego, jak się go przyrządzi,w zasadzie na pewno będzie smakował…Tym niemniej warto od czasu do czasu spróbować przygotować go w sposób[…]
-
Aromatyczne Podróże dodał(a) nowy wpis, Pasta jajeczna Thermomix 8 lat, 3 miesiące temu
Pasta jajeczna – wykonanie thermomixSkładniki : 30-40 dkg cebuli przekrojonej na pół 6 jajek ugotowanych na twardo 2 łyżki majonezu 1-2 łyżka świeżego koperku (opcjonalnie) 1 szczypta pieprzu 1 łyżeczka soli[…]